اجتماعی و فرهنگی

نیازمند عزم جدی در تولید خودروهای هیبریدی و کاهش مصرف سوخت هستیم

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مجتبی ذوالنور با اشاره به نقش حقوقی خود به عنوان نماینده مجلس در برون رفت از آلودگی هوا گفت: زیرساخت های حمل و نقل می بایستی تغییر کنند، یعنی منشأ بسیاری از آلودگی های تهران و شهرهای بزرگ ایران، ناشی از مصرف بالای سوخت است، طبیعتاً ما باید در ساخت خودروهای هیبریدی و برقی تلاش کنیم، سوخت های فسیلی باید از مصرف خودروهایمان خارج شود.

وی افزود: جایی که سوخت فسیلی و بنزین و گازوئیل مصرف می کنیم، باید آلایندگی ها کم و درجه خلوص آنها بالاتر رود، وسایل حمل و نقل بدون سوخت فسیلی، مانند مترو را باید افزایش دهیم، اگر شبکه اتوبوسرانی را تقویت کنیم، بدین شک، کمتر از وسایل نقلیه ی شخصی استفاده می شود و تا زمانی که کاری انجام ندهیم که تردد و تسهیل رفت و آمد برای مردم آسان شود، قطعاً اکثریت مردم از وسایل نقلیه شخصی خود استفاده نموده و این مشکل همچنان پابرجا خواهد ماند.
این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد: پس در یک جمله نتیجه گیری می کنیم که ۱. باید حجم خودروها را کم کرده و با افزایش تسهیلات و امکانات حمل و نقل عمومی این مورد را برطرف سازیم. ۲. بازنگری در نوع وسیله نقلیه ای که استفاده می کنیم و در جهت تقویت خودوهای هیبریدی و مترو بکوشیم. ۳. در اصلاح وضعیت سوخت خودروهایمان نیز تلاش کنیم تا مشکلمان حل شود، در این زمینه دستگاه های مختلف باید وارد عمل شوند و از یک دستگاه اجرایی انجام این کار برنمی آید.
وی اضافه کرد: دولت، مجلس و شهرداری ها، بایستی با هماهنگی یکدیگر این کار را انجام دهند.
ذوالنور با انتقاد از پاسخگو نبودن یک دستگاه واحد افزود: یکی از عمده مشکلاتی که داریم این موضوع است که مشکلات آلودگی هوا در کشور ما صاحب ندارد، رأس ندارد و جای مشخصی پاسخگو نیست، جایی مانند وزارتخانه ها که هر موضوعی را که به تناسب عنوان آن وزارتخانه است، باید از آن نهاد مطالبه نمائیم، در بحث مقابله با آلودگی هوا و و حمل و نقل جایی را نداریم، مسئولیت این موضوع را به دلیل اهمیت آن باید به یک نهادی سپرد تا فرمانی تأیید شود تا دستگاه های ذیربط نیز سهم و نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.
رئیس کمیته انرژی هسته ای مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگرچه در این باره اقدامی صورت نگرفته است، بنابراین هرچه از آلودگی هوا بگوییم، متأسفانه مزاح نمودیم و مردم ما نیز در این مورد هیچ گناهی نداشته و نمی توانند در این مورد تصیمی اتخاذ کنند، زیرا باید دستگاه و حکومت این معضل را حل کنند، زیرا این معضل سلامت و زندگی مردم کشورمان را تهدید نموده و  همچنین فرزندانمان مجبور به استنشاق سرب شده و انواع بیماری ها متوجه آنها خواهد شد.
این نماینده مجلس با اشاره به وظیفه سنگین مسئولان در ورود به این موضوع گفت: اگر مسئولین تصمیمی جدی درباره این موضوع نگیرند، در پیشگاه عدل الهی و در مقابل مردم، جوابی برای قیامت خود ندارند، زیرا موضع آلودگی هوا با سلامت و حیات مردم کشورمان بازی کرده و مسئله ی پیش پا افتاده ای مانند گرسنگی نیست که بگوییم می گذرد. 
وی در پاسخ به این سوال که موضوع آلودگی هوا چه زمانی رفع می شود گفت: زمانی که این موضوع جدی گرفته  شده و انجام شود، البته یک بخشی از آلودگی اجتناب ناپذیر است، امروزه بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که در تکنولوژی و صنعت پیشتازند و از نظر امکانات و سرمایه نیز غنی هستند و از نظر تجارب حکومتداری و کشورداری نسبت به کشور ما سوابق چندین و چندصدساله دارند، آنها نیز با این مشکل مواجه هستند و کسی نمی تواند عنوان کند که می تواند مشکل آلودگی هوا را به کل برطرف کند.
ذوالنور توضیح داد: زیرا آلودگی نتیجه زندگی ماشینی و صنعتی است، باید سعی کنیم آن را کم کرده و در حد نرمال نگه داریم  تا  به حد هشدار و خطر نرسد، در غیر این صورت آلودگی هوا همواره خواهد بود و ما نمی توانیم آن را به هیچ شکل ممکن کنترل کنیم.  
این نماینده عضو فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش حقیقی خود به عنوان شهروند در کاهش آلودگی هوا گفت: طبیعی است که بنده یک سری محدودیت هایی دارم که به دلیل پوشیدن لباس روحانیت، نمی توانم از دوچرخه استفاده کنم، اما هرازگاهی از مترو استفاده می کنم، روزهایی هم که کار بنده داخل خود شهر تهران باشد، حتما از مترو استفاده می کنم. خداوند متعال ما را با ماشین متولد نکرده است و ابزار زندگی را به ما داده است، شرایط زندگی جدید، خیلی چیزها را به ما تحمیل می کند، اما بایستی سعی نمایم که شرایط وضعیت ما را تعیین نکند و ما بر آن فائق آئیم و متناسب با چیزی که به نفع جامعه و انسانیت و سلامت خودمان است، پیش برویم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا