اجتماعی و فرهنگی

تفاهم‌نامه معاونت پیشگیری قوه قضائیه باشورایاری‌های تهران

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و شورایاری‌های مناطق ۲۲ گانه تهران تفاهم نامه همکاری مشترک با موضوع پیشگیری به امضا رساندند.

محمد باقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درنشست مشترک با مرتضی طلایی نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران و دبیران شورایاری مناطق ۲۲ گانه تهران، اظهار داشت: اجرای برنامه های پیشگیری از وقوع جرم و تولید فرهنگ پیشگیری به عنوان اولویت اول معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه است و در طول ۶ سال این امر در این معاونت به خوبی انجام شده است.

 ** سالانه ده‌ها هزار سرقت در کشور انجام می‌شود

وی ادامه داد: در کشور سالانه ده‌ها هزار سرقت انجام می شود و اگر نتوانیم جلوی همه آنها را بگیریم، حداقل با پیشگیری از وقوع جرم جلوی برخی از آنها را بگیریم و یک پله پایین تر اگر بتوانیم نرخ رشد جرم را هم کاهش دهیم، درکار خود موفق بوده‌ایم.

الفت با بیان اینکه می‌خواهیم از ظرفیت شورایاری های شهر تهران برای اجرای برخی از برنامه های پیشگیری از وقوع جرم استفاده کنیم، افزود: در چند سال گذشته تلاش کردیم فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم را وارد جامعه کنیم و در ادبیات خود از آن استفاده کنیم.

وی ادامه داد: امروز شاهدیم که مدیران عالی کشور از پیشگیری می گویند و فرهنگ و ادبیات آن در جامعه تولید شده و همه به این نتیجه رسیده اند که زمانی به این امر بی توجهی شده و جرم رشد کرده و اکنون توان مقابله با آن را ندارند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه مردم باید سرنوشت خود را تعیین کنند، افزود: اگر ما موفق شویم مردم را از حالت بی تفاوتی خارج کنیم و آنها را در تعیین سرنوشت خود دخالت دهیم می توانیم به موفقیت در پیشگیری از وقوع جرم دست پیدا کنیم.

وی افزود: راهبرد تعریف کردن و حکم دادن تا زمانی که وارد جامعه نشود و مردم عامل آن نشوند تاثیری نخواهد داشت و اگر بخواهیم برنامه های فرهنگی را درون جامعه ببریم راهکاری وجود ندارد مگر اینکه این امر توسط شورای شهر و شهرداری انجام شود.

الفت تاکید کرد: انصافا کار دقیق و فنی در شورای اسلامی شهر تهران انجام شده و ظرفیت بزرگی برای ایجاد امنیت و حفظ امنیت بوجود آمده و این مساله بواسطه وجود همین شورایاری های مناطق شهر تهران است.

 ** شورای شهر تهران مردم را به عرصه مدیریت کشور وارد کرد

معاون قوه قضاییه گفت: کار هوشمندانه در شورای شهر تهران این است که مردم را به عرصه مدیریت کشور وارد کرد و به دلیل این که تهران نماینده ای از کل کشور است ، تاثیر خود را خواهد گذاشت.

وی با اشاره به ظرفیت های ایجاد شده در ۳۵۴ محله شهر تهران توسط شورایاری ها، اظهار کرد: این محلات به عنوان سرپل اتصال حاکمیت به جامعه می باشد و اگر می خواستیم به طریق دیگری مردم تهران را به سرخط اجرای برنامه های پیشگیری از وقوع جرم بیاوریم کاری سخت یا غیرممکن بود.

 ** اجرای برنامه « کنترل خشم»

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: ما برنامه ای داریم به نام « کنترل خشم» و تلاش ما در این برنامه این است که افرادی که در منازعات شرکت می کنند، خشم  را کنترل کنند.

الفت ادامه داد: برای این کار متخصص و اساتیدی داریم و شما می توانید با برقرار کردن کلاس های آموزش کنترل خشم و دعوت افراد به این کلاس ها از این اساتید استفاده کنید.

وی با بیان اینکه ظرفیت اجتماعی را موضوع اجرای برنامه های خود قرارداده ایم، افزود: شما دبیران شورایاری ها مناطق ۲۲ گانه تهران با استفاده از ظرفیت مساجد، سرای محله و تکایا در زمینه اجرای کلاسهای آموزشی ما را یاری کنید.

الفت افزود: ما در برنامه های خود فکر کردیم، علل وقوع جرم را مشخص کردیم و لی دسترسی و ارتباط با مردم نداریم و شما زمینه استفاده مردم از این کارشناسان را فراهم کنید.

 ** نقش بسیج امروز در کشور تعیین کننده است

معاون قوه قضاییه گفت: بسیج به عنوان بازوی اقتدار نظام این توان را دارد تا به عنوان یکی از اعضای کار گروه شورایاریهای محله به عنوان نیرویی برای پیشگیری از وقوع جرم عمل کند و ما می خواهیم از این وضعیت مقتدرانه، آگاهانه و دلسوزانه در راستای اجرای برنامه های خود استفاده کنیم و آسیب های جامعه را کاهش دهیم.

 طلایی: باید همه دستگاه ها و نهادها قوه قضاییه را در پیشگیری از وقوع جرم یاری کنند

درادامه این جلسه مرتضی طلایی نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در قانون اساسی قوه قضاییه به عنوان اصلی‌ترین نهاد پیشگیری از وقوع جرم است، اما باید همه دستگاهها و نهادها این قوه را در اجرای این امر مهم یاری کنند و قوه قضاییه بیشتر وظیفه راهبردی داشته باشد.

وی افزود: از سال گذشته به طور جدی در امر مردمی کردن پیشگیری از وقوع جرم وارد شدیم و با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تفاهم نامه ای امضا شد و تمام ظرفیت خود را برای این کار در اختیار این معاونت قرار دادیم.

طلایی با بیان این که باید برای مسئولیت پذیر کردن مردم قدم برداریم، افزود: بخش مهمی از مشکلات ما در پیشگیری از وقوع جرم آشنا نبودن مردم به وظایف و قوانین و مقررات است.

وی ادامه داد: اگر از طریق آموزش مردم را به وظایف خود آشنا سازیم، بار سنگینی از قوه قضاییه برداشته ایم و به افزایش امنیت اجتماعی و کاهش آسیب های اجتماعی کمک کرده ایم.

مهدی امیری اصفهانی قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در نشست نقش شورایاری های در شناسایی و اصلاح آسیب های اجتماعی محلات تهران، اظهار داشت: تفاهم نامه همکاری مشترک میان معاونت اجتماعی و شورایاری های مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بر مبنای الگوسازی و ضرورت های نظام حقوقی است و تحقق آن با انتفاع مردم و مشارکت آنها توأم است و به عبارتی پیشگیری محقق نمی شود تا مردم در این امر مشارکت نکنند.

وی گفت: مشارکت پذیری یک راهبرد پیشگیرانه است و در این مسیر شبکه های اجتماعی هدایت آحاد جامعه را در مشارکت پذیری امر پیشگیری از وقوع جرائم و زمینه های آن بر عهده می‌گیرد.

قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به رویکرد اجتماع محور در پیشگیری‌های قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: بر اساس همین نگرش معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در ساختار این قوه شکل گرفت و چند اصل از اصول قانون اساسی نیز به اصول شوراها پرداخته چه شوراهای جغرافیایی و محتوایی که در اصل شوراها حلقه واسط میان مردم و حکومت هستند.

امیری اصفهانی خاطر نشان کرد: از آنجایی که در معاونت پیشگیری به اهمیت شورایاری‌ها در پیشگیری از وقوع جرائم اعتقاد راسخ داریم امیدواریم این تجربه در کوتاه ترین زمان وسعت ملی گرفته و در تمام استانها این همکاری‌ها شکل بگیرد.

وی همکاری قوه قضاییه با شورایاری های محلات را موجب فرهنگسازی دانست و تأکید کرد: برنامه های پیشگیری های اولیه و ثانویه را در تفاهم نامه همکاری مشترک اجرایی خواهیم کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا