مدیریت شهری

تبدیل فضاهای فرهنگی تهران به مسیرهای گردشگری مسافران نوروزی 

به گزارش شورا‌آنلاین و به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، اعضای کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران ضمن تبریک حضور ولی الله شجاع پوریان به عنوان معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران تاکید کردند: این معاونت به عنوان مهمترین معاونت شهرداری تهران نقش مهمی در توسعه فرهنگی کشور  ایفا می کند.

اعضای این کمیته اظهار امیدواری کردند از زیرساخت های فرهنگی به وجود آمده با برنامه ریزی دقیق، بهره برداری بهتر و بهینه ای صورت گیرد تا با افزایش مشارکت اجتماعی شهروندان شاهد شتاب بیشتری در  رونق فعالیت های فرهنگی اجتماعی در کلانشهر تهران باشیم.

در ادامه این جلسه اعضای کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران پیشاپیش ضمن تبریک فرارسیدن سال نو، تاکید کردند:باید در عرصه فعالیت های فرهنگی نوروز فارغ از اعمال سلایق شخصی در راستای افزایش" فعالیت های فرهنگی مشارکتی " برای ایجاد فضایی شاد و مفرح برای شهروندان تلاش شود.

 علیرضا جعفری در ادامه جلسه گفت: لازم است مجموعه مدیریت شهری خوراک فرهنگی برای خانواده ها را در ایام نوروز فراهم کند.

وی نوروز را سرمایه‌ای فرهنگی خواند و گفت: نوروز فراتر از یک رسم و آیین تاریخی-‌فرهنگی است که اساس آن بازآفرینی دوستی، همزیستی و همکاری است.

جعفری با اشاره به گسترش گردشگری در شهر تهران، بیان داشت: تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران دروازه ورودی اصلی گردشگران به شمار می آید و امکان آن را دارد تا با بهره گیری  مناسب از فضاهای فرهنگی و زیربناهای به وجود آمده در این زمینه مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی در ایام نوروز قرارگیرد و تبدیل به قطب با ارزش گردشگری کشور شود.

مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، نوروز را عنصری هویت‌بخش دانست و افزود: نوروز  بهترین مکانیزم برای تحکیم و تقویت همگرایی بین اقوام مختلف به شمار می آید که آن را به جلوه‌ای مهم از فرهنگ غنی مردم ایران تبدیل کرده است.

جعفری گفت:جامعه در ایام نوروز خود را بازسازی می‌کند، بنابراین لازم است جریان فرهنگی اجتماعی شهر تهران ضمن آسیب شناسی؛ با هم افزایی و بهره گیری از توانمند های موجود در حوزه فرهنگی در مسیر خدمت رسانی هرچه بهتر و بیشتر به شهروندان عزیز تهرانی حرکت کند.

وی با تاکید بر اینکه شهر تهران نیازمند برنامه های امیدبخش و نشاط آور است ، تصریح کرد: باید با ایجاد راسته ها و کریدورهای فرهنگی از فرصت نوروز برای ایجاد نشاط اجتماعی و رونق گردشگری پایتخت استفاده شود.

جعفری از باغ کتاب تهران،مسجد ۷۲ تن، باغ موزه دفاع مقدس، باغ موزه قصر، سراسر نمای مقاومت (پانورامای دفاع مقدس)، پردیس تئاتر تهران، پردیس سینمایی ملت، پردیس سینمایی تماشا،پردیس آزادی، خانه موزه انتظامی و موره علوم و نجوم دار آباد به عنوان بخشی از مسیرهای گردشگری و زیربناهای فرهنگی قابل توجه در تهران یاد کرد و گفت: مسافران نوروزی با بازدید از این مجموعه ها می توانند از نزدیک با معماری ایرانی اسلامی آشنا شوند.

در ادامه احمد معصومی، دبیر کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران با اشاره به اجرای برنامه های فرهنگی متناسب با بافت محلات در سطح شهر تهران خاطر نشان کرد: این امر زمینه ها و فرصت های لازم را برای رشد و شکوفایی شهر فراهم کرده و رونق خاصی به صنعت گردشگری داخلی و خارجی می دهد.

به گفته معصومی تجربه برپایی سامانه نشاط از اقدامات موفق مدیریت شهری به شمار می آید، بنابراین لازم است با آسیب شناسی و برطرف شدن نقاط ضعف، به نحوه مطلبوبتری به مرحله اجرا در آید.

حبیب الله اسماعیلی، عضو کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری با تاکید بر پرهیز از نگاه ویترینی به حوزه فرهنگ، تصریح کرد: باید ضمن پرهیز از کارهای مشابه و تکراری در عرصه فرهنگ به جای فعالیت های صرفا تبلیغاتی و موازی به دنبال افزایش نشاط اجتماعی،وفاق، همبستگی، ، تعاملات اجتماعی مطلوب، رضایت از زندگی و همچنین سلامت روانی و اجتماعی افراد باشیم.

اسماعیلی با تاکید بر کاهش فعالیتهای تقویمی مشابه در ارگان ها و سازمان های مختلف، بیان داشت: می توان با تزریق خوراک دقیق و مناسب فرهنگی در ایام نوروز در ارتقای سرمایه فرهنگی شهروندان تهران تلاش کرد.

به گفته این استاد دانشگاه با فعالیت های خوب فرهنگی می توان آسیبهای اجتماعی را کاهش داده و در مسیر پیشرفت و ترقی جامعه حرکت کرد.

اسماعیلی تاکید کرد: شهر خوب شهری است که از لحاظ فرهنگی و رعایت آداب شهروندی بدرخشد،بنابراین درخشش شهر با رعایت آداب شهروندی امکانپذیر است و این مهم نیز از طریق دست اندرکاران و فعالان عرصه فرهنگ و برنامه ها و فعالیت های آنان دست یافتنی می شود.

علی یالپانیان، عضو کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران با تاکید بر ضرروت داشتن نقشه راه فرهنگی، افزود: به نحوه مطلوب و اثربخش می توان با کمک سازمانهای مردم نهاد دست به برگزاری برنامه های فرهنگی خوب و سازنده ای زد.

وی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی موجود بیان داشت: باید همواره در عرصه های مختلف اقتصادی و سیاسی،" فرهنگ" محور و اساس باشد،به عبارتی می توان از طریق فرهنگ؛ درآمدزایی بسیاری برای حوزه شهری داشته باشیم.

یالپانیان با اشاره به اینکه باید مراقب بود عده ای از دلالان اقتصادی در پوشش فرهنگی به این عرصه ورود پیدا نکنند، افزود: در این میان اهمیت توجه به فعالیتهای مشارکتی در جهت پیشبرد بهتر فعالیت‌های فرهنگی بسیار حایز اهمیت است.

به گفته این استاد دانشگاه فعالیت های مشارکتی بین شهرداری  و شهروندان، توانمندی‌های آنان را ارتقاء داده و سبب بالا رفتن کارایی و بهره وری و همچنین جلوگیری از آسیب‌های فرهنگی اجتماعی در سطح شهر می شود.

یالپانیان تصریح کرد: مشارکت شهروندان در فعالیتهای فرهنگی اجتماعی روند توسعه فرهنگی جامعه را تسهیل و هموار می‌سازد.

علی یزدانی، عضو کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران و رییس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی رباط کریم نیز در ادامه با تاکید بر اینکه باید واقعیت های فرهنگی اجتماعی جامعه را بپذیریم، گفت:نباید در حوزه فرهنگی دچار روزمرگی  و گرفتار برخی از اقداماتی شویم که هیچ نتیجه و خروجی قابل قبول و اثرگذاری ندارد.

به گفته یزدانی نباید در کارهای فرهنگی خروجی و هدف‌گذاری‌ها  صرفا برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها باشد بلکه ضرورت دارد برای  فعالیت‌های فرهنگی خروجی مشخص و مناسبی در نظر گرفته شود.

یزدانی افزود:امروزه بیش از هر زمان دیگر نیازمند تقویت و توسعه روزافزون فعالیت‌ها و همچنین هدف‌گذاری‌های مشخص در این بخش هستیم.

خسروی، عضو کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران  با تاکید بر اینکه باید از فضاهای فرهنگی به ویژه ۳۵۴ سرای محله موجود در سطح شهر تهران استفاده بهینه در ایام نوروز صورت گیرد، بیان داشت: ارتقای فعالیت های فرهنگی محلات مستلزم تقویت سراها و برخورد علمی و کارشناسی با این مجموعه ها است.

به گفته خسروی  تمامی محلات تهران باید به  اقتضای نیازهای محله ای  خود در حوزه های مختلف فرهنگی ،اجتماعی و … فعالیت کند و به عبارتی باید  فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی به محلات واگذار شود.

گفتنی است در این نشست دستور العمل حمایت از مدارس شهر تهران سند ۰-۷۱۱-۸-۱ نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران مورد بحث و  بررسی قرار گرفت.

پروژه های شاخص فرهنگی شامل باغ کتاب تهران،مسجد ۷۲ تن، باغ موزه دفاع مقدس، باغ موزه قصر، سراسر نمای مقاومت (پانورامای دفاع مقدس)، پردیس تئاتر تهران، پردیس سینمایی ملت، پردیس سینمایی تماشا،پردیس آزادی، خانه موزه انتظامی و موره علوم و نجوم دار آباد تنها بخشی از پروژه های فرهنگی به شمار می آید که طی یک دهه اخیر از سوی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ساخته و در اختیار اهالی و شهروندان تهرانی قرار گرفته است.

بررسی کمبودها و نیازهای شهر در زمینه فضاهای فرهنگی بخشی از رسالتهای این شرکت به شمار می آید و یکی از مهمترین سیاست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی لحاظ کردن ریتم هماهنگ در گسترش فضاهای فرهنگی در تمامی مناطق ۲۲ گانه شهر است.

شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ،اولین مجموعه تخصصی برای مطالعه و امکان سنجی در خصوص مراکز فرهنگی و هنری به شمار می آید.

این شرکت به شهر نگاه کلی و کلان داشته و تلاش می کند از فضاهای کالبدی شهر در مطلوب ترین حد ممکن برای مباحث فرهنگی اجتماعی بهره بگیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا