
افتتاح اولین دهکده محیط زیستی تهران تا پاییز امسال
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران از افتتاح اولین دهکده محیط زیستی شهر تهران تا پاییز امسال در جنوب پایتخت خبر داد.
به گزارش شوراآنلاین، محمدصابر باغخانی پور در نشست خبری که با حضور خبرنگاران برگزار شد، ضمن اعلام این خبر گفت: این دهکده یک محیط گردشگری و تفریحی با همه عناصر محیط زیستی مثل نیروگاه های خورشیدی و فضاهای آموزشی است که در چندفاز طراحی شده و اجرا خواهد شد.
وی افزود: فاز اول این دهکده پاییز امسال به وسعت ۳۵ هکتار در منطقه ۲۰ تهران به بهرهبرداری میرسد و فازهای بعدی آن در سنوات آینده تکمیل خواهد شد.
باغخانی پور شعار اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران برای هفته محیط زیست امسال را «باهم، برای آینده محیط زیستی تهران دوست داشتنی» اعلام کرد.
وی افزایش تعداد نیروگاههای خورشیدی به ۷۷ نیروگاه، افزایش کار تصفیهخانههای پساب، کاهش منابع آلاینده در سطح شهر در اصناف و مراکز خدمات، کیفیتبخشی به خانههای محیط زیست در جهت توانمندسازی و آموزش مردم و همچنین ارزیابی محیط زیستی تمامی پروژههای شهری شهرداری تهران را از مهمترین برنامه های این اداره کل تا پایان امسال عنوان کرد.
باغخانی پور از آغاز طرحی با هدف کاهش ۵۰ درصدی منابع آلاینده در بخش صنایع، معادن و اصناف خبر داد و گفت: این طرح با همکاری اداره کل محیط زیست استان تهران در حال اجراست و در گام نخست، ۱۴۰ واحد صنفی پرخطر در منطقه ۲۰ شناسایی شدهاند.
وی در ادامه از طراحی و تدوین طرحی برای آموزش اقشار مختلف شهروندان خبر داد و افزود: کیفیتبخشی به خانههای محیط زیست و آموزش و توانمندسازی مردم از مهمترین برنامه های امسال این اداره است و این آموزشها قرار است از طریق خانه های محیط زیست مدارس، مساجد و مراکز فرهنگی محلی اجرا شوند.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران با اشاره به وضعیت منابع آبی پایتخت گفت:در سال ۱۴۰۴ سامانهای جامع برای پایش منابع آب و آبیاری فضای سبز شهر راهاندازی خواهد شد. در حال حاضر نیز روند آبرسانی به پارکهای چیتگر و سرخهحصار بهبود یافته است.
باغخانی پور در پاسخ به سوالی در خصوص خشکی درختان پارکهای جنگلی تهران، به گسترش آفت سوسک چوبخوار در تهران اشاره و تاکید کرد: این آفت به جان برخی درختان افتاده، اما شهرداری بهازای هر درخت قطعشده، بین ۳ تا ۱۰ درخت جدید کاشته است.
وی همچنین به کاشت گونههای غیربومی در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت این مسأله اکنون در مقابله با آفات مشکلاتی ایجاد کرده است.
باغخانی پور در پاسخ به نگرانیهایی درباره تأثیر لاشه موشها بر آبهای زیرزمینی گفت: بررسیها نشان میدهد که لاشه این جانوران باعث آلودگی منابع آبی زیرزمینی نمیشود.
وی در پایان با اشاره به استفاده از فناوریهای نوین در مدیریت شهری گفت: شهرداری تهران در حال تدوین برنامهای راهبردی برای کاهش تدریجی مصرف آب، انرژی و دیگر منابع زیستی با بهرهگیری از ابزارهای هوشمند است.