اجتماعی و فرهنگی

خسارت میلیاردی که سیل به مناطق کشاورزی زد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین کیخسرو چنگلوایی در کارگروه آب، خاک و کشاورزی که روز گذشته در استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه میزان تولید محصولات کشاورزی در استان می‌تواند برای سایر استان‌های کشور الگو باشد، اظهار کرد: روند برداشت گندم با وجود سیلاب‌های اخیر و خسارت‌های وارد شده به بخش کشاورزی امیدوارکننده است.

 

وی افزود: همچنین در خصوص تولید کلزا نیز ۵۰ درصد افزایش تولید نسبت به سال گذشته در استان داشتیم و تنها مشکلی که وجود دارد، عدم پرداخت مابه التفاوت محصول ذرت است که امیدواریم این مشکل حل شود.

 

چنگلوایی با اشاره به خسارات واردشده به بخش کشاورزی ناشی از مخاطرات طبیعی تصریح کرد: سال ۹۲ تا ۹۳ مخاطرات طبیعی نسبت به سال ۸۲ تا ۸۳ حدود ۹۰ درصد افزایش یافت و این آمار در سطح کشور نیز وجود دارد.

 

وی بیان کرد: خشکسالی از مهمترین مخاطرات طبیعی است که به کشاورزی خسارت وارد کرده است و خوزستان بیشترین خسارت را از انواع بلایای طبیعی در کشور داشته است. در استان مخاطرات طبیعی بسیاری به محصولات کشاورزی ضرر رسانده است که ریزگردها نیز تأثیرگذار بوده است.

 

چنگلوایی با بیان اینکه طوفان، تگرگ و ورود سیل به مزارع از جمله خسارت‌های واردشده به کشاورزی در مدت اخیر بوده است، عنوان کرد: سیل اخیر زمانی اتفاق افتاد که برداشت محصول از زمین‌های کشاورزی در حال انجام بود به همین دلیل میزان خسارت نیز افزایش پیدا کرده است. علاوه بر آن استمرار و ماندگاری سیل در مزارع نیز از عواملی بود که میزان خسارت را تشدید کرد و در برخی از مزارع آب تا دو هفته وجود داشت.

 

وی در خصوص خسارت ناشی از سیلاب و بارش‌های اخیر عنوان کرد: در مجموع به ۲۵۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به ارزش ۴۰۵ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. همچنین به ۷ هزار هکتار از باغات نیز ضرر وارد شده و نابودی بیش از ۴ هزار راس دام نیز از دیگر خسارت‌ها بوده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با تقدیر از عملکرد کشت و صنعت‌ها و مؤسسه جهاد نصر در سیلاب اخیر گفت: کشت و صنعت‌ها و مؤسسه جهاد نصر همکاری خوبی با ما داشتند؛ به ویژه کشت و صنعت امام خمینی (ره) در شعیبیه شوشتر اقدامات قابل تقدیر انجام داده است.

 

چنگلوایی عنوان کرد: از هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی دعوت شده و از مناطق آسیب دیده بازدید کردند؛ همچنین پیشنهاد می‌شود در آب بهای کشاورزان خسارت دیده بخشودگی اعمال شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا