سیاسی

نظامی را طراحی کردیم که متکی به دلارهای نفتی است

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین عبدالرضا رحمانی فضلی در نخستین همایش علمی مدیریت روستایی و توسعه پایدار ضمن تبریک هفته وحدت،‌اظهار داشت: باید نگاه‌ها را نسبت به روستاها و عوض کرد و با دید تولید و توسعه پایدار به این مناطق نگاه کرد.

وی ادامه داد: وقتی شهرها را به روستا نمی‌بریم، روستائیان حق دارند که به شهرها بیایند و در حال حاضر مشکل بقیه روستاها در کشور را داریم که این اقدام از انقلاب شروع شده است و تاکنون نیز شاهد آن بودیم که روستاها یکی پس از دیگری خالی می‌شوند و هر چقدر هم که سمینار و برنامه می‌گذاریم نمی‌توانیم از این پدیده در جامعه جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توجه ویژه ای به روستاها شده است، ولی همچنان مهاجرت از روستا به شهر کم نشده بنابراین باید امکانات و ملزومات رفاهی به صورت عادلانه‌ای در کشور تقسیم شود.

وزیر کشور بیان داشت: در قانون اساسی توزیع عادلانه امکانات توصیه و تاکید شده است و در این قانون آمده به همه سکونتگاه‌ها و انسان‌هایی که در نقطه از کشور زندگی می‌کنند به صورت مساوی تقسیم شوند.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: مسائل اقتصادی به عنوان یک ظرفیت و توان بزرگ در روستاها وجود دارد و برای استفاده از این ظرفیت‌ها باید به روستاها بیشتر توجه شود.

وی درباره معضلات پایتخت اظهار داشت: هرچقدر میزان ناخالصی،‌ جذب اعتبار و تسهیلات در تهران زیاد است، به همین نسبت نیز ناهنجاری‌ها و بزهکاری بالاست و علت آن نیز از هم گسیختگی اجتماعی است.

وزیر کشور گفت: اگر می‌خواهیم ناهنجاری‌ها کنترل شود باید عدالت را در توزیع رعایت کنیم تا تمامی شهروندان در کشور بتوانند سهم مساوی از خدمات داشته باشند.

رحمانی فضلی به راهکارهای توسعه پایدار در روستاها اشاره کرد و گفت: اگر می‌خواهیم راهکارها تأثیرگذار باشد، باید مدیریت روستایی را مجزا از برنامه‌ریزی در مدیریت کشور نکرد. به گفته وزیر کشور درسال‌های اخیر ۲۰۰ روستا در استان سمنان تخلیه شده است و این روند در مابقی استان‌های کشور نیز اتفاق می‌افتد.

وزیر کشور تاکید کرد:‌ ما وارث یک نظام برنامه‌ریزی شده‌ایم که تخصیص منابع آن بر اساس جمعیت است که این موضوع یک سیکل باطلی را ایجاد کرده و شاهد عدم تواضع و تقارن در حوزه‌های مختلف هستیم.

وی با اشاره به اینکه وضع شهرهای کوچک بهتر از روستاها نیست، گفت: ما متاسفانه نظامی را طراحی کرده‌ایم که موجب از بین بردن فناروی‌ها و متکی به دلارهای نفتی است. اگر می‌خواهیم به روستاها توجه کنیم ناگزیریم این نظام را بر هم بزنیم و یک تعریف جدیدی را ارائه دهیم.

رحمانی فضلی ادامه داد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته ۱۲ استان در کشور در ظرف دو سال قادرند تمام هزینه‌های استان را تأمین کنند و دیگر نیازی به بودجه‌های جاری نیست.

وزیر کشور با بیان اینکه نفت دیگر تمام شده است، گفت: اگر امروز اجازه تولید ۴ میلیون و صادرات ۲ میلیون بشکه نفت را به ما بدهند، باز هم نمی‌توانیم کشور را با رشد ۸ درصدی اداره کنیم و مجبوریم از عدد عرضی را افزایش دهیم و یک خلق پول کاذب داشته باشیم.

وی گفت: منابع زیادی در حوزه‌های روستایی داریم که هنوز فعال نشده است. بعضی از شرکت‌ها همانند گلد‌کوئیست توانستند هزاران میلیارد تومان پول ببرند ولی ما نمی‌توانیم برای توسعه کشور پول موردنیاز را جذب کنیم. چرا مردم به آن شرکت‌ها اعتماد می‌کنند و به دولت اعتماد نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه است، گفت: باید نسبت به جلب اعتماد مردم برای توسعه کشور اقدام شود.

وی ضمن تأکید بر اینکه ما باید روی پای خودمان بایستیم و استفاده از نفت تمام شده است، گفت: باید به عنوان هسته‌های اولیه روستاها، تحرک اجتماعی و اقتصادی خود را در سطوح مختلف آغاز کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا