ابتکار: موضوع گردوغبار را فراموش نکرده‌ایم

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین معصومه ابتکار صبح امروز(۱۴ دی ماه) پس از ورود به اهواز و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هدف اصلی سفر به خوزستان، بررسی طرح‌ها و برنامه‌هایی است که دولت برای بهبود وضعیت محیط زیست خوزستان در دست اقدام دارد.

 

وی افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها، مدیریت و کنترل کانون‌های گرد و غبار است. مطالعات مربوط به این موضوع تکمیل شده و با همکاری سازمان جنگل‌ها و مراتع، عملیات اجرایی در این زمینه آغاز شده است.

 

ابتکار ادامه داد: امروز با هیأتی از معاونان وزرا و مدیران دستگاه‌های مختلف اجرایی به خوزستان آمده‌ایم تا مردم بدانند با این که هوا بهتر شده است ولی گرد و غبار را فراموش نکرده‌ایم و پیگیر موضوع هستیم.

 

وی گفت: موضوع آلودگی هوا ناشی از سوخت فسیلی و فعالیت‌های نفتی در خوزستان نیز پیگیری خواهد شد و از اقدامات و پیشرفت‌هایی که در دست اقدام است، گزارشی ارایه خواهیم داد.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: مسایل مربوط به احیای رودخانه کارون مورد توجه دولت و شورای عالی آب بوده و مصوبات بسیار خوبی داشته‌ایم. شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون بسیار فعال بوده و استاندار خوزستان در این زمینه بسیار پیگیری کرده‌اند. امیدواریم در ادامه تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، شاهد احیا و بهبود کارون باشیم.

 

وی افزود: وضیعت تالاب‌های خوزستان و اقدامات صورت گرفته در ارتباط با احیای تالاب‌ها به ویژه تالاب شادگان و هورالعظیم بررسی می‌شود. خوشبختانه بارندگی‌ها نیز به وضعیت تالاب‌ها کمک کرده است.

 

کارآیی بسیاری از نیروگاه‌ها پایین‌تر از حد قابل قبول است

 

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در حاشیه مراسم نهال‌کاری در روستای ابوهاون در شهرستان باوی استان خوزستان، با اشاره به فعالیت نیروگاه برق رامین و تاثیر آن در آلودگی هوای اهواز، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال ۹۳، استفاده از مصرف گاز طبیعی در نیروگاه‌های تولید برق کشور۳۰ درصد افزایش داشته است. امسال نیز این مقدار افزایش بسیاری داشته و به نزدیک ۶۰ درصد رسیده است.

وی گفت: تلاش ما در دولت این است که همه نیروگاه‌ها از گاز طبیعی استفاده کنند البته در این زمینه محدودیت‌هایی وجود دارد.

 

ابتکار افزود: دولت اقدامات خوبی انجام داده تا نیروگاه‌ها کمتر از سوخت‌های سنگین مانند مازوت و گازوئیل استفاده کنند. این اقدامات ادامه دارد تا زمانی که بتوانیم همه نیروگاه‌ها را درهمه فصول سال از گاز طبیعی بهره‌مند کنیم.

 

وی ادامه داد: همچنین برنامه دولت به سمتی پیش می‌رود تا نیروگاه‌ها با تبدیل شدن به سیکل ترکیبی و افزایش راندمان، کارآیی و انرژی خود را افزایش دهند زیرا اکنون راندمان و کارآیی بسیاری از نیروگاه‌ها پایین‌تر از حد قابل قبول است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا نیروگاه رامین در تابستان هم مازوت می‌سوزاند؟ گفت: بعضی نیروگاه‌های کشور نسبتی را بین مازوت و گاز طبیعی دارند و بعضی نیز به طور مطلق مازوت می‌سوزانند. تلاش ما این است که مصرف گاز بیشتر از مازوت شود و تدریجا مازوت حذف شود. نیروگاه رامین هم می‌تواند یکی از منابع آلودگی اهواز باشد و توسعه نیروگاه حتما باید با تأیید محیط زیست انجام شود.

 

طرح نهال‌کاری در یکی از کانون‌های ریزگردها

 

به گزارش ایسنا؛ طرح نهال‌کاری روستای ابوهاون از مجموعه طرح‌های کاهش آلودگی هوا با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست افتتاح شد. روستای ابوهاون از توابع شهرستان باوی در شمال شهرستان اهواز قرار دارد.

تصویری از منطقه شمال شرق اهواز شهرستان باوی که یکی از کانون های ریزگردد به حساب آمده. اکنون عملیات نهالکاری برای تثبیت این اراضی از محل اعتبارات گرد و غبار و توسط اداره کل منابع طبیعی استان خوزستان در دست اقدام و من توانستم از این عملیات امروز بازدید کنم. درخت کاری و مالچ پاشی جمعا به مساحت ۹۰۰۰ هکتار با فرا رسیدن فصل مناسب آغاز شده است.

 

همچنین ابتکار در این سفر از کانال انتقال بخشی از حق آبه تالاب شادگان به طول شش کیلومتر با هشتاد درصد پیشرفت فیزیکی بازدید کرد، تاکنون بیش از چهارمیلیارد تومان از اعتبارات ملی تالاب ها برای این کانال هزینه شده است.

 

 

ابتکار در سفر خوزستان

 

 

 

افتتاح تصفیه خانه فاضلاب صنعتی شرکت کشت و صنعت دعبل خزایی از دیگر برنامه‌های رییس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به خوزستان بود. این تصفیه خانه از نوع بیولوژیکی تلفیقی (بی هوازی و هوازی) است.

از هفت واحد طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی در خوزستان می توان سالانه ۴۰۰ هزار تن کاغذ از ضایعات باگاس (تفاله نیشکر) تولید کرد. مقدمات اینکار آغاز شده و در مرحله عقدقرارداد میان دو بخش خصوصی و دولتی به ارزش هزار میلیارد تومان هستند. در سخنانم بر ضرورت تولید کاغذ از باگاس تاکید کردم که اقدامی چند وجهی برای حفاظت از محیط زیست است.

 

 

افتتاح تصفیه خانه فاضلاب صنعتی شرکت کشت

 

در ادامه این سفر رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اهالی روستای سراخیه از توابع شادگان دیدار و گفت‌وگو کرد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا