شورای شهر

گزارش جلسه دویست و بیست و چهارم شورا

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین طرح "الزام شهرداری تهران به تشکیل ستاد مدیریت جمعیت شهر تهران" دستور دیگر جلسه دویست و بیست و چهارم شهر تهران بود که با اعمال اصلاحات لازم به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسید.


معصومه آباد، عضو کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران در تشریح این طرح گفت: طرح کنونی بر اساس وظایف تعریف شده برای شهرداری تهران در سیاست های کلی نظام تدوین شده است.

وی با بیان اینکه این طرح در بر دارنده شرایط کیفی و کمی مبحث جمعیت است، اظهار داشت: چهار مولفه زاد و ولد، طلاق، ازدواج و مهاجرت بر موضوع جمعیت تاثیر دارد که در این طرح به آنها پرداخته می شود.

وی بر لزوم تعریف جمعیت به صورت متوازن تاکید کرد و اظهار داشت: آمارهای مرتبط با زاد و ولد و مهاجرت و تاثیر آنها بر افزایش جمعیت شهر نشان از عدم توازن دارد که این طرح به این موضوع می پردازد.

احمد دنیامالی، عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بسیاری از موضوعات مرتبط با جمعیت به موضوع جوانان باز می گردد در قالب پیشنهادی اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان به لحاظ وظایفی که دارد می تواند به عنوان یکی از اعضای این ستاد معرفی شود.

علیرضا دبیر، عضو شورای شهر تهران با تاکید بر موضوعات اولویت دار تعریف شده برای شهرداری گفت: سایر دستگاهها نیز باید در این موضوع دخیل شوند ضمن اینکه این موضوع باید به لحاظ منابع انسانی و بودجه مورد بررسی قرار گیرد.

محسن سرخو، عضو دیگر شورای شهر تهران در همین خصوص گفت: اصل تشکیل ستاد برای مدیریت جمعیت شهر تهران اقدام خوبی است اما باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که شهر تهران به لحاظ جمعیتی در حال انفجار است و با وجود قرار گیری در منطقه ای حادثه خیز و همچنین آلودگی های زیست محیطی در معرض آسیب قرار دارد.

وی بر لزوم مدیریت جمعیت در شهر تهران در راستای کاهش تاکید کرد و اظهار داشت: باید جلوی مهاجرت به شهر تهران گرفته شود؛ و یکی از دلایل مهاجرت به شهر تهران قرار گیری تمامی مراکز از جمله بهداشتی، صنعتی، آموزشی در این شهر است.

اسماعیل دوستی نیز بر لزوم کنترل جمعیت شهر تهران تاکید کرد و گفت: موضوع جمعیت دو وجه دارد که یکی از آنها افزایش جمعیت کلی کشور است و دیگری کنترل جمعیت شهر تهران است.

وی اظهار داشت: با توجه به خصلت انسان که همیشه طالب رسیدن به بهترین شرایط است، موضوع مهاجرت امری اجتناب ناپذیر است با این وجود اگر برای جمعیت برنامه ریزی نشود در آینده با مشکل مواجه می شویم.

غلامرضا انصاری، عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم افزایش جمعیت به صورت کیفی تاکید کرد و گفت: تاکید بر افزایش جمعیت به صورت کیفی است؛ چراکه افزایش جمعیت به صورت حاشیه نشینی بر مشکلات شهر می افزاید.

وی همچنین به موضوع منابع شهر تهران و همچنین موقعیت مکانی و خطرات تهدید کننده آن اشاره و بر لزوم کنترل جمعیت شهر تهران در راستای کاهش آن تاکید کرد.

احمد حکیمی پور، نیز با اشاره به وجود ستاد تحکیم بنیان خانواده اظهار داشت: با وجود و فعالیت چنین ستادی می توان ساختار جدیدی را ایجاد نکرد.

مجتبی شاکری، با تفکیک موضوع زاد و ولد و مهاجرت به عنوان دو موضوع مورد بحث در افزایش جمعیت اظهار داشت: در تناسب میان جمعیت و مهاجرت دولت و دستگاههای مرتبط موظف به انجام اقدامات لازم هستند.

وی ادامه داد: در خصوص موضوع زاد و ولد نیز اداره کل بانوان شهرداری تهران در حال تدوین لایحه با موضوع توانمند سازی است که می توان این موضوع را نیز با آن لایحه تجمیع کرد.

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان این دستور جلسه با تفکیک موضوع جمعیت در کل کشور و در شهر تهران گفت: آنچه موجب افزایش جمعیت در شهر تهران است موضوع مهاجرت است.

وی اظهار داشت: باید برنامه ای برای کاهش مهاجرت و افزایش جمعیت اصیل و سکنه قدیمی شهر تهران داشته باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه جمعیت شهرها در گذشته ۶۰ درصد از جمعیت کل کشور بود ادامه داد: امروز این میزان به ۷۰ درصد رسیده است. موضوع مهاجرت در حقیقت افزایش جمعیت نیست بلکه ضربه زدن به جمعیت است.

در نهایت این دستور جلسه با اعمال اصلاحات لازم در وظایف در نظر گرفته شده برای ستاد بر اساس نظرات نمایندگان مردم در شورای شهر تهران تصویب شد.

شهرداری مکلف به ارائه برنامه عملیاتی صیانت و حفاظت از باغات کن شد 

 

محمد حقانی در جریان بررسی طرح ارائه برنامه عملیاتی حفاظت از باغات کن اظهار داشت: در این طرح به دنبال عملیاتی کردن برنامه صیانت از باغات کن و عدم اجازه ساخت و ساز در این اراضی هستیم.

 محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست شورا در جریان بررسی طرح " الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه عملیاتی حفظ و تبدیل باغات کن به فضای سبز" اظهار داشت: در این طرح به دنبال عملیاتی کردن برنامه صیانت از باغات کن و عدم اجازه ساخت و ساز در این اراضی هستیم.


مهدی چمران رییس شورا در جهت اصلاح بندی از این طرح با اشاره به اینکه برای اجرای این برنامه نباید به دنبال ایجاد سازمان اجرایی جدیدی باشیم اظهار داشت: شهرداری منطقه ۵ که این اراضی در محدوده آن قرار دارد باید به دنبال سازو کار یکپارچه اجرایی باشد. 

وی یادآور شد: شورای شهر تهران در جریان اصلاح طرح تفصیلی طرحی را به کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی معماری و شهرسازی فرستاد که بر اساس آن اراضی باغات کن پهنه G شود که این موضوع در شورای عالی شهرسازی به تصویب رسید.

احمد دنیامالی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز توجه حاضرین را به این نکته جلب کرد که در بسیاری از طرح های عمرانی که باید اراضی تملک شوند سالهاست مشکلات لاینحل و شرایط غیر قابل بازگشتی برای مالکین اراضی داخل این طرح ها باقی مانده است.

وی در ادامه یادآور شد: در این طرح تاکید بر خرید باغات کن شده است. مگر توان خرید باغات را داریم اول باید منابع تامین این نقل و انتقالات را پیش بینی کنیم سپس روی رفتار های سلبی که می خواهیم داشته باشیم دستور کار قرار دهیم.

رحمت اله حافظی در دفاع از این طرح نیز اظهار داشت: قرار نیست تملکی در این اراضی صورت گیرد. برای چنین قصدی قانون وجود دارد. 

وی پیشنهاد ورود شهرداری تهران برای کمک به آبیاری باغات در صورت عدم آبیاری از سوی مالک، قانون مصوب مجلس در سال ۱۳۵۹دانست.

پرویز سروری رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز خاطر نشان کرد: در شورای شهرستان موضوعاتی پیرامون سخت گیری برخی مصوبات بالادستی مطرح است که این طرح نیز از این قائده مستثنی نیست.

وی افزود: در برخی قوانین شرایط را به گونه ای سخت گیرانه طراحی میکنیم که یک روستایی حتی اجازه بازسازی و مرمت دیوار باغش را هم ندارد.

سروری در خصوص بندی از طرح که به آبیاری باغات توسط شهرداری در صورت عدم آبیاری از سوی مالک اشاره داشت گفت: تامین آب و آبیاری اراضی در حوزه کاری وزارت جهاد و کشاورزی و وزارت نیرو است. هر جا شهرداری ورود پیدا کرده بسیاری از سازمانها و وزارتخانه های مسوول کنار کشیده اند. 

اسمعیل دوستی نیز یادآور شد: چرا در حوزه حفظ و صیانت از باغات فرهنگ سازی صورت نمی گیرد.

در بسیاری از طرحها انچنان سختگیری وجود دارد که افراد از تعمیرات ضروری و اولیه باغات خود باز می مانند آن وقت مدعی هستیم که می خواهیم باغات را حفظ کنیم.

پژمان پشمچی زاده معاون شهرسازی شهرداری تهران در این جلسه با اشاره به اینکه مسائل کن به صورت یکپارچه دیده خواهد شد اظهار داشت: طرح صیانت باغات کن در دست تهیه است به طور منظم گزارش هایی از پیشرفت مطالعات در کمیسیون شهرسازی ارائه می کنیم و درمورد چارچوب طرح به توافقاتی رسیده ایم.

وی همچنین اظهار داشت: در طرح تفصیلی این اراضی به عنوان پهنه سبز تثبیت شده اند.

بر اساس این گزارش اعضا شورا بعد از بحث و بررسی با لحاظ اصلاحاتی طرح " الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه عملیاتی حفظ و تبدیل باغات کن به فضای سبز" را به تصویب رساندند.

در بخش هایی از این مصوبه شهرداری تهران مکلف به ارایه برنامه عملیاتی صیانت، حفاظت باغات و اراضی کن ظرف مدت ۶ ماه شده است.

همچنین هرگونه ساخت وساز، دیوار کشی و مرمت ، تفکیک طبق برنامه صیانت از باغات باشد و شهرداری نیز باید در این زمینه نظارت داشته باشد.

از سوی دیگر شهرداری ملف به ایجاد مدیریت اجرایی حفاظت و صیانت از باغات بدون افزایش منابع انسانی و با کمک از نیروهای شهرداری منطقه شده است.

 

شاکری: فازهای تکمیلی پروژه شهر آفتاب به بخش خصوصی واگذار شود 


اقبال شاکری در دویست و بیست و چهارمین جلسه شورای شهر تهران به بازدید روز گذشته کمیسیون عمران شورا از پروژه نمایشگاهی شهر آفتاب اشاره کرد و گفت : انصافأ با این پروژه دارایی های پر ارزشی برای مدیریت شهری تهران احداث شده است که با توجه به کمبود بودجه ، رقمهای سنگینی هم اعتبار و هم تخصیص داده شده است که امیدواریم این فضا به هاب نمایشگاهی بین المللی منطقه تبدیل شود . 

وی در ادامه خاطرنشان کرد : با توجه به نزدیک بودن زمان افتتاح فاز اول این پروژه ،که بودجه اصلی را نیز به خود اختصاص داده ،ذکر چند نکته لازم است .
شاکری تأکید کرد : ما نباید حدود پروژه ها را باز بگذاریم که پروژه های کوچک درآن تعریف شود بنابراین پیشنهاد میشود فصل مشترک پایان این پروژه تعریف شود و با توجه به بودجه انقباضی شهرداری در سال ۹۵ ،فازهای بعدی آن نیز به بخش خصوصی واگذار شود . 
وی افزود : بهتر است مدیر بهره داری این شرکت نمایشگاهی هرچه زودتر مستقر شود تا این فضای تهیه شده با مقتضیات بهره برداری تکمیل شود و کسری های موجود برطرف شود . 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا