اجتماعی و فرهنگی
اسکان غیررسمی و حاشیهنشینی پدیدههای ناپایدارکننده توسعه شهری
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین نریمان مصطفایی در جلسه ستاد توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی در ساوه اظهارکرد: سکونتگاههای غیررسمی در کشور مکانی برای پذیرش جمعیت مهاجر روستایی و محرومان شهری است که خارج از برنامهریزی رسمی و قانونی توسعه شهری و بدون مجوز احداث شده است.
وی اضافه کرد: فقدان سند مالکیت رسمی و محرومیت از خدمات و زیرساختهای شهری از ویژگیهای این مناطق است و توسعه این مناطق همواره با بروز برخی آسیبهای اجتماعی همراه بوده است.
مدیرکل دفتر توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی کشور با بیان اینکه ساماندهی این پدیده نیازمند برنامهریزی و مدیریت صحیح است، افزود: اسکان غیررسمی و حاشیهنشینی پدیدههای عمده ناپایدارکننده توسعه شهری بوده و به یکی از چالشهای عمده تبدیل شدهاند.
مصطفایی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای توسعهیافته در دنیا با این پدیده مواجه هستند، افزود: احداث چنین سکونتگاههایی در مجاورت شهرها دستگاههای خدماترسان را ملزم به ارائه خدمات شهری میکند، اما چون دستگاههایی نظیر شهرداریها ظرفیت ارائه خدمات به چنین جمعیتی را ندارند مشکلات خاصی بوجود میآید.
به گفته وی به دلیل حساسیت موضوع، ستادهای استانی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی به ریاست استاندار و دبیری مدیرکل راه و شهرسازی و در شهرستانها نیز با ریاست فرماندار و دبیری شهرداری تشکیل شده که فعالیت این ستاد نتایج خوبی را در پی داشته است.
مدیرکل دفتر توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی کشور در ادامه با اشاره به وجود نقاط حاشیهنشین در شهر ساوه نیز گفت: به منظور بررسی مشکلات این نقاط لازم است کمیته خدماترسانی به حاشیهنشینان این شهر تشکیل شود تا ضمن بررسی مشکلات آنان و برآوردن نیازهای ساکنین این نقاط در چارچوب ضوابط و قوانین نسبت به برخورد با متخلفان نیز اقدامات عملی انجام شود.
مصطفایی با بیان اینکه در صورت برطرف شدن معضلات سکونتگاههای غیررسمی برخی از مشکلات موجود در سطح شهرها نیز برطرف میشود، خاطرنشان کرد: سه نقطه حاشیهنشین شهری ساوه نیز که در حریم شهری واقع شدهاند به دلیل غیرمجاز بودن از نعمت گاز بیبهره هستند که میتوان با تشکیل این کمیته مشکلات این مناطق را بررسی و برطرف کرد.