اجتماعی و فرهنگی

نام گذاری های صوری معابر پایتخت متوقف می شود

به گزارش شورا‌آنلاین، بیشتر خیابان ها و کوچه های پایتخت دارای نام هستند، مانند میلیون ها نفری که در کشور زندگی می کنند. این اسم‌ها همان طور که هویت افراد را شکل می‌دهد، هویت شهر را نیز تعیین می‌کند و به آن روح می‌بخشد. بنابراین انتخاب نام مناسب برای کوچه، محله و خیابان‌های یک شهر جزء وظایف اصلی تصمیم‌گیرندگان این حوزه است؛ چراکه اسامی در معابر شهری باید نمایان گر سابقه تاریخی، فرهنگی و تمدن دینی شهر باشد. در حال حاضر نام خیابان‌ها و معابر ایران به طور کلی ترکیبی از نام‌های سیاسی، فرهنگی، مذهبی، علمی و همچنین برگرفته از نام شهداست.

 

نظر مردم را جویا نمی‌شوند

 زمانی که پا به خیابان‌هایی می گذاری که نامشان تغییر کرده است، شهروندان و رانندگان تاکسی‌هایی را می‌بینی که خیابان‌ها را با همان نام پیشین خود صدا می‌زنند، آن ها از تغییر اسامی معابر شکایت دارند.

 

مهدی، راننده خطی بلوار نلسون ماندلا به خبرنگار شهرنوشت می‌گوید: «زمانی‌که نام معابر را تغییر دادند، کسی نظر ما و اهالی را جویا نشد. این در حالی است که ساکنان مناطق با نام محل سکونتشان خاطره دارند و با تغییر نام، یافتن آدرس‌ها برای مسافران نیز سخت می‌شود و ما را به دردسر می‌اندازد.»

 

زنی مسن که بیست سالی می شود ساکن این منطقه است، هم از تغییر نام چندان راضی نیست و می‌گوید: «من سال ها بود با نام "جردن" خاطره داشتم، اما مسئولان نام آن را به بلوار نلسون ماندلا تغییر دادند. امیدوارم دیگر نام معابری که سال‌هاست هویت یک منطقه را شکل داده، دچار تغییر و تحول نشود.»

 

سامانه‌ای برای تغییر نام‌گذاری وجود ندارد

برخی از شهروندان نیز معتقدند برای کسب اطلاعات در خصوص نام گذاری معابر و خیابان‌های پایتخت، سامانه‌ای وجود ندارد تا بتوانند با سهولت به نام‌های جدید و پیشین دست یابند.

 

محمد حقانی، عضو پیشین شورای شهر تهران در این خصوص به شهرنوشت می‌گوید: «به نظر می رسد مدیریت شهری باید سامانه نام گذاری خیابان ها، معابر و میادین و کوی و برزن های شهر تهران را تهیه و مشخص کند که چه میزان نام گذاری انجام شده و چند مکان و خیابان فاقد نام وجود دارد، این خود یک طرح موضوع بوده و لازم است از سوی شورا پیگیری شود.»

 

آیین نامه جدید مانع از تغییر نام معابر می‌شود

حسن خلیل‌آبادی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در همین رابطه در گفت و گو با شهرنوشت می گوید: «در سیاست‌گذاری‌ها و آیین‌نامه جدیدی که شورای اسلامی شهر تهران برای کمیته نامگذاری تدوین کرده، یکی از راهبردها این است که هیچ نامی تغییر نکند و به هویت محلات و معابر از این طریق صدمه وارد نشود.»

 

وی با تاکید بر اینکه شورای دوره پنجم از تغییر نام معابر خودداری می‌کند، عنوان می کند: «مقرر شده تا برای گذرگاه‌ها و معابر فاقد نام، اسم انتخاب شود که آن هم با خواست مردم از طریق شورایاری‌ها به شهرداری مناطق منعکس می‌شود و سپس به شهرداری مرکز ارجاع داده می‌شود و پس از آن نیز به کمیته نامگذاری که متشکل از بنیاد شهید، کارشناسان شهرداری و شورای شهر است ارجاع داده می‌شود تا تصمیم نهایی اتخاذ شود.»

 

عضو کمیته نامگذاری شورای شهر تهران با بیان اینکه در صورت ضرورت و به درخواست مردم نام گذاری معابر انجام می‌شود، تاکید می کند: «در صورتی که در موارد خاص شهروندان درخواست کنند تا نام معبری تغییر کند، بررسی های لازم صورت می‌گیرد و در صورت داشتن شرایط لازم، نام معبر مورد نظر به ناچار و با درخواست مردم تغییر می‌کند.»

 

  اسامی خیابان‌هایی که دستخوش تغییرات شد

به گزارش خبرنگار شهرنوشت، خیابان آفریقا (جردن) یکی از خیابان های شناخته شده شمال شهر تهران است که نامش با گذشت زمان به بلوار "نلسون ماندلا" تغییر یافت.

 

بزرگراه نیایش یکی از بزرگراه‌های تهران است که از غرب خیابان ولیعصر (عج) و در جنوب بوستان ملت در شمال مرکزی تهران آغاز شده و به غرب تهران کشیده می‌شود که پس از درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی با مصوبه شورای شهر دوره چهارم تغییر نام داد و به بزرگراه "آیت الله رفسنجانی" شهرت یافت.

 

میدان کتابی واقع در منطقه ۳ تهران به منظور زنده نگه داشتن یاد و خاطره دانشمند شهید "مصطفی احمدی روشن" به نام این دانشمند شهید کشورمان، نام گذاری شد.

 

در ادامه این تغییرات بزرگراه آزادگان نیز بی نصیب نماند و قسمتی از بزرگراه آزادگان (شمال ـ جنوب) به نام "آیت‌الله مهدوی کنی" تغییر نام داد.

 

همزمان با سالروز درگذشت مهران دوستی در سال ۱۳۹۵، نام خیابان اسفراین در منطقه ۶ به "مهران دوستی" تغییر کرد. "مهران دوستی" گوینده رادیو و مجری برنامه‌های تلویزیونی ایران بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا