سیاسی

جزییات توافق‌های ایران و اروپا

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین در این بیانیه دو طرف ضمن استقبال از روز اجرای برجام به‌عنوان کمک کنند به باز شدن فصل جدید در روابط، بر تعهد کامل به اجرای برجام تاکید کردند.

دوطرف اجرای برجام، توسعه همکاری‌ها برای کمک به توسعه اقتصادی و رفاه و آسایش مردم، افزایش صلح و ثبات و امنیت منطقه‌یی و حل و فصل صلح‌ آمیز اختلافات را به‌عنوان اهداف مشترک برشمردند.

دوطرف برای تسهیل همکاری‌ها و آماده‌سازی گشایش نمایندگی اتحادیه اروپا در آینده بر اساس قوانین و مقررات ایران توافق کردند و مقرر شد در همین رابطه تیم رابط اتحادیه به تهران اعزام شود.

دو طرف در بحث مشورت‌های سیاسی بر گفت‌وگوی سیاسی در سطح وزیر به‌طور سالانه و هم‌چنین گفت‌وگوهای سطح بالای منظم تاکید کردند.

در زمینه همکاری‌های اقتصادی، ضمن ورود به گفت‌وگو در مباحث اقتصادی و مالی، همکاری مالی، بانکی، دو طرف بر همکاری و مشارکت در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تاکید کردند، هم‌چنین جست‌وجوی راه‌های ارائه امکانات مالی، بانک سرمایه گذاری اروپا، گفت‌وگو و همکاری در زمینه جهانگردی، صنعت، ساخت و ساز، نساجی و …، کمک و حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط، تبادل هیات‌های کاری، توسعه همکاری برای تقویت بخش خصوصی و تقویت حضور در بازارهای دو طرف از دیگر زمینه‌های مورد گفت‌وگو بوده است.

در خصوص همکاری‌های تجاری ضمن گفت‌وگو در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری، بر تبادل هیات‌ها، رسیدن به یک چارچوب حقوقی قراردادی به‌عنوان هدف گفت‌وگوها و کمک اتحادیه اروپا به الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی WTO تاکید شد.

در زمینه کشاورزی، همکاری در زمینه کشاورزی و مواد غذایی و استفاده از روش‌ها و فن‌آوری‌های تولید و کمک به دسترسی محصولات ایران به بازار اروپا مورد توافق قرار گرفت.

در خصوص حمل و نقل، همکاری در توسعه حمل و نقل و افزایش ایمنی آن، تلاش برای رفع محدودیت پروازهای ایران ایر، صدور مجوز پرواز برای شرکت‌های ایرانی؛ همکاری فنی، تبادل نظر راجع به امکان انعقاد موافقت‌نامه هوایی، ایمنی حمل و نقل ریلی، همکاری در حمل و نقل جاده‌یی و شهری مورد توافق دوطرف قرار گرفت.

در مبحث انرژی نیز بهبود شرایط سرمایه گذاری و تبادل تکنولوژی اجرای ابتکارات برای تقویت امنیت عرضه انرژی ، همکاری در عرصه های چند جانبه، تقویت سرمایه‌گذاری و تبادل تکنولوژی، تسهیل سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بالادستی و پایین دستی ایران و شروع گفت‌وگوی انرژی مورد تاکید قرار گرفت.

در زمینه همکاری هسته‌یی غیر نظامی، دوطرف بر اجرای ضمیمه شماره ۳ برجام و اجرای اولین پروژه ایمنی هسته‌ای، تبادل تجربه در مورد تست فشار تاسیسات و پژوهش‌های مشترک در زمینه جوش هسته‌ای و گداخت هسته‌ای تاکید کردند و در خصوص برگزاری کنفرانس منطقه‌یی ایمنی هسته‌ای و «مجمع کسب و کار هسته‌ای»، دو طرف بر تقویت چارچوب‌های مقررات ایران و هم سو کردن آن با استانداردهای بین‌المللی از طریق الحاق به کنفرانس‌های بین‌المللی مذاکره کردند.

در بخش محیط زیست، همکاری در زمینه آلودگی هوا و آب، مدیریت منابع آب، حفظ طبیعت، تنوع زیستی، مبارزه با بیابان‌زایی، و مدیریت دفع زباله، تبادل تجربه در خصوص سیاست‌گذاری‌ها و همکاری در مجامع بین المللی مورد تاکید قرار گرفت.

در مبحث حفاظت غیرنظامی نیز دوطرف بر شناسایی و جلوگیری از فجایع از جمله در سطح منطقه‌یی و تبادل تجربه در این زمینه تاکید کردند.

در زمینه تحقیقات، دوطرف بر مشارکت ایران در برنامه افق ۲۰۲۰ و برنامه تکمیلی آن در قالب اوراتوم، شراکت هسته‌ای تحقیقاتی، تبادل دانش و تبادل محقق، مبادله تجربیات در زمینه تکنولوزی و ابداع و صدور بیانیه تحقیقاتی توافق کردند.

در زمینه آموزش، بر تقویت پوشش برنامه اراسموس برای دانشجویان ایرانی، مشارکت موسسات آموزش عالی ایران در برنامه ژان مونه، برگزاری نمایشگاه‌ها و مراسم، تقویت حضور دانشجویان ایران در برنامه‌های اتحادیه اروپا مانند برنامه ماری کوری توافق شد.

در بخش فرهنگ، دوطرف بر توسعه گردشگری، حفظ و بازگرداندن اشیاء تاریخی، همکاری‌های فرهنگی و برگزاری مراسم فرهنگی با اتحادیه اروپا و کشورهای عضو برای شناساندن فرهنگ‌ها، همکاری در ورزش توافق کردند.

در زمینه حقوق بشر نیز دو طرف تاکید کردند وارد گفت‌وگوهای حقوق بشری شوند.

در زمینه مبارزه با مواد مخدر ضمن تاکید بر تبادل تجربه تخصصی در زمینه‌های عرضه و تقاضا، ترانزیت، بر مقابله با عوامل ریشه‌یی مانند کاهش فقر و توسعه افغانستان و اتخاذ رویکرد متوازن در مبارزه با آن (در عین احترام به حقوق بشر) توافق کردند.

در بحث مهاجرت، دو طرف بر شروع گفت‌وگو و تبادل اطلاعات در سطح ملی و منطقه‌یی تاکید کردند.

در خصوص موضوعات منطقه‌یی ضمن اشاره به متزلزل بودن شرایط منطقه، با اشاره به تهدیدات تروریسم، افراط‌گرایی و خشونت، بر نقش ایران و همکاری در ارتباط با قطعنامه WAVE تاکید کردند.

در امور بشردوستانه نیز بر ارتقای هماهنگی‌ها در زمینه ارائه کمک به مردم سوریه، عراق، یمن و افغانستان تاکید و از جمهوری اسلامی ایران به خاطر ارائه خدمات بهداشتی آموزشی به افغان‌های مقیم و ادامه کمک‌های اتحادیه اروپا، تقدیر شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا