مدیریت شهری

اولین گام شهرداری برای کاهش آلودگی هوای پایتخت/ پای ژاپنی ها به تهران باز شد

به گزارش شورا‌آنلاین، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری ایران و ژاپن تصریح کرد: برابر مجوز دولت، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به عنوان طرف ایرانی به منظور عقد قرارداد همکاری فی مابین ایران و ژاپن ( شرکت جایکا) در موضوع کاهش آلودگی هوای تهران معرفی شده است. به همین منظور امروز برای رسیدن به الگوی ملی کاهش آلودگی هوا تفاهم همکاری به امضا رسید.

وحید حسینی تصریح کرد: شرکت جایکای ژاپن پروژه های متعددی در زمینه های زیست محیطی در ایران اجرا کرده است که به عنوان مثال پروژه احیای دریاچه ارومیه یکی از اقدامات این شرکت است. اکنون نیز مقرر شد درزمینه آلودگی هوای تهران که یک معضل جدی زیست محیطی محسوب می شود، همکاری داشته باشیم.

به گفته وی طی دو سال گذشته مذاکرات قراردادی این پروژه صورت گرفته و قرار است طی ۴ سال آینده کارشناسان و متخصصان ژاپنی به همراه کارشناساسان شرکت کنترل هوای تهران و اداره کل محیط زیست استان تهران عوامل مختلف آلودگی هوا اعم از کارخانه ها ، خودروها ، منابع ثابت و متحرک دیگر را بررسی کنند.

وی با بیان اینکه بیشتری سوالی که اصحاب رسانه از ما می پرسند این است که مقصر اصلی آلودگی هوای تهران کیست؟ گفت: گرچه دراین سالها و برابر مطالعات کارشناسی شرکت کنترل و کیفیت هوا توانسته ایم با شناخت عوامل موثر در آلودگی هوا این سوال را به درستی پاسخ دهیم اما فکر می کنیم تجربه ژاپن در برنامه کاهش آلودگی هوا می تواند در اجرای برنامه ها موثر به ما کمک کند و بدین ترتیت این سوال پاسخی دقیقتر می یابد.

حسینی تاکید کرد: امیدواریم طی ۴سال آینده سیاست های کلان مبارزه با آلودگی هوا را تهیه و پیاده سازی کنیم .

به گفته مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آموزش نیروهای مختصص دانشگاهی در موضوع کنترل و کاهش آلودگی هوا یکی از اهداف جانبی پروژه است و عملا ظرفیت های ایران در شناسایی عوامل آلودگی هوا توسعه پیدا خواهد کرد .

وی تاکید کرد: به طور حتم آموخته های این پروژه به سایر شهرهای کشور نیز تعمیم داده خواهد شد.

حسینی در ادامه به عقد قرارداد دیگری با این شرکت اشاره کرد و گفت: قراردادی نیز بین شهرداری تهران و شرکت جایکا به زودی منعقد می شود که طی آن تجهیزات آنالیز آلودگی هوا که در ایران وجود ندارد توسط دولت ژاپن به شهر تهران اهدا خواهد شد.

کوبایاشی رییس دفتر همکاری های بین المللی ژاپن در ایران (جایکا) نیز دراین جلسه گفت: هدف اصلی این پروژه تقویت ظرفیت های موجود است تا داده های مطالعه شده ایران به طور دقیق تر شناسایی شود.

وی تاکید کرد: هدف نهایی این است که تجربیات موفق در زمینه آلودگی هوا در ایران نیز به اجرا درآید تا با مطالعات صورت گرفته سیاست های موثری در آلودگی هوا از سوی ایران در نظرگرفته شود. معتقدم دولت ایران و مردم قادر هستند مشکل آلودگی هوا را حل کنند و تصور می کنم این پروژه نقطه شروعی برای ارایه راه حل های موثرتر در کاهش آلودگی هوا است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا