اجتماعی و فرهنگی

نظارتی برتولیدنان‌های سنتی نیست

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین رسول دیناروند درباره وضعیت نظارت بر نان‌های سنتی در کشور گفت: نظارت بر نان‌های سنتی با سازمان غذا و دارو است و واقعاً ضعف نظارتی بوده است و سعی بر آن است که مردم به‌سمت مصرف نان‌های صنعتی پیش بروند و می‌توان هزاران تولیدکننده نان سنتی با نظارت‌های پایین را جایگزین تولیدکنندگان نان‌های صنعتی با نظارت‌های بالا کرد ولو اینکه این نان‌ها گرانتر باشند.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو نیز در حوزه نظارت بر سیلوها به ناظران این حوزه کمک می‌کند کما اینکه ۷۰ درصد فعالیت آزمایشگاه‌های ما مربوط به همین نانوایی‌ها، قنادی‌ها، بقالی‌ها و … است و در این زمینه ۲۵۰ آزمایشگاه نیز با ما در بخش خصوصی همکاری می‌کنند.

دیناروند با توضیح چرایی موج رسانه‌ای درباره برخی مواد از جمله پالم عنوان کرد: این جریان سازی نتیجه اقدامات وزارت بهداشت است که مصادیق آن را در آب معدنی داریم و بعد این رسانه‌ها هستند که آن را بازتاب می‌دهند ولو اینکه برخی مواقع این بازتاب بیش از حد می‌شود و باید به‌اندازه به آن پرداخته شود.

دیناروند همچنین درباره نگرانی‌ها در خصوص روغن‌های جامد گفت: نگرانی‌‌هایی که درباره روغن جامد وجود دارد مربوط به اسید چرب ترانس آن است و مصرف این روغن هنوز هم در ایران بالاست و تنها نقطه مثبت آن پایداری حرارتی آن است ولی آن‌قدر این اسید چرب ترانس روغن جامد نقطه ضعف بزرگی است که می‌طلبد مردم آن را مصرف نکنند و در سطح مصرف خانوار حذف شود.

وی ادامه داد: اینکه مردم روغن مصرف نکنند یک توصیه عام است مبنی بر کاهش مصرف روغن ولی با وجود این، ۳۰ درصد از انرژی بدن باید از چربی‌ها تأمین شود و نمی‌توان این مقوله را صفر کرد و رساندن آن به صفر دلیل علمی ندارد زیرا برخی روغن‌ها مفید هستند مانند روغن زیتون که باید بیشتر از آن استفاده شود.

وی همچنین درباره تولیدات روغن‌های داخلی گفت: ۹۰ درصد روغن مصرفی ایران وارداتی است و قاعدتاً در کشور نیز این توجیه صورت می‌گیرد که ماده اولیه روغن وارد کشور شود زیرا ما دانش استخراج آن را داریم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا