سیاسی

هیچ جریان سیاسی در چارچوب نظام و قانون اساسی قابل حذف نیست

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی درباره احتمال همراهی دولت با اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو برای جبران کمک اصلاح‌طلبان به دولت در انتخابات ۹۲ اظهار کرد: اصلاح‌طلبی به عنوان یک جریان در کشور واقعیت است و قابل تقدیر است و اصلاح‌طلبان معتدل با دولت همگرایی دارند و دولت هم نظر مثبتی نسبت به آنها دارد همچنان که نسبت به اصولگرایان معتدل نگاه مثبت دارد و کابینه اعتدال هم در واقع همین است که همه معتدلین در آن حضور داشته باشند.

 

وی افزود: هیچ جریان سیاسی در چارچوب نظام و قانون اساسی قابل حذف نیست و هنر این است که بتوانیم از همه استفاده کنیم. ما همواره از اصلاح‌طلان معتدل نسبت به نوع نگاهشان به دولت متشکر هستیم و حضور برخی از اصلاح طلبان معتدل در کابینه را نقطه قوت می‌دانیم همانطور که حضور اصولگرایان معتدل را نقطه قوت می‌دانیم و اگر این اتفاق در مجلس آینده هم بیفتد قطعاً در تشکیل مجلسی کارآمد موثر خواهد بود.

 

سخنگوی دولت همچنین خبر جلسه سیاسی مشترک خود با ناطق نوری، لاریجانی، ولایتی و مقتدایی را از بن بی‌اساس دانست.

 

نوبخت همچنین در واکنش به اظهارات سخنگوی قوه قضائیه درباره ممنوع‌التصویری سیدمحمد خاتمی و چگونگی استفاده رئیس جمهور از اختیارات اصل ۱۱۳ قانون اساسی، گفت: من فکر می‌کنم حتماً سخنگوی محترم قوه قضائیه مستنداتی از شورای عالی امنیت ملی دارند که به آن اشاره کرده‌اند. در جلساتی که در دولت یازدهم در شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده و من هم عضو این شورا هستم چنین مصوبه‌ای نداشتیم، اما شاید مربوط به قبل بوده باشد و من از دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی می‌خواهم که آنچه در این خصوص هست به عنوان دبیرخانه اطلاع‌رسانی کند.

 

وی با انتقاد از نوع اطلاع رسانی درباره ارائه پیش‌نویس لایحه بودجه، تصریح کرد: در هفته گذشته اقدامی صورت گرفت که به نظرم بیش از آنکه یک اطلاع‌رسانی باشد یک نوع اطلاع‌رسانی نادرست و اغواکننده پیش آمد و آنچه برخی رسانه‌ها به آن استناد کردند تعداد محدودی از احکام است که مجلس باید اجازه آن را بدهد و آنچه روی آن استناد شده چیز ناقصی است چون کاملش را هنوز کسی ندارد و قطعی هم نیست. به ما اجازه بدهید بعد از تکمیل شدن آن از شما دعوت کنیم. بعد، از مدلی که دارید دفاع کنید.

 

سخنگوی دولت همچنین از جلسه فوق‌العاده هیأت دولت خبر داد و خاطرنشان کرد: در جلسه فوق‌العاده شب گذشته هیأت دولت احکام پیشنهادی که باید به لایحه بودجه ۹۵ الحاق شود و آنچه را سازمان مدیریت مضاف بر آن اعلام کرده بود جمع‌بندی شد و یک جلسه دیگر خواهیم داشت تا اصل بودجه را ببندیم.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اضافه کرد: فردا در سازمان مدیریت در خدمت دستگاه‌ها هستم تا وزرا اگر مطلبی دارند مطالب‌شان را عنوان کنند. قرار شد اگر نقطه‌نظراتی است جمع‌بندی شود و یک رأی‌گیری نهایی نسبت به سقف بودجه صورت می‌گیرد و بودجه دیگر کاری ندارد.

 

وی در ادامه بیان کرد: دولت تأکید دارد که بودجه از اسناد فرادستی کلی ابلاغی برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی الهام گرفته باشد. ما از کانال‌های مختلفی می‌خواهیم مطمئن شویم که برنامه‌ها از سیاست‌های کلی به ویژه سیاست کلی اقتصاد مقاومتی گرفته شده باشد.

 

سخنگوی دولت همچنین درباره گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد: تا عصر امروز شورای حکام باید نسبت به گزارش مدیرکل آژانس اظهارنظر کند و با توجه به مفاد این گزارش که البته بخش‌هایی از آن برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست ولی در مجموع تأکید دارد که فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و نظامی نیست طبیعی است طبق پیش‌بینی‌ها امروز پرونده PMD در شورای حکام یا در آژانس بسته شود.

 

وی ادامه داد: ما اجرای برجام را منوط به مختومه شدن این پرونده در آژانس کردیم که البته ممکن است دو وضع پیش بیاید. اول اینکه با توجه به اینکه روح این گزارش آقای آمانو دلالت بر صحت عمل ایران داشته پرونده بسته شود و در این صورت کارهایی که باید در داخل کشور آغاز شود و متعاقب آن فعالیت‌هایی که گروه ۱+۵ باید انجام دهد صورت می‌گیرد و تلاشمان هم این است تا زودتر این فعالیت‌ها را انجام دهیم تا بحث تحریم‌ها حل شود. اما اگر این گزارش شرط ایران را فراهم نکند به همین شرایط موجود می‌رسیم که باید مساعی دیگری صورت گیرد و ما هم به همین ترتیب کارمان را ادامه می‌دهیم و بحث‌های اقتصادی و برنامه‌های آن را هم پیش‌بینی کرده‌ایم.

 

نوبخت همچنین گفت: نکته دیگر تصمیماتی است که در مجلس آمریکا صورت می‌گیرد و از نظر ما ضدایرنی است و البته اینکه چقدر با تعهدات دولت آمریکا درباره برجام مغایرت دارد کارشناسان ما در حال بررسی هستند تا اقدامات متقابل صورت گیرد. هرچند دولت آمریکا پیش از این هم گفته بود که اگر تلاشی هم برای برهم زدن برجام توسط مجلس این کشور صورت گیرد وتو خواهد شد.

 

سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبت های خود با ابراز تأسف از کشتار شیعیان در نیجریه تأکید کرد: این رخداد غم‌انگیزی بود که دولت با صراحت دو اقدام درباره آن انجام داد. اول آنکه آن را محکوم کردیم و دوم اینکه از طریق دیپلماتیک فعالیت‌هایی در حال انجام شدن است تا اقداماتی جهت حل و فصل مشکل و تأمین حقوق شیعیان نیجریه انجام شود.

 

وی در واکنش به این خبر که گفته می‌شود دولت تمایل ندارد در پنج سال آینده این شیوه پرداخت یارانه را استمرار بخشد، اظهار کرد:ما درباره هدفمندی یارانه‌ها بنا بر یک ابلاغیه از طرف مقام معظم رهبری بر سیاست‌های حاکم به برنامه مواجهیم که باید این طرح هدفمندی با رویکرد حمایت‌های اجتماعی و حمایت از دولت ادامه پیدا کند و به تأسی از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی عمل می‌کنیم و در برنامه ششم نیز حتماً طرح هدفمندی یارانه‌ها را با همین سیاقی که در سیاست‌های کلی ابلاغ شد ادامه خواهیم داد.

 

نوبخت در پاسخ به این سوال که تصمیم دولت برای نرخ دلار در بودجه ۹۵ چه خواهد بود،‌ گفت: این مسأله خیلی مهم است چون هم آثار اقتصادی و هم آثار اجتماعی دارد. نرخ برابری شاخص ارز خواسته یا ناخواسته برای ثبات کشور مهم است. سازمان مدیریت گزینه‌های مختلفی از جمله ۲۹۵۰ تومان و ۲۹۹۵ تومان و ارقام دیگری به دولت پیشنهاد کرده که ان‌شاءالله وقتی در جلسه دولت نهایی شود اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

سخنگوی دولت با بیان اینکه نظام اداری کشور در برنامه ششم توسعه قرار است بازنگری شود، عنوان کرد: پیشنهاد سازمان مدیریت این است که بر اساس اقتصاد مقاومتی نظام اداری برای افزایش کارآیی اصلاح شود و در سال‌های ۹۵ تا ۹۹ باید انتظار داشته باشیم به سمت افزایش بهره‌وری حرکت کنیم. البته ممکن است بعضی از وزارتخانه‌ها مخالف باشند، چون به وضع موجود عادت کرده‌اند اما آنچه که مبنای عمل قرار می‌گیرد تصمیم جمعی هیأت وزیران است که در فرآیند رسیدگی به برنامه ششم باید ببینیم تصمیم دولت چه خواهد شد.

 

نوبخت همچنین در پاسخ به سوالی درباره صندوق‌های بازنشستگی خاطرنشان کرد: متأسفانه صندوق‌های بازنشستگی به دلیل افزایش بدهی‌های دولت به آنها و عدم کارآیی لازم در دارایی‌هایشان با مشکل مواجه هستند و دولت از خزانه عمومی برای پرداخت حقوق بازنشستگان کمک می‌گیرد. آنچه در برنامه ششم باید به آن توجه کنیم این است که اگر این وضع نابرابری بین درآمدها و هزینه‌ها ادامه پیدا کند به مشکل خواهیم خورد و باید در ارتباط با صندوق‌ها و قوانین بازنشستگی پیش از موعد نگاه واقع‌بینانه و موثر داشته باشیم.

 

در ادامه خبرنگاری این سوال را مطرح کرد که در برنامه ششم به مباحث آسیب‌های اجتماعی توجه نشده است که نوبخت در پاسخ گفت: این یک پیش‌داوری غیرواقع‌بینانه است. اتفاقاً چون یکی از اهداف ما کاهش آسیب‌پذیری‌های اجتماعی است در برنامه ششم حکم خاصی برای آن قائل شده‌ایم و با توجه به اینکه فعلاً مرکزی در این زمینه در وزارت کشور وجود دارد قرار است سازمانی تشکیل دهیم که در شورای عالی انقلاب فرهنگی کارهایی شورایی در مباحث اجتماعی انجام خواهد شد و کارهای دبیرخانه‌ای در این سازمان صورت می‌گیرد. ردیف اعتبار خاصی نیز برای کاهش این آسیب‌های اجتماعی هم در بودجه ۹۵ و هم در برنامه ششم پیش‌بینی شده است.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره اختصاص یارانه تولید اظهار کرد: یارانه‌ای که به تولید ارائه می‌شود طبق قانون از محل افزایش قیمت‌هاست که باید بیبنیم آیا دولت مقتضی می‌داند قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهد. گزینه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد و آنچه که سیاست کلی اقتصاد مقاومتی می‌گوید این است که باید به خانواده‌های نیازمند و به تولید معطوف شود.

 

سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انتخابات آینده مجلس اشاره کرد و یادآور شد: در سال ۹۲ انتخاباتی برگزار شد که یک رضایت عمومی و به دنبال آن امید را در بین مردم ایجاد کرد. این خیلی خوب است که بعد از انتخابات میزان همدلی‌ها و همراهی‌ها زیاد شود و اصلاً به مصلحت کشور نیست بعد از انتخابات شکافی در کشور ایجاد شود یا شکاف‌ها تعمیق پیدا کند.

 

وی افزود: دولت می‌تواند یک انتخابات سالم را به عنوان مجری انتخابات به انجام برساند و همه تلاشش را می‌کند تا انتخابات در چارچوب قانون صورت گیرد. به طور قاطع می‌گویم جزء وظایف قانونی که دولت باید در جایگاه مجری قانون انجام دهد دولتمردان از هیچ امکانی در دولت برای اثرگذاری در انتخابات استفاده و در واقع سوءاستفاده نخواهند کرد.

 

نوبخت همچنین با اظهار بی‌خبری از برگزاری جلسه مشترک بین مجلس و دولت گفت: من از این جلسه بی‌خبرم ولی اگر هم قرار باشد انجام شود اتفاق غیرمنتظره‌ای نیست؛ چرا که هرازچندگاهی این کار صورت می‌گیرد.

 

سخنگوی دولت در واکنش به این خبر که گفته شده تعدادی از نمایندگان خواهان تمدید یکساله برنامه پنجم توسعه هستند تا مجلس فعلی برنامه ششم را بررسی نکند، بیان کرد: فکر نمی‌کنم خواست عمومی نمایندگان چنین چیزی باشد. مجلس مدت‌هاست کار رسیدگی به برنامه را ‌آغاز کرده و آنچه را ما به مجلس می‌دهیم برای اهداف خاصی است که برای برنامه ششم خواهد بود و نمی‌خواهیم وقت مجلس را بیهوده تلف کنیم. مجلس کار رسیدگی به مواد مربوط به برنامه را آغاز کرده و فقط احکام مربوط به برنامه ششم تقدیم می‌شود که تعدادش هم محدود خواهد بود.

 

وی تأکید کرد: دولت تلاش کرده بودجه را با برنامه ششم با هم به مجلس ارایه دهد تا نکند این تصور پیش بیاید که دولت مایل نیست این مجلس برنامه ششم را بررسی کند. ما حتی روزهای تعطیل مجلس را برای انتخابات، در نظر گرفته‌ایم و مجلس هم طبق آیین‌نامه داخلی خود زمان محدودی برای بررسی دارد که می‌تواند طبق زمان‌بندی به هر دو مسأله برسد.

 

سخنگوی دولت اضافه کرد: چون مجلس از دولت خواست احکام دائمی را بدهد ما سریعاً این کار را انجام دادیم که البته مجلس به فوریتش رأی نداد و ما هاج و واج ماندیم و دولت دیگر نمی‌داند باید چه کند. البته کشور آنقدر مشکلات دارد که قصد بحث زیاد در این مورد را ندارم؛ چرا که به جای پرداختن به حاشیه‌ها باید به فکر حل معضلات مردم باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا