معاون اجتماعی قوه قضائیه گفت: تبلیغات زودهنگام انتخاباتی مورد رصد قرار گرفته، در پوشههای مربوط نگهداری شده و در ارزیابی صلاحیت نامزدهای احتمالی آینده مدنظر قرار خواهد گرفت.
به گزارش شوراآنلاین، محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اظهار کرد: در راستای اجرای بخشنامه صادره رئیس قوه قضائیه، اولین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی کشور که به ریاست حجت الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور و با حضور اعضای اصلی برگزار شد.
وی ادامه داد: در این جلسه جرایم و تخلفات انتخابات ۱۴۰۰ احصاء و بر ضرورت پیشگیری از جرایم و تخلفات اولویتی تأکید شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به جرایم انتخاباتی در این دوره از انتخابات، تصریح کرد: سوءاستفاده از اموال عمومی و بیت المال به له یا علیه کاندیداها، سوءاستفاده از مقام و موقعیت اعم از لشکری و کشوری به له یا علیه کاندیداها تخریب چهره و وجهه کاندیداها توسط یکدیگر، تخریب چهره و وجهه نظام و سیاه نمایی از دستاوردهای مهم نظام، سوءاستفاده و بهره گیری ابزاری از اقوام، فرق و مذاهب در جهت اهداف انتخاباتی و همچنین تبلیغات زودهنگام انتخاباتی به عنوان مهمترین جرایم انتخاباتی در این دوره از انتخابات تعیین شده است.
وی یادآور شد: ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی در چهاردوره گذشته دارای فعالیتهای مؤثری بوده و در این دوره از انتخابات نیز مطابق بخشنامه ریاست قوه قضائیه فعالیتهای خود را آغاز کردهاند.
الفت تاکید کرد: برگزاری انتخابات سالم، امن، ایجاد فضای رقابتی سالم و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی از جمله اهداف راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده که ستادهای مذکور نیز در جهت اجرای راهبردهای مذکور متناسب با شرح وظایف و اختیارات محوله اقدام خواهد کرد.
به گفته وی قوه قضائیه مصمم است تا ضمن پیشگیری از جرایم و تخلفات اولویتی ذکر شده در صورت تداوم آن با افراد در هر سطحی برخورد کند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: در جهت اجرای منویات رئیس قوه قضائیه راهبرد اصلی ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی مبتنی بر توجیه و ارشاد، هشدار و انذار و سپس برخورد و مقابله با عوامل و عناصر مختلف در این حوزه به شمار میرود.
وی ادامه داد: توجیه و ارشاد و انذار تشکلها، احزاب، گروهها، ستادهای تبلیغاتی، اشخاص حقیقی و حقوقی اطلاع رسانی، تشریح و توضیح مفاد قانون و جرایم و مجازاتهای قانونی از طریق رسانههای جمعی با هدف ارتقای آگاهیهای عمومی به عنوان مهمترین راهبردهای پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در این دوره از انتخابات تعیین شده است.
الفت یادآور شد: رؤسای کل دادگستری استانها موظف شدهاند تا شعبی از دادگاهها و دادسراهای حوزه قضائی تحت تصدی خود را به منظور رسیدگی خارج از نوبت به جرایم انتخاباتی اختصاص دهند.
دبیر ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی عنوان کرد: جهت پیشگیری از جرایم و تخلفات مربوط به تبلیغات زودهنگام انتخاباتی کمیتهای با عضویت نمایندگان دستگاههای امنیتی و انتظامی و نماینده شورای نگهبان تشکیل شده و نسبت به رصد و پایش این قبیل فعالیتهای زودهنگام انتخاباتی اقدام میکند.
وی افزود: همه اخبار و گزارشات مربوط به تخلفات تبلیغات زودهنگام انتخاباتی از طریق سامانههای هوشمند از جمله سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) و سایر مکانیزمهای طراحی شده دریافت خواهند شد.
الفت ضمن هشدار به کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ در حوزه انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان دورهای مجلس شورای اسلامی و میان دورهای خبرگان رهبری گفت: کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰، مراقب تبلیغات زودهنگام انتخاباتی خود باشند، زیرا همه اخبار و گزارشات مربوط به این قبیل فعالیتها و تخلفات مورد رصد قرار گرفته، در پوشههای مربوط نگهداری شده و در ارزیابی صلاحیت نامزدهای احتمالی آینده (در تأیید و یا رد صلاحیت آنان) مدنظر قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: تلاش ستادها در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی بر این امر استوار است که ابتدا نسبت به توجیه، ارشاد، هشدار و انذار به کسانی که احیاناً مرتکب این قبیل تخلفات میشوند، اقدام کنند.
الفت در پایان خاطرنشان کرد: در صورت تداوم رفتار غیرقانونی آنان برخورد لازم قانونی با آنها صورت خواهد گرفت؛ لذا توجه به این نکته بسیار مهم است که افراد از تبلیغات زودهنگام انتخاباتی جدا پرهیز کنند.