ایجاد پژوهشسراهای دانشآموزی در همه مناطق آموزشی
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین علیاصغر فانی در جشنوار تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانشآموزی که در دبیرستان شهدای هفتم تیر برگزار شد، با بیان اینکه در فرآیند تعلیم و تربیت اگر پژوهش حذف شود، تعلیم و تربیت ناقص است، اظهار کرد: تقویت پژوهش و روحیه پرسشگری در دانشآموزان به دنبال یافتن پاسخ "چیستی، چرایی و چگونگی فرآیندها باید مدنظر قرار بگیرد.
ایجاد پژوهشسرای دانشآموزی در هر منطقه آموزشی
وی ادامه داد: پژوهش لازمه تعلیم و تربیت گویاست، بنابراین در آموزش و پرورش که به دنبال اجرای سند تحول و برنامههای توسعه هستیم، امر پژوهش یک ضرورت اجتنابناپذیر است و لازمه پژوهشمحوری در نظام تعلیم و تربیت، وجود معلمان پژوهشگر است که روحیه پرسشگری را در دانشآموزان تقویت میکنند.
وزیر آموزش و پرورش از وجود ۵۰۰ پژوهشسرای دانشآموزی در کشور در مناطق مختلف آموزشی خبر داد و گفت: هدفگذاری کردهایم که تا پایان دولت یازدهم هر منطقه آموزشی یک پژوهشسرای دانشآموزی داشته باشد. پژوهشسراهای دانشآموزی میزبان دانشآموزان ابتدایی و متوسطه هستند. علاوه بر توسعه پژوهشسراها در حال حاضر جشنواره دانشآموزی خوارزمی و همچنین جشنواره جابرنحیان برای دانشآموزان ابتدایی وارد نظام آموزشی شده و فعالیتهایی در این خصوص انجام میشود.
فانی با تاکید بر اینکه پژوهش در آموزش و پرورش بسیار اهمیت دارد، زیرا یک تصمیم غلط در این وزارتخانه تبعات بسیاری را به همراه خواهد داشت، گفت: نتایج پژوهشها در نظام تعلیم و تربیت مورد استفاده قرار میگیرد و براساس آن تصمیمگیری میشود.
وی افزود: فرهنگ پژوهشگری در دانشآموزان و معلمان باید توسعه پیدا کند و نباید بدون پژوهش، بررسی و آینده نگری تصمیمگیری شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تاکید ما در فرآیند تصمیمگیری این است که به جای پژوهشهای مبتنی بر گذشته باید پژوهشهای آیندهمحور انجام شود، گفت: دستگاهی که نظام تصمیمگیریاش مبتنی بر آینده است، دستگاهی خواهد بود که نوعآور، مبتکر، خلاق و اثربخش است.