شورای شهر

شخص شهردار نسبت به تخلفات در پروژه‌ها حساسیت ویژه‌ای دارد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمد سالاری در نطق پیش از دستور ۱۵۴ جلسه شورای شهر تهران، اظهارداشت: در ماه‌های گذشته شائبه‌هایی در خصوص فعالیت شورای شهر تهران ایجاد شده است که لازم دانستم مطالبی را برای روشن شدن و شفاف‌سازی این موضوعات مطرح کنم.

وی تصریح کرد: موضوعه نظام مهندسی ساختمانی که به صورت تعاملی با شهرداری و شورای شهر پیگیری می‌شود یکی از موضوعاتی است که در مقایسه با کلان‌شهرهای دیگر در کشور قابل توجه است.

وی تصریح کرد: در حوزه سازمان نظام مهندسی و مدیریت شهری در راستای ارتقای کیفیت ساخت و ساز و اجرای ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی اقدامات لازم صورت می‌گیرد و تصمیمات مهمی از سوی شهرداری و شورا در این زمینه اتخاذ شده است.

وی با اشاره به اقدامات شهرداری و شورا و تعاملات مدیریت شهری با سازمان نظام مهندسی استان تهران، گفت: علی‌رغم تمامی اقدامات از سوی سازمان مهندسی به استان تهران بویژه حوزه ارتقاء ساخت و کیفیت نقشه‌ها در این زمینه با مشکلاتی روبرو هستیم.

سالاری بیان داشت: در ماه‌های اخیر شائبه‌ای ایجاد شده است که شورای شهر و کمیسیون معماری به دنبال حذف ماده ۳۳ نظام مهندسی که باید در این زمینه اعلام شود که شورا و سایر کمیسیون‌ها نه تنها در جهت حذف این ماده است بلکه می‌بایستی فرایند ساخت و ساز از صفر تا ۱۰۰ به صورت حرفه‌ای و توسط کارشناسان و مهندسین خبره صورت بگیرد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر فرایند ساخت و ساز توسط افراد غیر حرفه‌ای انجام می‌شود و همین امر به ارتقاء کیفیت ساخت و سازها لطمه می‌زند.

سالاری خاطرنشان کرد: وجود مجریان تمام وقت در فرایند ساخت و ساز امری الزامی است که متاسفانه بستر آن در سازمان نظام مهندسی فراهم نشده است  بطوریکه بیشترین مجریانی که تحت عنوان مجریان ذیصلاح فعالیت می‌کنند به صورت سوری هستند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، خاطرنشان کرد: در فرایند ساخت و ساز و از مرحله اول تا انتها می‌بایستی مهندسین ناظر و مجریان به صورت مستمر و دائم حضور داشته باشند.

وی با اشاره به سیل تخلفات ساختمانی در کمیسیون‌های ۱۰ گانه شهرداری، گفت: یکی از دلایل این تخلفات، مهندسین ناظر و مجریان هستند ضمن اینکه ما اعتقاد داریم شهرداری نیز می‌بایستی در حوزه شهربانی و در ۲۲ منطقه تهران نظارت بیشتری را بر امر ساخت و ساز داشته باشد.

وی گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از تخلفات ساختمانی، حضور مهندسی ناظر و مجریان ذیصلاح و نظارت مستمر شهرداری بر ساخت و سازهاست که این موارد می‌بایستی مورد توجه دستگاه‌ها قرار بگیرد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، خاطرنشان کرد: طبق صحبت‌های مطرح شده قرار است تمامی کارهای ستاد معاون شهرسازی به دفاتر الکترونیکی برون سپاری شود و این معاونت بیشتر وقت خود را بر حوزه نظارت بگذراند.

وی ضمن اشاره به اینکه می‌بایستی تعرفه‌های مجریان ذیصلاح واقعی شود، گفت: ما اعتقاد داریم مجریان ذیصلاح برای همه متراژ‌ها دیده شود.

وی در ادامه جلسه با اشاره به نظارت اعضای شورای شهر تهران در امور کلی شهر، گفت: با توجه به پیچیدگی‌های اداره شهر امکان رصد کردن تمام مشکلات از سوی اعضای وجود ندارد و می‌بایستی بستر لازم برای دیده‌بانان شهر صاحب‌نظران و کارشناسان در تمامی فرایند از جمله تدوین برنامه پنج‌ساله شهرداری، سالانه و طراحی و امکان سنجی پروژه‌ها وجود داشته باشد.

وی گفت: می‌بایستی دیده‌بان‌های شهری در پروژه‌ها حضور پیدا کنند و شورا به عنوان داور عمل کند.

سالاری همچنین به فعالیت نهاد شورایاری‌ها در ۳ دوره گذشته در شهر تهران اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مهم شورای شهر ایجاد شورایاری‌ها بوده که در ۳ دوره گذشته اقدامات خوبی را در شهر انجام دادند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، ادامه داد: خوشبختانه در برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاری‌ها، دولت و وزارت کشور و نمایندگان تهران و سایر دستگاه‌ها همکاری نزدیکی را با شورا داشتند و ما توانستیم انتخاباتی با شکوه را در ۲۲ اسفندماه برگزار کنیم.

وی ضمن تذکر به رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، خاطرنشان کرد: بنده ضمن احترام به شخص آقای طلایی (رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها) انتقادی را به عدم برگزاری مراسم تحلیف اعضای شورایاری‌ها به وی دارم.

سالاری گفت: در ۲۲ اسفندماه سال گذشته، انتخابات شورایاری‌ها برگزار گردید و قرار شد فعالیت شورایاری‌ها در دوره چهارم همزمان با ۸ اردیبهشت ماه آغاز شود که متاسفانه هنوز مراسم تحلیف شورایاری‌ها برگزار نشده است و ما انتظار داریم مراسمی با شکوه و در شأن شورایاری‌ها برگزار شود که متاسفانه به دلیل نامعلوم هنوز از این جلسه خبری نیست.

وی همچنین با اشاره وظایف شورایاری‌ها در این دوره گفت: متاسفانه اخباری به گوش ما می‌رسد که در نحوه و اختیارات و وظایف شوراها تغییراتی صورت گرفته است و این در حالی است که هر نوع تغییر در آئین‌نامه شورایاری‌ها می بایستی به تصویب اعضای شورای شهر تهران برسد.

سالاری همچنین با اشاره به شائبه افزایش ۶ نفر از از اعضای علی‌البدل به ۷ نفر از اعضای شورایاری‌ها، گفت: تاخیر در برگزاری مراسم تحلیف این شائبه‌ها و شایعات را جدی‌تر کرده است.

سالاری در ادامه صد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به تخلفات ساختمانی در برخی از پروژه‌های شهری، گفت: اینکه همکاران ما توجه ویژه‌ای را به تخلفات در پروژه‌ها و به طور مثال هتل اسپیناس دارد را به فال نیک می‌گیریم و در این زمینه سایر اعضای نیز باشد در این حوزه توجه ویژه‌ای را داشته باشند که البته شخص شهردار نیز نسبت به این پروژه‌ها حساسیت ویژه‌ای را دارد.

سالاری در ادامه با اشاره به اینکه سایر اعضا و هیأت رئیسه شورای شهر تهران نیز باید به سایر تخلفات ساختمانی در پروژه‌های دیگر حساسیت داشته باشند، گفت: در میدان سپاه که کوهی از آهن آلات بلند شده است کسی اعتراض نکرده است و در واقع ساخت و ساز در این میدان بدون پروانه صورت گرفته است.

وی گفت: قطعاً این کار منافع شخصی نبوده و ما آن را می‌دانیم اما در این زمینه می‌بایستی شهردار تهران توضیحات لازم را ارائه کند ضمن اینکه در این زمینه به سازمان میراث نیز انتقاد داریم که هنوز پاسخ ما را نداده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا