اجتماعی و فرهنگی

پرداخت مستقیم حقوق بازنشستگان

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمود اسلامیان در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن هفته دولت، با بیان اینکه در صندوق در دو حوزه عمده بیمه‌های بازنشستگی و اقتصادی فعالیت داریم گفت: اقتصاد صندوق نیز تابع مسائل اقتصادی کشور است.


وی افزود: ۲۰ هزار میلیارد تومان ثروت صندوق است که طی چند دهه در شرکتهای مختلف وجود دارد. طی دو سال اخیر با انجام مطالعات شش هلدینگ تخصصی حمل و نقل و گردشگری، صنعت و معدن، مواد غذایی و کشاورزی، دارویی، عمران و ساختمان، بیمه و مسائل بانکی و بازار سهام ایجاد شد.


وی به تشکیل ستاد اقتصادی در صندوق و شکل گیری این هلدینگ ها اشاره کرد و گفت: هدف هلدینگ‌های تخصصی کسب سود برای تامین پرداخت حقوق و توسعه اقتصادی کشور است.

اسلامیان ادامه داد: سال ۹۲، سود کل شرکتها ۸۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۹۳ با ۳۵ درصد سود به ۱۲۰۰ میلیارد تومان و در ۹۴ به ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسید و در مجموع طی دو سال ۳۰ تا ۳۵ درصد رشد سود داشتیم.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه منابعی از صندوق خارج شده بود که با کمک دادستان بازگشته است گفت: آخرین مورد مربوط به فردی یونانی بود که در جریان معاملات ۲۸ میلیون یورو از منابع شرکت نفتکش را در اوایل سال ۹۲ در اختیار داشت و تحویل نداده بود و سه هفته گذشته توسط دادستان بازداشت شد و امید است این مبلغ به کمک دستگاه قضایی به بیت المال بازگردد.

اسلامیان با اشاره به حضور یک میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته عضو صندوق اظهار کرد: شمار این بازنشستگان با افراد تحت تکفل شان به دو میلیون نفر می رسد. متاسفانه حقوق این افراد همپای نرخ تورم رشد نیافته است، به عنوان مثال در سال ۸۱ نرخ تورم ۱۸.۴ درصد بود اما افزایش حقوق ۱۰ درصد انجام شد و کاهش قدرت خرید ۶۷ درصدی بازنشستگان را به دنبال داشت اما از سال ۹۳ با کاهش نرخ تورم، افزایش حقوق نیز در حد تورم و یا بیشتر از آن انجام شد.

وی افزود: امسال افزایش حقوق به صورت پلکانی انجام شد و در جهت کاهش این شکاف موثر بود. همچنین امسال با مصوبه دولت مبلغ بیمه عمر بازنشستگان از سه به پنج میلیون تومان رسیده است.


وی در ادامه به هزینه کرد ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: در بیمارستان های دولتی مشکلات کمتر است البته در بیمارستان های خصوصی نیز هرکجا نیاز باشد بیمه تکمیلی به کمک می آید.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت مستقیم حقوق بازنشستگان نیز خبر داد و گفت: تا کنون در ۲۸ استان این برنامه به اجرا در آمده است و سه استان باقی مانده تا شهریور ماه صاحب سیستم پرداخت مستقیم می شوند.


اسلامیان همچنین به سپردن چهار خدمت از جمله صدور کارت شناسایی به دفاتر پیشخوان دولت در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: ۲۰۰۰ دفتر فعال پیشخوان دولت این خدمات را با دریافت مبالغ اندکی ارائه می کنند و در تلاش هستیم شرایط به گونه‌ای فراهم شود که بازنشستگان ناچار نباشند برای انجام این امور هزینه‌های زیادی بپردازند. تا کنون یک میلیون و دویست هزار نفر از این طرح استقبال کرده‌اند.


اسلامیان همچنین از تدارک ۱۵۰ هزار سفر برای بازنشستگان در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: اکنون دو سفر برای هر بازنشسته به سه سفر افزایش یافته و کمک هزینه آن برای فرد و یک نفر همراه او از ۲۵۰ به ۳۰۰ هزار تومان رسیده است. همچنین ۵۰۰۰ سهمیه سفر به عتبات عالیات در نظر گرفته شده که کمک هزینه آن از ۵۰۰ به ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.


مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به افزایش کمک هزینه خرید عینک از ۵۰ به ۸۰ هزار تومان، سمعک از ۱۵۰ به ۳۰۰ هزار تومان و عصا از ۱۰ به ۲۰ هزار تومان نیز اشاره کرد و گفت: تعداد وام های ضروری نیز ۵ برابر شده و به ۲۵۰ هزار عدد رسیده است.


وی از تاسیس ۹ خانه امید جدید در قزوین، ساری، اردکان، شهرضا، رودبار، جیرفت و محلات در مهرماه خبر داد و گفت: شمار خانه های امید به ۳۶ خانه می رسد.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه متوسط سن بازنشستگی در کشور ۵۱.۵ سال است، اظهار کرد: این شاخص در دنیا در زنان ۶۰ سالگی و در مردان ۶۵ سالگی است. معتقدیم باید پارامترهای بازنشستگی تغییر کنند.

وی درباره بازنشستگی پیش از موعد گفت: بازنشستگی پیش از موعد طرحی است که منتفی شده است. با این حال به دستگاه‌ها به خصوص وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده‌ایم که می‌توانند هزینه‌های سنوات ارفاقی را بپردازند تا ما بتوانیم پیش از موعد را برای آنها اجرا کنیم.

اسلامیان درباره راه اندازی بانک ویژه برای بازنشستگان تصریح کرد: دو سال است که این موضوع را پیگیری کردیم اما ظاهرا بنا نیست دیگر مجوز بانک جدیدی صادر شود.

وی با تاکید بر اینکه بدون تردید یکی از مشکلات بزرگ کشور ما صندوق‌های بازنشستگی هستند و روز به روز دامنه مشکلات آنها توسعه می‌یابند، گفت: صندوق‌ها را اقتصادی اداره نکرده‌ایم. ۲۸ تصمیم در سه دهه گذشته اتخاذ و به صندوق تحمیل شده که بار مالی این تصمیمات ۴۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه در گذشته ورودی به صندوق بازنشستگی کشوری کاهش محسوسی پیدا کرده است و در حال حاضر یک میلیون کارمند دولتی داریم که تحت پوشش صندوق‌های دیگر هستند، ادامه داد: ظاهرا اصلاحات پارامتری در برنامه ششم توسعه لحاظ نمی‌شود؛ اما قرار است در قانون خدمات کشوری دیده شود. ما این آمادگی کامل را داریم تا بتوانیم راه حل‌های مناسب را ارائه دهیم. ما پیشنهادات خود را به صورت مدون ارائه کردیم و معتقدیم اصلاحات پارامتریک باید به صورت تدریجی و مرحله‌ای انجام شود.

به گزارش ایسنا، شهشهانی پور معاون اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری نیز در پاسخ به پرسشی درباره شرکت‌های زیان ده صندوق که از ابتدای دولت به سود دهی رسیدند، گفت: مجموعه شرکت‌های تحت کنترل صندوق ۶۰ شرکت هستند که در دل آنها واحدهای فرعی نیز داریم. عمده شرکت‌هایی که کم بازده بودند در بخش‌های صنعتی و غذایی قرار داشتند اما بخش انرژی ما همواره سودآور بوده است.

وی افزود: ۱۰ شرکت زیان ده و کم بازده که هفت مورد از آنها را مهار و یا شیبشان را کنترل کردیم و سه شرکت دیگر به واسطه مسائل محیطی حاکم بر صنعت، هنوز زیان ده هستند که امیدواریم اینها را نیز به سودآوری برسانیم و یا از آن خارج شویم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا