شورای شهرصفحه اصلی

مظفر: شهرداران قانون را سلیقه ای اجرا نکنند

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران از برخی اقدامات مغایر و اجرای سلیقه ای قانون توسط شهرداران برخی مناطق پایتخت انتقاد کرد.

به گزارش شورای شهر تهران، میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، پس از استماع گزارش حسابرسی منطقه ۸ با بیان اینکه چک هایی از دهه ۷۰ و ۸۰ در شهرداری وصول نشده است، گفت: ۴۵۹ میلیون تومان چک در منطقه ۸ وصول نشده است. در شهرداری تهران نیز ۵۶۱ میلیارد تومان چک وصول نشده وجود دارد که ارزش ۳۲۴ میلیارد تومان از چک ها بالای یک میلیارد تومان است و به ارزش روز، مبلغ بسیار قابل توجهی را شامل می شود و باید نهضتی در معاونت مالی و اقتصاد شهری شکل بگیرد که این مطالبات را وصول کند.

این عضو شورا خطاب به شهردار منطقه ۸ اظهار کرد: درخواست می شود تا سریعا با استفاده از ابزار حقوقی و قضایی نسبت به وصول این مطالبات اقدامات لازم را صورت دهند.
مظفر به تخلفاتی که در برخی مناطق شهرداری رخ داده اشاره کرد و افزود: در مناطق یک حساب ویژه سپرده ای وجود دارد که  به عنوان امانت از سوی پیمانکاران بعنوان حسن انجام کار در ید شهرداری های مناطق است اما شاهد هستیم شهرداران زمانیکه دچار نقصان اقتصادی و کسری بودجه می شوند از این وجوه بصورت غیر قانونی و موقتا استفاده می کنند و شهرداران مناطق به هیچ عنوان حق استفاده از این مبالغ را ندارند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در منطقه ۸ رقمی بالغ بر ۲۶ میلیارد تومان از وجوه حساب سپرده پیمانکاران برداشت شده و در محل دیگری هزینه شده است گفت: متاسفانه در ادامه این تخلفات برخی پروژه ها مانند احداث مجموعه ورزشی نارمک، وحیدیه غربی و سرای محله علی رغم تکمیل و بهره برداری شدن این پروژه ها در حساب دارایی های منطقه منظور نشده و دارای ابهام در صورت های مالی است.
این عضو شورا با تاکید بر اینکه پروژه های مختلف شهری باید بعنوان دارایی های مناطق ثبت و ضبط شود افزود: باید انضباط مالی در حوزه دارایی ها بر اساس استانداردهای حسابرسی داشته باشیم که از سال ۹۶ تا ۹۹ بی نظمی در ثبت دارایی های منطقه ۸ مشاهده می شود.
وی گزارش پیشرفت کار پروژه مشارکتی مسکونی رحمتی و مغایرتی که مبلغ دفتری ثبت شده به ارزش کارشناسی رسمی دادگستری بابت زمین تعیین تکلیف شده از بندهای دیگر عدم شفافیت عملکردی شهرداری منطقه ۸ است.
مظفر با بیان اینکه یکی از املاک رها شده منتسب به حمام مرمر در منطقه وحیدیه رها و به محل آسیب های اجتماعی تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: باید تعیین تکلیف در این زمینه صورت بگیرد تا شهرداری بتواند تملک آن را انجام دهد.
وی در ادامه به عدم رعایت بخشنامه تقسیط بدهی مودیان مصوبه شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد و افزود: ما می بینیم که برخی شهرداران مناطق بعضاً از اختیارات شورا تخطی کرده و بیش از ۳۶ ماه زمان تعیین شده، بصورت سلیقه ای و مغایر با قانون اقدام کردند که این موضوع قابلیت پیگرد در مراجع قضایی سازمان بازرسی و مراجع نظارت همچون شورا را دارد و انتظار این است که شهرداران طبق مصوبات مجری قانون باشند.
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: پروژه مشارکتی خیالستان زندگی در بزرگراه امام علی(ع) سالهاست که طراحی شده و متاسفانه این موضوع دستخوش تغییرات مدیریتی قرار گرفته و پروژه غیر فعال است و مردم به شدت گلایه‌مند هستند که امیدواریم شهرداری منطقه ۸ در زمینه فعال سازی طرح ورود کند.
بودجه اختصاص یافته به پروژه خیالستان زندگی مقرون به صرفه نیست
فاطمه تنهایی شهردار منطقه ۸ با بیان اینکه خیالستان زندگی به عنوان یک آسیب اجتماعی در منطقه است، اظهار کرد: ۲۳ ستون در این طرح به کار گرفته شده است. به لحاظ اقتصادی بودجه ای که برای پیشبرد طرح به کار گرفته شد برای شهرداری مقرون به صرفه نیست و توجیهی ندارد.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد پروژه رحمتی در منطقه ۸ متعلق به شهرداری و ۴۰ درصد متعلق به شریک است، گفت: آورده این طرح برای شهرداری ۱۷ میلیارد تومان است و ۶ واحد از ۱۰ واحد به شهرداری اختصاص دارد که به اتمام رسیده است.
ارزش‌گذاری ۱۳۶ مورد سرقفلی در منطقه ۱۰ ثبت نشده است
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی گزارش حسابرسی منطقه ۱۰ شهرداری تهران  نیز خطاب به مدیرکل حسابرسی عنوان کرد: خواهشمندیم نسبت به پیگیری مواردی که در صحن شورا مصوب می شود گزارشات حداکثر ۳ ماهه اصلاحی به شورا ارسال کنند و اینطور نباشد که گزارشات تصویب شده و به شهردار ابلاغ  شود و اداره کل حسابرسی که وظیفه تخصصی دارد بازخوردی برای اصلاح موارد اعلام نکند.
وی ادامه داد: متاسفانه اداره کل حسابرسی در دهه های گذشته از کارایی لازم برخوردار نبوده و دارای نقصان عملکردی است که امیدواریم این روند به سرعت تغییر کند.
مظفر در جریان گزارش حسابرسی منطقه ۱۰ با بیان اینکه اطلاعات ۲۸ پلاک اراضی و ۱۸ پلاک مسکونی و تجاری به عنوان یک تخلف محرز ثبت نشده است، اظهار کرد: در منطقه ۱۰ لیستی وجود دارد که بالغ بر ۷۳ ساختمان به ارگان ها و اشخاص واگذار شده اند که مصوبه شورا ندارد. ۳۱ واحد اداری و تجاری منتسب به مجتمع ارسباران یکی از این ۷۳ مورد است.
این عضو شورا تاکید کرد: شهردار منطقه موظف است که دو تا سه ماه آینده این املاک را تعیین تکلیف کند.
وی با بیان اینکه ارزش گذاری ۱۳۶ مورد سرقفلی ثبت نشده است، تصریح کرد: تعدادی از دارایی های ثابت که تکمیل شده و آماده بهره برداری است، در گزارش حسابرسی ثبت نشده اند. در خصوص پروژه مسکونی شهید احمدی، سهم شهرداری به صورت غیر قانونی از سوی شریک فروخته شده که پیگیری آن نیاز به عزم جدی شهرداری منطقه دارد.
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اعلام اینکه بخشی از مطالبات شهرداری همچنان بلاتکلیف باقی مانده اظهار داشت: مبلغ ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اسناد دریافتی شهرداری منطقه از شرکت مهرگستر شفق ایرانیان است که این موضوع همچنان درگیر مباحث حقوقی است و هنوز شهرداری منطقه نتوانسته مطالبات خود را وصول کند.
وی به پروژه هایی نظیراحداث پارکینگ طبقاتی جیحون، پارک آموزش ترافیک و پارکینگ مکانیزه اشاره کرد و افزود: با اینکه این پروژه ها علی الظاهر تکمیل و آماده بهره برداری است اما بعنوان دارایی های ثابت در حساب شهرداری ثبت نشده است.
مظفر یادآور شد: در سالهای ۹۶ تا ۹۹ فی ما بین شهرداری و شرکت های خدمات رسان بی نظمی مالی را شاهد هستیم و بهای تمام حفاری ها باید ثبت مالی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا