عضو شورای شهر تهران: ۶ هزار نفر از ساکنان پایتخت دستفروش هستند
به گزارش شوراآنلاین، زهرا نژادبهرام صبح امروز در پنجاه و یکمین جلسه شورای شهر در نطق پیش از دستور خود به رویکرد اصلاح طلبی نسبت به زنان اشاره کرد و گفت: در نگاه اصلاح طلبی، زن بودن و مرد بودن تفاوتی در ماهیت انسانی ایجاد نمیکند و گامهای رو به جلو برای افراد ربطی به جنسیت آنها ندارد و شهروندان تهرانی این نگاه اصلاح طلبی را برای مدیریت شهری انتخاب کردهاند.
وی ادامه داد: زنان به دلایل تاریخی و فرهنگی و اجتماعی از صحنه اجتماع دور نگه داشته شدهاند و راهکار برون رفت از این مساله ایجاد سهمیه مثبت و ریلگذاری و حذف اقداماتی است که میخواهد زنان را از ظرفیتهای اجتماعی و سیاسی جامعه دور کنند.
نژاد بهرام با بیان اینکه رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان از مهمترین مولفههای گفتمان ساز جریان اصلاح طلبی است افزود: پایگاه رای آوری اصلاح طلبان مردم هستند و ادبیات اصلاح طلبان مردم محورانه است.
وی با اشاره به اتفاقاتی که در روزهای گذشته افتاده است گفت: برخورد با حجاب و رفتاری موسوم به دختران انقلاب از دسته وقایعی بود که نشان مید هد باید بار دیگر به دنبال جستجوی راهکار گفتوگو با مردم از نگاه پذیرش انواع شکافهای جنسیتی و طبقاتی باشیم لازم است با اتکا به رویکرد رهبر انقلاب برای ایجاد کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه و بسط این کرسیها در جامعه روی آورده و مسائل زنان را با ایجاد فرصتهای گفتوگو حل کنیم.
این عضو شورای شهر در بخش سوم سخنانش به ضرورت نشر عدالت در شهر تاکید کرد و گفت: رویکرد جنسیتی در برنامهریزی و طراحی فضاهای شهری منجر به ایجاد فضاهایی مردانه شده است و شهرسازی را دچار نوعی کوری جنسیتی کرده است حضور زنان در فضا حق مسلم آنها است.
وی با اشاره به اهمیت سیستم حمل و نقل عمومی برای زنان به ویژه زنان طبقه پایین و کارگر افزود: یکی از انتقادات جدی از منظر زنانه به رویکرد برنامهریزی شهری دوره گذشته قربانی کردن حمل و نقل عمومی برای توسعه بزرگراهها است. بر اساس پژوهش شورای شهر در پاییز ۹۲ نرخ مالکیت خودرو در مناطق پایین و بالای پایتخت ۵۰ درصد باهم تفاوت دارد و عدم توجه به حمل و نقل عمومی به نفع حمل و نقل خصوصی مستقیما زنان فرودست را هدف قرار داده است و اغلب مناطق فقیرنشین و کارگری از مراکز کار و اشتغال فاصله دارند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی شدید افزود: به گواهی آمارهای رسمی شش هزار نفر از ساکنین پایتخت دستفروشی را راهی برای امرار معاش انتخاب کردهاند. زنان در بحرانهای اقتصادی نخستین کسانی هستند که از چرخه ا قتصاد کنار گذاشته میشوند و بخش عمده دستفروشان زنان هستند.
وی ادامه داد: بنابراین لازم است در دوره جدید مدیریت شهری ساماندهی و تعریف فضاهای مناسب برای کسب و کار آنان در اولویت جدی قرار گیرد.
نژادبهرام در انتها با بیان اینکه وقتی به زنان فرصت ندادیم که استعدادهایشان را نشان دهند افزود: راهبرد صحیح افزایش کمی و کیفی حضور زنان در جامعه کاستن از تبعیض جنسیتی است و مدیریت شهری جدید باید این رویکرد را با عنوان دغدغه اساسی در دستور کار قرار دهد.