شورای شهر

در جلسه دویست و بیست و یکم شورا چه گذشت؟

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  در ابتدای دویست و بیست و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران که امروز یک شنبه ۱۳ دیماه سال ۹۴ برگزار شد مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شهادت شیخ نمر توسط رژیم آل سعود در روز گذشته، گفت: این اعدام عملی وحشیانه، سبوعانه بود که در عربستان انجام گرفت.


شیخ نمر شخصیت بزرگ دنیای اسلام و یک عالم شیعی و رهبر شیعیان عربستان بود که در روز گذشته به همراه ۴۷ نفر دیگر در کشوری که بویی از تمدن و انسانیت نبرده است، به شهادت رسیدند.

وی با تسلیت شهادت شیخ نمر به امام زمان (عج)، تمامی مسلمانان و شیعیان جهان و مردم عربستان که در بند مستبدین عربستان هستند، اظهار داشت: امیدواریم خداوند همت، بصیرت و قدرت را به مردم عربستان عطا کند تا آنان بتوانند خود را از شرّ این ظلم وحشیانه چند ده ساله نجات بخشند.

وی با بازخوانی جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی که به مناسبت شهادت شیخ نمر امروز صبح پس از کلاس تدریس خود بیان فرمودند، ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر این دست انتقام گریبان عوامل آن را بگیرد و به این وسیله ما شاهد سقوط آل سعود و از بین رفتن دولت سعودی که عامل فساد امریکا و اسرائیل در منطقه است، باشیم.

وی در ادامه پیشنهاد داد تا خیابان حد فاصل چهارراه فرمانیه تا اقدسیه که درب اصلی سفارت عربستان در آن واقع شده است به نام عالم شهید شیخ نمر نامیده شود.

به گفته چمران این موضوع پیشنهاد بسیاری از مردم شهر تهران بوده است که امروز در ادامه جلسه طرح دو فوریتی آن را بررسی خواهیم کرد.

وی همچنین با یاد آوری نامه حضرت امام به گرباچف که در چنین روزی نگاشته شده بود اظهار داشت: حضرت امام (ره) در این نامه جمله زیبایی نگاشته بودند مبنی بر اینکه "من صدای خرد شدن پایه های تخت کمونیسم را می شنوم" و ما شاهد بودیم که چگونه دنیای کمونیست مزمحل شد و از بین رفت.

وی ابراز امیدواری کرد: هر چه زودتر شاهد خرد شدن پایه های دنیای امپریالیسم و سرمایه داری امریکا نیز باشیم. 

محمد باقر قالیباف، شهردار تهران نیز در همین جلسه شیخ نمر را مبارزی نستوه نامید و شهادت او را در شبه جزیره عربستان، در سرزمین وحی تبریک و تسلیت گفت.

وی با تاکید بر اینکه سرلوحه کار این مرد شهادت در راه حق و مبارزه با افراطی گری بود اظهار امیدواری کرد که خون پاک این شهید بتواند مسیر مبارزه با دشمنان در صراط مستقیم را بیش از پیش تحقق بخشد. 

در ادامه این جلسه رئیس شورای اسلامی شهر تهران در گذشت محمدعلی اینانلو، فعال محیط زیست و از پیشکسوتان رادیو و تلوزیون را نیز تسلیت گفت.

نامگذاری خیابانی به نام شهید شیخ نمر 

 

اعضای شورای شهر تهران به مناسبت شهادت شهید جاویدان شیخ نمر باقر النمر بر اساس طرحی دو فوریتی یکی از خیابانهای اطراف سفارت عربستان را به نام این شهید والا مقام نامگذاری کردند.

طرح دو فوریتی مبنی بر نام گذاری یکی از معابر شهر تهران به نام شهید جاویدان شیخ نمر باقی النمر مطرح شد. 

 
بر اساس این طرح دو فوریتی مقرر شد کمیسیون نامگذاری ،ترجیحا یکی از خیابان های اطراف سفارت عربستان سعودی را شناسایی و به نام شهید شیخ نمر، نام گذاری کند، که اعضای شورا با رای اکثریت به این طرح موافقت خود را اعلام کردند. 

بعد از تصویب این طرح دو فوریتی اعضای شورای شهر تهران ،ندای مرگ بر آل سعود را در صحن شورا فریاد زدند و انزجار خود از اقدام ظالمانه آل سعود در به شهادت رساندن شیخ نمر را اعلام کردند. 

طلایی: مراکز معتادین در محلات کارشناسانه جانمایی شود قالیباف:هیچ معتادی به مراکز بهاران منتقل نمی شود 

 

 

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در قالب تذکری به شهردار تهران خواستار جانمایی مراکز نگهداری معتادین به صورت کارشناسی در محلات شد، که شهردار تهران اعلام کرد هیچ معتادی به مراکز بهاران منتقل نمی شود.

 مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جریان دویست و بیست و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران به تلاش های شهرداری تهران در خصوص ساماندهی معتادین و بازگشت آنها به زندگی اشاره کرد و گفت: برخی از اتفاقات در شهر نشان می دهد که بحث احداث مراکز برای معتادین در تمامی محلات شهر تهران دچار مشکل شده است.


وی با بیان اینکه شهرداری به تنهایی قادر به حل این مشکل نیست، در قالب پیشنهادی اظهار داشت: باید در شیوه جانمایی مراکز بازنگری شده و تیمی کارشناسی برای تعیین محل این مراکز تشکیل شود، تا شورا بتواند با تمام توان از عملکرد شهرداری در این خصوص حمایت کند.

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در همین خصوص با اشاره به بازدید خود در نیمه شب روز پنج شنبه از برخی از محلات منطقه ۱۲ اظهار داشت: اقدامات صورت گرفته در برخی نقاط خوب بوده اما هنوز در برخی نقاط نشانه هایی دیده می شود که باید نسبت به ساماندهی آنها نیز اقدام شود.

وی در ادامه به اعتراضات شهروندان در خصوص احداث ساختمان برای زنان آسیب دیده در یکی از محلات خبر داد و خواستار توضیح شهردار تهران در این خصوص شد.

محمد باقر قالیباف، شهردار تهران نیز که در این جلسه حضور داشت ، در پاسخ به این موضوع اعلام کرد: در شهرداری تهران حتی یک مورد ساخت و ساز برای این موضوع صورت نگرفته است و شهرداری از امکانات خود برای این موضوع استفاده می کند.

وی در ادامه به مجموعه بهاران در حکیمیه ،اشاره کرد و گفت: در این مکان مجموعه ای صنعتی بوده است که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته برای حال و آینده تصمیم گرفته شده که زنان آسیب دیده دوران توانمند سازی خود را در این مجموعه سپری کنند.

وی با بیان اینکه متخصصان شهرداری برای مصاحبه و شناسایی آسیب دیدگان اجتماعی آماده برای انتقال به مجموعه بهاران در حال فعالیت هستند، تاکید کرد: شخصی که وارد مجموعه بهاران می شود دیگر معتاد نیست.

وی تصریح کرد: مجموعه بهاران با هدف توانمند سازی آسیب دیدگان اجتماعی ایجاد شده است و به هیچ وجه مرکز ترک اعتیاد نیست.

وی با اشاره به کمیته ۵ نفره جانمایی این مراکز اظهار داشت: تا کنون بیش از ۳۰ محل برای این موضوع جانمایی شده است که با توجه به دور بودن حدود ۸ مکان از محل سکونت مردم، دستور داده شد تا افرادی که احتمال داشتن آسیب را دارند به این مکان ها که می توانند کاربری کمپ ها را داشته باشند انتقال داده شوند.

وی با اعلام اینکه اولین مرکز بهاران در دی ماه سال گذشته افتتاح شد و تاکنون بسیاری از این افراد در این مرکز با هدف بازگشت به اجتماع توانمند سازی شده اند خطاب به شهروندان اعلام کرد: من به مردم شهر اطمینان می دهم که ما هرگز معتادین و افراد خطرناک (به لحاظ آسیب های اجتماعی) را که احتمال ضربه زدن به زندگی اجتماعی را دارند را در محل اسکان شهروندان جای نمی دهیم.

وی آئین نامه مربوط به مجموعه بهاران را "سند افتخار" نامید و اظهار داشت: اقدامات شهرداری در خصوص معتادین مطالعه شده و دقیق است و به صورت دقیق و به جزئیات در حال مدیریت است.

مرتضی طلائی نایب رئیس شوای شهر تهران در ادامه این موضوع با تاکید بر اینکه اساس این حرکت درست است اظهار داشت: خوب بود پیش از انجام اقدامات اطلاع رسانی های لازم برای آگاهی بخشی های لازم به شهروندان صورت می گرفت تا ما امروز شاهد وقوع چنین اعتراضاتی در شهر نمی بودیم.

وی با تاکید بر اینکه بین دیدگاه و عمل فاصله زیادی وجود دارد به آمار بازگشت معتادین نجات یافته اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود بازگشت معتادین نجات یافته باز هم مدیریت شهری از اقدامات خود نا امید نیست.

وی با تاکید بر اینکه کار شهرداری در این حوزه در واقع جهادی مقدس است اظهار داشت: تمامی تلاش اعضای شورای شهر و بیان اینگونه سوالات این است که با اصلاح به موقع عملکرد، این زحمات زیر سوال نرود.

قالیباف، شهردار تهران در خصوص آمار مرتبط به بازگشت معتادین نجات یافته تصریح کرد: اینکه نجات افراد از دام اعتیاد کار سختی است مورد قبول است اما با استفاده از تجربیات جهانی و اقدامات علمی ۳۰ درصد از افراد نجات یافته دوباره به اعتیاد باز می گردند، با تاکید بر اینکه این افراد نیز، دیگر معتاد پرخطر سابق نیستند.

فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در همین خصوص با اشاره به بازدید خود از مرکز شفق اظهار داشت: امروز بیش از ۴۰۰ زن آسیب دیده اجتماعی در این مرکز نگهداری می شوند که پیش از این تمامی شب و روز خود را در خیابان ها سپری می کردند.

وی با اشاره به آمار افراد باردار در بین این افراد نسبت به خطر ورود این کودکان به چرخه کودکان فاقد حمایت های اجتماعی تصریح کرد: حد اقل کاری که این مجموعه انجام می دهد که کودکان متولد شده سم زدایی می شوند و پزشک در این مجموعه وجود دارد.

وی با بیان اینکه اگر تنها بخواهیم این زنان را در فصل سرد نگهداری کنیم در نهایت این افراد به دامن آسیب های اجتماعی در جامعه باز می گردند، تاکید کرد: این افراد نیازمند به محلی هستند که برای حضور در اجتماع توانمند شوند.

وی با بیان اینکه برخی از این افراد نجات یافته حتی فاقد اوراق هویتی هستند، اظهار داشت: در بازدید که کمیته اجتماعی شورای شهر از این مراکز به عمل آورد مشخص شد که تمامی افراد از اعتیاد رهایی یافته بودند و همچنین به آنها کمک می شد تا اوراق هویتی خود را بازیابند و هم توانمند سازی آنها برای حضور در اجتماع انجام می گرفت.

وی با تاکید بر اینکه اکثر این افراد همسران زندانیان هستند ، گفت: عملکرد شهرداری به گونه ای است که امروز بهترین شکل تعامل بین شهرداری و سایر دستگاهها را در طول ۱۰ سال فعالیت خود در این زمینه می بینم.
وی تاکید کرد: البته کاستی هایی وجود دارد که باید به شهرداری برای رفع آنها کمک شود.
قالیباف شهردار تهران، در ادامه این مبحث به سم زدایی از حدود ۴ هزار نفر مرد در جریان اقدامات برای ساماندهی معتادین در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در جریان این کار هویت این افراد شناسایی شده و افرادی که برای غیر از شهر تهران باشد پس از سم زدایی با همکاری وزارت کشور به شهر خودشان بازگشت داده می شوند.
وی ادامه داد: افرادی هم که برای شهر تهران باشند پس از سم زدایی به ستاد توانمند سازی معرفی می شوند ضمن اینکه آدرس این افراد گرفته شده و به خانواده آنها مراجعه می شود تا با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) تحت پوشش قرار گیرند.
وی اظهار داشت: خانواده این افراد نیز در معرض آسیب قرار دارند ضمن اینکه اگر به وضعیت خانواده این افراد رسیدگی نشود دیگر محیط مناسبی برای بازگشت آسیب دیدگان وجود ندارد.

محمد حقانی عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به وضعیت گرمخانه های شهر تهران اشاره کرد و نسبت به اعتراض شهروند ساکن در همسایگی این گرمخانه ها تذکر داد.
قالیباف، شهردار تهران در پاسخ به این موضوع از ابلاغ آئین نامه جدید عملکردی گرمخانه های شهر تهران در دو هفته اخیر خبر داد و تصریح کرد: این گرمخانه ها با هدف کمک به افراد در راه مانده در حدود ۴ سال پیش راه اندازی شد و شهرداری با توجه به اینکه افراد معتاد و همچنین برخی از کارگران ساختمانی که به لحاظ مالی بسیار ضعیف هستند نیز وجود داشتند در این گرمخانه ها به آنها پناه داد.

وی با اعلام آمار ۶ هزار نفری افرادی که در این گرمخانه ها می خوابند ، گفت: بر اساس دستورالعمل جدید دیگر افراد معتاد در این گرمخانه ها اسکان نمی یابند و به کمپ های معتادین باید انتقال داده شوند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ساماندهی به وضعیت معتادین و آسیب دیدگان اجتماعی وظیفه ذاتی شهرداری نیست، اظهار داشت: امروز ساماندهی موضوعات در گرو همدلی و همراهی است و مشکلات را تنها بر عهده دیگران قرار دادن زیبنده نظام نیست و بنابر این شهرداری تهران برای یک بار و تنها در یک دوره اقدام به این کار کرده است تا بگوید که اگر اراده ای برای انجام کاری باشد، تحقق آن امکان پذیر است.

مجتبی شاکری، عضو شورای شهر تهران نیز در همین خصوص بر لزوم مشخص بودن نقاط ابتدا و انتهای طرح و ارائه آمار های لازم در خصوص توانمند سازی افراد تاکید کرد.

اسماعیل دوستی نیز با بیان اینکه شهردار تهران با قدم گذاشتن در این راه ریسک بزرگی را انجام داده است در قالب پیشنهادی اظهار داشت: شورای شهر تهران می تواند با ایجاد دو کمیسیون تخصصی بانوان و آقایان به پیگیری موضوع مرتبط با آسیب دیدگان اجتماعی زن و مرد بپردازد.

الهه راستگو، دیگر عضو شورای شهر تهران با اشاره به فعالیت فعالان حوزه اعتیاد در شهر تهران اظهار داشت: اساس و پایه در این خصوص آموزش و آگاهی بخشی است این در حالی است که در نشستی که با شورایاران منطقه ۱۷ برگزار شد مشخص بود که آگاهی سازی لازم برای این مراکز توانمند سازی در این منطقه انجام نشده است. 

اخذ عوارض از موتور سیکلت های پایتخت اصلاحیه خورد /موتور های برقی و هیبریدی معاف از عوارض 

 

 

اعضای شورای اسلامی شهر تهران به اصلاح طرح اخذ عوارض سالیانه از موتور سیکلت های پایتخت رای موافق دادند.

 در دویست بیست و یکمین جلسه شورا بررسی طرح اصلاحیه مصوبه اخذ عوارض سالیانه از موتور سیکلت ها در شهر تهران در دستور کار قرار گرفت. 

اسماعیل دوستی نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه گفت : بر طبق این مصوبه به شهرداری تهران اجازه داده می شود از ابتدای سال ۹۵ نسبت به اخذ عوارض سالیانه موتور سیکلت ها بر طبق اصلاحیه ها اقدام کند. 



وی در ادامه افزود: در این مصوبه پیش بینی شده در آمد حاصل از اجرای آن طبق بودجه مصوب در جهت ارائه تسهیلات جهت جایگزینی موتور سیکلت های کاربراتوری سطح شهر تهران به برقی و هیبریدی هزینه نماید. 



دوستی تصریح کرد: در این مصوبه عوارض موتور سیکلت های برقی و هیبریدی صفر در نظر گرفته شده است. 



نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران همچنین بیان داشت : ضروری است در زمان نقل و انتقال و ترخیص موتور سیکلت معاینه فنی و مفاصا حساب سالیانه اخذ شود. همچنین مقتضی است در صورت خرید مجدد و دریافت پلاک جدید موتور سیکلت نسبت به اخذ مفاصا حساب پلاک های قبل مالک موتور سیکلت اقدام شود. 



بر اساس ماده واحده این لایحه از ابتدای سال ۱۳۹۵ عوارض سالیانه موتورسیکلت بشرح ذیل اخذ و به حساب درآمدی شهرداری تهران واریز می شود.

 

ردیف

نوع موتورسیکلت

مبلغ عوارض سالیانه

۱

انواع موتورسیکلتهای دو زمانه

دویست هزار «200000» ریال

۲

موتورسیکلتهای چهار زمانه با حجم سیلندر تا ۱۰۰CC

یکصد هزار «100000» ریال

۳

موتورسیکلتهای چهار زمانه با حجم سیلندر از ۱۰۱ CCتا ۱۵۰ CC

دویست هزار «200000» ریال

۴

موتورسیکلتهای چهار زمانه با حجم سیلندر۱۵۱ CCتا ۲۰۰ CC

دویست و پنجاه هزار «250000» ریال

۵

موتورسیکلتهای چهار زمانه با حجم سیلندر۲۰۱ CCتا ۲۵۰ CC

سیصد هزار«300000» ریال

۶

موتورسیکلتهای چهار زمانه با حجم سیلندر۲۵۱ CCتا ۳۰۰ CC

سیصد و پنجاه هزار«350000» ریال

۷

موتورسیکلتهای چهار زمانه با حجم سیلندر۳۰۱ CC به بالا

چهارصد هزار «400000» ریال


در پایان اعضای شورا به این طرح رای موافق دادند. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا