اجتماعی و فرهنگی

آموزش همگانی بهداشت دهان و دندان ضروری است

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  دکتر سید حسن هاشمی در پنجمین جلسه شورای سلامت دهان که امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد با بیان اینکه اکثر ما ایده‌آلیست هستیم، گفت: طبیعی است که هیچ کار جمعی، بدون نقص نیست یا اینکه به گونه ای نیست که تمام خواسته ها محقق شود.

 

هاشمی افزود: اگر روند جلسات شورا را پیگیری کنیم متوجه پیشرفت بسیار مثبتی در این زمینه می شویم چرا که عادت کردیم با هم فکر کنیم و تصمیم بگیریم و در صورت استمرار این جلسات، همکاران و مردم از برکات این تصمیمات بهره مند می شوند.

 

وزیر بهداشت درباره گسترش دانشگاه ها گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم بسیار مهمی را گرفت که دانشگاه و دانشکده جدیدی جدا از نیازهای هر استان تأسیس نکنیم و به کیفیت دانشگاه های موجود توجه ویژه داشته باشیم و امیدواریم که در دانشگاه آزاد و وزارت علوم نیز این تصمیم اجرا شود. وضعیت آموزش دندانپزشکی در کشور هرگز به گونه ای نیست که فکر کنیم دیگر نیازی به پیشرفت نداریم بلکه همیشه باید مردم را مد نظر داشته باشیم.

 

 

بهداشت و درمان را فدای آموزش نکنیم

 

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه روسای دانشگاه ها در گذشته مسوولیت بهداشت و نیز درمان را به عهده داشتند، افزود: در بسیاری از موارد، توسعه مراکز درمانی و بهداشتی فدای توسعه فضاهای آموزشی می شد و منابعی که باید در احداث بیمارستان و مراکز بهداشتی هزینه می‌شد به توسعه دانشگاه اختصاص یافت.

 

هاشمی ادامه داد: بین دانشگاه‌ها نیز رقابتی به لحاظ دارا بودن دانشکده و پژوهشکده ایجاد شده بود که در حال حاضر هم وجود دارد و مجلس و دولت نیز برای آن اعتباری در نظر نمی‌گرفتند. بنابراین در مورد دندانپزشکی و پزشکی نباید این اشتباه را تکرار کنیم.

 

هاشمی با اشاره به اینکه با هیاهوهای ایجاد شده بنده باور کرده بودم که ۲۰ هزار نفر پزشک عمومی بیکار داریم، اضافه کرد: ما با پرداختی‌های ماهانه ۱۵ و ۱۷ میلیون که گاهی مورد انتقاد اعضای کمیسیون بهداشت مجلس نیز بود، تلاش خود را برای به کارگیری این پزشکان در مناطق محروم به کار گرفتیم.

 

وزیر بهداشت افزود: با وجود پرداخت‌های مناسب به پزشکان شاهد بودیم که تنها حدود ۱۵۰۰ پزشک عمومی اعلام آمادگی کردند و این خود می‌تواند به این معنی که یا پزشک عمومی نداریم یا آنها تنها شماره نظام پزشکی دارند و دیگر پزشک نیستند.

 

 

مواجهه با موج بیش از ۲ هزار نفری تحصیل کنندگان خارج از کشور در آینده

 

 

بنابر اعلام وب‌دا، وزیر بهداشت اظهار داشت: در حال حاضر افرادی برای تحصیلات به خارج از کشور می‌روند و پس از دریافت مدرک به کشور باز می گردند که نمی توان به آنها بی‌توجه بود و آنها را محدود به یک آزمون ملی کرد. نباید تمام راه ها را برای این افراد ببندیم و لازم است که راه های دیگری برای بکارگیری این افراد در نظام سلامت مانند دوره های آموزشی یا مهارت آموزی در نظر بگیریم.

 

وزیر بهداشت تاکید کرد: مهم‌تر از برنامه ریزی برای بکارگیری افرادی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، این است که بتوانیم پیشگیری کنیم و بخش خصوصی را به تأسیس دانشگاه و دانشکده‌ها تشویق کنیم.

 

هاشمی گفت: باید با تشویق بخش خصوصی بتوانیم در مناطقی مانند دبی، کردستان عراق، ترکیه و کویت دانشگاه داشته باشیم در همین زمینه نیز ایرانیان نیز می توانند در این مراکز تحصیل کنند.

 

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: واقعیتی که وجود دارد این است که در آینده با موج بیش از ۲ هزار نفری تحصیل‌ کرده‌های خارج از کشور مواجه هستیم که باید فکری اساسی در این زمینه صورت گیرد.

 

 

ضرورت ایجاد مؤسساتی برای امور اجرایی برنامه‌های حوزه بهداشت و درمان

 

 

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید داشت: در حوزه بهداشت و درمان می توان مجموعه هایی را ایجاد کرد و امور اجرایی را به آنها سپرد اگر برنامه ای جهت احداث ۳ هزار کلینیک داریم یک مجموعه بتواند آن را انجام دهد. ما می توانیم مکان و وسایل را در اختیار این مجموعه ها قرار دهیم و مواد اولیه و تهیه پرسنل نیز بر عهده این مجموعه ها باشد و ما از آنها خرید خدمت را انجام می دهیم.

 

وزیر بهداشت تصریح کرد: درحوزه بهداشت نیز می توان همین روند را انجام داد ضمن اینکه در قالب برنامه مشترکی که با وزارت آموزش و پرورش داریم این خدمات را می توان واگذار کرد تا ما به وظیفه اصلی خود که نظارت است برسیم و در قالب بررسی های تصادفی در مدارس، میزان تأثیرات این طرح را ارزیابی و رصد کنیم.

 

هاشمی تاکید کرد: باید روی مدل خرید خدمت در روستاها و شهرها فکر کنیم. همان طور که داروخانه‌ها در روستاها را به بخش خصوصی واگذار کردیم می‌توان برای بهبود کیفیت و ارائه خدمات هر چه بهتر دندانپزشکی این مراکز را به بخش خصوصی اختصاص دهیم.

 

وزیر بهداشت با تأکید بر ایجاد و تقویت کمیته ای در شورای سلامت دهان به منظور آموزش همگانی در حوزه بهداشت دهان و دندان خاطر نشان کرد: سعی کنیم در دندانپزشکی محور اصلی بر بهداشت و آموزش باشد و لازم است که یک پیوست رسانه‌ای داشته باشیم. در غیر این صورت مردم بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی‌کنند و با آسودگی خاطر از وجود طرح تحول سلامت در حوزه دهان، هزینه‌هایی را به دولت تحمیل می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا