سیاسی

توصیه های لاریجانی به روحانی در خصوص کابینه دولت دوازدهم

به گزارش شورا‌آنلاین، علی لاریجانی صبح امروز یکشنبه (۱۱ تیرماه ۹۶) در همایش قوه قضاییه که در سالن اجلاس سران برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: تحولات منطقه‌ای از جهتی مسرت‌بخش است از جمله اینکه داعش بر عراق کاملاً سرنگون شد و این بسیار ارزشمند است.

وی افزود: مسئولان عراقی و ارتش این کشور هم تلاش خوبی در این زمینه داشتند البته نیروی قدس هم تلاش جدی در این میان داشت. البته کمک ایران هم برای سرکوب کردن داعش بسیار برجسته بود و همه اینها دست به دست هم داد تا یک نیروی تروریستی بدخیم سرکوب شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: با کمال تأسف باید گفت به نظر می‌رسد در میان‌مدت از مسئله تروریسم خلاصی پیدا نکنیم چرا که اینها گاهی به صورت هدایت شده مهاجرت می‌کنند.

لاریجانی برهمین اساس اضافه کرد: در حال حاضر با یک آشفتگی امنیتی در منطقه مواجه‌ایم که دقت‌نظر بیشتری را می‌طلبد. چرا که آمریکایی‌ها در چند ماه اخیر به صورت شفاف‌تری مواضع و سیاست‌های خود را بیان می‌کنند و این پیچیدگی‌ عمل آنها را نمایان می‌کند.

وی گفت: برخی بیانات و طرح‌هایی که آمریکایی‌ها ارائه می‌کنند سر فلش را روشن می‌کند که آنها به چه سمتی هستند و در حقیقت هدف اصلی آنها تضعیف جایگاه ایران در منطقه است. برخی طرح‌های مصوب سنا هم با همین هدف صورت می‌گیرد. آنها در حقیقت می‌خواهند فشارها را به ایران افزایش دهند و اینکه آنها چقدر می‌توانند در این امر موفق شوند بستگی به دقت‌نظر ایران دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: حتماً جمهوری اسلامی ایران مواردی که نقص توافق هسته‌ای است را دنبال می‌کند و همچنین سایر امور و طرح‌هایی که سنا تصویب کرد را هم قطعاً پیگیری خواهد کرد. 

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: در حقیقت آمریکایی‌ها می‌خواهند فشارها را از نظر بین‌المللی به ایران بیشتر کنند و باید به این موضوع دقت کرد که این اقدامات چقدر با مسائل امنیتی ما در تعارض است.

وی با تشریح وضعیت اقتصادی داخلی کشور گفت: درست است که ما در حال حاضر در مسیری قرار می‌گیریم که ممکن است بر برخی از این مشکلات فائق آییم و از نظر رکود و نرخ رشد به سمت مثبت در حرکت هستیم اما رهبر معظم انقلاب طی چند سال گذشته به ویژه سال جاری بر تولید ملی تأکید بسیار داشته و دارند و این تنها کلید حل مشکلات اقتصادی است.

لاریجانی افزود: ما هنوز با پدیده و معضل بیکاری مواجه هستیم و حل این موضوع جز با سرمایه‌گذاری امکانپذیر نخواهد بود و لازمه آن یک وفاق ملی است.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه این دولت مدام در حال انبساط است، گفت:‌ این انبساط به گونه‌ای است که ۹۰ درصد کل بودجه کشور مربوط به بودجه جاری است و تنها ۱۰ درصد از آن به بخش عمرانی اختصاص یافته است. متأسفانه ما با یک پدیده‌ای مواجه‌ایم که ۹۰ درصد بودجه کل کشور جاری است و نیازمند یک اهتمام عمومی است.

وی همچنین تصریح کرد: تمامی مواردی از قبیل قوه قضاییه، مناطق آزاد، کول‌بری و سایر سیاست‌ها در قاچاق نقش دارند. هرچند میزان قاچاق نسبت به سایر سال‌ها کاهش یافته است اما همان ۱۲.۵ میلیارد نیز مقدار کمی نیست و این موضوع جز با اهتمام جمعی حل نمی‌شود.

لاریجانی با اشاره به اینکه بیماری‌های مزمنی در داخل کشور وجود دارد، عنوان کرد: متأسفانه ما بودجه سال ۹۶ کشور را به سختی توانستیم جمع کنیم چرا که دچار کسری شده بودیم و تا زمانی که ثروت در کشور به وجود نیاید و اقتصاد کشور حل نشود، با روش‌های وصله پینه‌ای مشکلات اقتصادی ما برطرف نخواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما به یک تصویر روشن از شرایط و هماهنگی تام و تمام در مسائل اداره کشور نیاز داریم و حتماً باید از مسائل حاشیه‌ای در داخل کشور پرهیز شود.

وی افزود: با این جدال‌هایی که اکنون در داخل کشور وجود دارد نمی‌توان مشکلات را حل کرد. چرا که این موضوعات جزو مسائل فرعی است و مسئله اصلی ما اقتصاد است.

لاریجانی با بیان اینکه تا اقتصاد ما تولیدمحور نشود نمی‌توان تولید ثروت کرد، بیان داشت: یکی از راه‌حل‌های اصلی در این حوزه این است که حواشی را کاهش دهیم و همچنین کابینه جدیدی برای دولت تشکیل شود.

وی ضمن توصیه به رئیس جمهور در اصلاح کابینه دولت دوازدهم تأکید کرد: دوش‌هایی که زیربار مسئولیت‌های سنگین می‌روند باید اهل کار باشند لذا کابینه دولت جدید باید کارآمد باشد. چرا که سهمیه‌خواهی و این مسائل حتماً روش نادرستی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر فرد کارآمد و انقلابی که بتواند بخشی از مشکلات کشور را حل کند حتماً باید از او استفاده کند. 

لاریجانی برهمین اساس اضافه کرد: فردی گفته بود انتخابات یک رفرنداندم است چرا ما چنین چیزهای می‌گوییم. انتخابات یک انتخابات بود و هیچ رفراندمی در کار نبود.

وی همچنین تأکید کرد: خواهشی که از رئیس جمهور دارم این است که معیار اصلی او برای انتخاب کابینه دولت جدیدش کارآمدی و انقلابی بودن باشد نه خطبی بودن افراد ما امروز بیش از گذشته نیازمند هماهنگی هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی بر امینت سرمایه‌گذاری در داخل کشور تأکید کرد و گفت: سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند باید دلگرم باشند که قوه قضاییه پشت آنها است و این تنها با گفتن و حرف زدن حل نمی‌شود. بنابراین روش‌های مختلفی که سرمایه‌گذاران در داخل کشور دلگرم می‌شوند باید تبیین و تعیین شود.

لاریجانی با تأکید براینکه در دام کشمکش‌های رسانه‌ای نباید بیفتیم، عنوان کرد: هیچ کدام از مسئولان قوه قضاییه و نه حتی محسنی اژه‌ای سخنگوی این قوه نباید وارد کشمکش‌های رسانه‌ای شوند و نباید کشمکش ایجاد کنند چرا که زمانی که سرمایه‌گذاران حس کنند در داخل کشور کشمکش وجود دارند وارد سرمایه‌داری نخواهند شد لذا باید در رسانه‌ کمتر مطالب تنش‌زا گفته شود و به گونه‌ای عمل کنیم که همه احساس آرامش کنند.

لاریجانی همچنین تأکید کرد که کابینه دولت دوازدهم باید کابینه کار باشد نه خط و خطوط سیاسی.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک هفته قوه قضاییه و بزرگداشت یاد شهدای ۷ تیر خاطرنشان کرد: شهید بهشتی پشتوانه محکمی برای انقلاب و پایه‌گذار جمهوری اسلامی بود.

وی ضمن برشمردن ویژگی‌های شخصیتی شهید بهشتی عنوان کرد:‌ شهید بهشتی در حقیقت یک انقلابی واقعی بود. یعنی دغدغه انقلابی داشت. در سال ۵۷ شهید مطهری، شهید بهشتی، آیت‌الله مهدوی کنی و هاشمی رفسنجانی بیشتر به دنبال این بودند که مسائل داخل کشور را سامان دهند. در حقیقت دغدغه آنها ساماندهی به حوزه روحانیت و فعال کردن آن بود.

لاریجانی افزود: شهید بهشتی در تأسیس جمهوری اسلامی و شکل‌گیری آن بسیار تلاش کرد. آن زمان تصویری از نظام جمهوری اسلامی براساس چالش‌ها وجود داشت و گروه‌های متعددی از جمله لیبرال‌ها بر روی مسائلی مختلفی از جمله ولایت فقیه چالش‌های زیادی ایجاد می‌کردند که به دنبال آن یکی از کسانی که در تدوین قانون اساسی مؤثر بود آیت‌الله بهشتی بود که باید این میراث را حفظ کرد.

وی برهمین اساس اضافه کرد: شاید نیاز باشد در بخش‌هایی که دچار تزاحم شده‌اند و یا نیاز به سرعت عمل دارند تغییراتی صورت گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر تقویت پایه‌های مورد اصرار شهید بهشتی عنوان کرد: البته بخش‌های دیگر نظام باید کارآمدتر شوند. شهید بهشتی دریافته بود که اداره کشور بدون ساماندهی دقیق امکانپذیر نیست. لذا مانیفست حزب جمهوری اسلامی را با زحمت تهیه کرد. 

وی همچنین یادآور شد: اینکه نزدیک انتخابات عده‌ای جمع می‌شوند و تصمیم به تهیه لیست می‌گیرند مشکل حل نمی‌شود. احزاب در جمهوری اسلامی ما خیلی ریشه‌دار نیستند لذا تدوین برنامه‌ها به درستی انجام نمی‌شود و دغدغه‌های جدی شهید بهشتی هنوز وجود دارد. بنابراین آنهایی که دغدغه‌هایی از جنس شهید بهشتی دارند باید در این زمینه وقت بگذارند.

لاریجانی با اشاره به دیگر ویژگی‌های برجسته شهید بهشتی تصریح کرد: او در سیاست مواجهه با مسائل مختلف بسیار جدی بود و در این سیاست نسبت به سایرین تفاوت‌هایی وجود داشت. همچنین در مقابله با سیاست‌های آمریکا نیز بسیار صریح سخن می‌گفت. اما در مورد دوستان داخل کشور که در آنها نابسامانی بینشی و کاستی‌هایی وجود داشت مدارا می‌کرد که البته این مداراها بسیار کارساز بود و به سبب این رفتار خیلی‌ها منقلب شدند.

وی برهمین اساس اضافه کرد: امروز هم به این سبک و سیاق نیاز داریم. در داخل کشور می‌بینیم این خط‌بازی‌ها و تیراندازی‌ها به یکدیگر انجام می‌شود و این نوع جهت‌گیری‌ها اشتباه است چرا که این تیراندازی‌ها باید به سمت دشمن باشد نه در داخل و این کاری اشتباه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شهید بهشتی دارای یک قدرت هماهنگ کننده‌ای بود که هم به عنوان یک دردمند و هم جمع‌کننده وضعیت به هم ریخته سیاسی کشور شمرده می‌شد.

لاریجانی یادآور شد: قوه قضاییه با همکاری مجلس در قانون برنامه ششم تدبیر ویژه‌ای داشت و بخش مربوط به قوه قضاییه در برنامه ششم توسعه به خوبی تدوین شد و قوه قضاییه در این میان اهداف کیفی منظمی را مشخص کرد و این کار مهمی بود.

وی افزود: قوه قضاییه ابتدا و انتهای برنامه ششم را کاملاً شناسایی کرد و این بخش به خوبی تدوین شد. از جمله آن قانون پیشگیری از وقوع جرم بود که قوه قضاییه ۶ ماه فرصت دارد که برنامه این قانون را تدوین کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تحلیل جرائم آماری نیروی انتظامی یادآور شد: این آمارها نشان می‌دهد که مشکلات جدی در حوزه جرائم داریم. در سال ۹۵ نرخ قتل ۸.۶ درصد کاهش پیدا کرده است اما ۳۶.۳ درصد از قتل‌ها با سلاح گرم صورت گرفته است و این خیلی مهم است. همچنین متوسط سن قتل بین ۲۰ تا ۳۰ سال است. همچنین در حوزه آدم‌ربایی، سرقت، تجاوز جنسی و قاچاق هم همین‌گونه است. البته این هفته مباحث جدی درباره قاچاق در مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد.

لاریجانی با اشاره به رشد ۱۶۱ درصدی قاچاق لوازم خانگی نسبت به سال ۹۴ یادآور شد: در این زمینه باید بسیار کار کرد و همه دستگاه‌ها کمک کنند تا قوه قضاییه بتواند پیشگیری از جرم را به درستی محقق کند.

وی با اشاره به ۸۴ هزار و ۸۲۷ سرقت در سال ۹۴ یادآور شد: مواردی از قبیل زمین‌خواری و سرقت به عنف هم در سال ۹۵ معادل سال ۹۴ بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر مشخص شدن وظایف بخش‌های مختلف یادآور شد: ما در پیشگیری جرم و تربیت دارای نقایص جدی هستیم و از قوانین تدبیر شده بهره کمی گرفته می‌شود.

لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر معضلی در کشور وجود دارد به گونه‌ای که زمانی که در محکمه‌ای می‌خواهند حکم صادر کنند جمع‌آوری اطلاعات به سختی صورت می‌گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا