شورای شهر

ساخت مجتمع تجاری با ۱۹هزار مترتخلف در شمال تهران

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین ابوالفضل قناعتی با اشاره به تخلف یک مجتمع تجاری در حال ساخت در منطقه یک تهران (خیابان باهنر) گفت: در تاریخ ۳۰ بهمن ماه سال ۸۹ این مجتمع تجاری به متراژ ۵۶۰۰ متر پروانه ساخت دریافت می‌کند، اما ۳۲هزار و۶۰۰ متر متراژ تخلف این مجتمع اعلام شده است که ۱۹هزار متر آن در کمیسیون ماده ۱۰۰ اثبات شده است.

 

وی با بیان اینکه در ۱۷ مهرماه سال ۹۲ تخلف ساختمانی این مجتمع به متراژ ۱۶ هزار متر توسط مهندس ناظر اعلام می‌شود، ادامه داد: چندی بعد تخلف ساختمانی توسط مهندس ناظر در مرحله سفت کاری اعلام می‌شود و این کارشناس اعلام می‌کند که به دلیل عدم رعایت استحکامات و ۳۲ هزار متر تخلف، ادامه ساخت و ساز امکان ندارد و پرونده این مجتمع با ۱۹ هزار متر تخلف به کمیسیون ماده ۱۰۰ رفته و رأی قلع و قمع صادر شده است.

 

قناعتی با بیان طرح این سوال ، که سریال تخلفات شهرداری تا کجا ادامه خواهد داشت. گفت: صرف نظر از عدم استحکام بنا جای سوال است که چرا چنین حجم تخلفی در یک مجتمع تجاری انجام گرفته . حتی خراب کردن این مجتمع نیز ضایع‌کردن منابع مالی است.

 

وی بار دیگر با طرح این سوال که چرا اجازه ساخت چنین ساختمان‌هایی داده می شود گفت: شهرداری می توانست مانع ساخت و ساز این مجتمع تجاری-اداری شود اما چنین نکرد و حالا پرونده این ساختمان با ۱۹هزار متر تخلف به کمیسیون ماده ۱۰۰رفته است و رای بر قلع و قمع دارد.

 

 

قناعتی ضمن انتقاد از عدم اجرایی شدن رای‌های قلع و قمع کمیسیون ماده ۱۰۰گفت: تنها ۱۰درصد از آرا قلع و قمع این کمیسیون اجرایی می شود و عمدتا با ارسال پرونده‌ها به کمیسیون توافقات موضوع با پرداخت جریمه، حل و فصل می شود.

 

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با طرح این سوال که آیا استحکام این بنا توسط مسئولان امر تایید می‌شود؟ گفت: مهندس ناظر ساختمان استحکام این بنا را تایید نکرده است و جای سوال است که آیا بنایی که برخلاف اصول اولیه ساخته شده است می تواند تحمل حجم بالای تردد افراد را داشته باشد؟

 

قناعتی با بیان اینکه جان مردم برای نمایندگان شورای شهر بسیار با اهمیت است، گفت: باید شهرداران مناطق و ناحیه به تمامی ساخت و سازها نظارت داشته باشند و این درحالی است که مهندس ناظر در تاریخ ۱۷ مهرماه سال۹۲ اطلاعات تخلف را به شهرداری منطقه اعلام کرده و هرچند که شهرداری اعلام کرده مالک این زمین در ادامه ساخت و ساز زمینی دیگری نیز الحاق کرده اما جای سوال است که چرا شهرداری اجازه می‌دهد ملکی با ۱۹هزار متر تخلف که در کمیسیون ماده ۱۰۰اثبات شده ساخته شود؟

 

به گزارش ایسنا،پژمان پشم‌چی‌زاده،معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در واکنش به این خبر نیز گفت: در ابتدا مالک قطعه زمینی به متراژ ۱۲۰۰ متر خریداری و مجوز لازم برای احداث بنا را اخذ کرد اما در ادامه نیز قطعه زمین جدیدی به متراژ ۱۷۰۰ متر خریداری و با سازمان مشارکت‌های شهرداری اقدام به احداث بنا به صورت مشارکتی می‌کند و با الحاق قطعه زمین جدید میزان مشارکت با شهرداری و ترکیب جدید بنا مشخص شد اما در مرحله سفت‌کاری شهرداری منطقه از ادامه روند کار به دلیل مغایرت‌های ایجاد شده جلوگیری می‌کند و حتی درگیری‌های زیادی نیز ایجاد می‌شود.

 

وی افزود: پرونده این مجتمع به کمیسیون ماده ۱۰۰ رفته و رای به قلع و قمع صادر شده و قطعا پس از نهایی شدن رای قلع و قمع صورت می‌گیرد و معیار محاسبه تخلف نباید جواز اولیه باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا