واکنش محیط زیست به انتقادها/توپ آلودگی همچنان شوت می شود
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس سیاستهای نظام در بحث آلودگی هوا پیشرفتهایی داشتهایم همچنین باید بحثهای خودکفایی و تخصص گرایی در این زمینه در اولویت قرار میگرفت که نمونههای آن در کشور ما زیاد است. تا کنون برنامه جامعی که برای آلودگی هوا تهیه و اجرایی شده است متکی بر دانش ایرانیان بوده است و از هیچ مشاور و مستشار خارجی کمکی نگرفتیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در کشورهای همسایه در بحث آلودگی هوا استراتژیهایی انجام شده که همگی متکی بر دانش بومی و توان کشوری خود نبوده است، گفت: اولین برنامه کاهش آلودگی هوا را در سال ۷۹ شروع کردیم. علاوه بر این در سال ۹۳ راهکارهای اجرایی کاهش آلودگی هوا را پیشنهاد دادیم همچنین در سال ۹۵ مصوبه دولت در زمینه کاهش آلودگی هوا ارائه شد که همگی متکی بر اسناد علمی است. اجرای برنامهها نیز با توجه به توان داخل ایران بوده است و بدون کمک گیری از بنگاههای خارجی فعالیتهای خود را در این زمینه آغاز کردهایم.
متصدی با اشاره به اینکه امروز با کمک و توان علمی و اجرایی داخل کشور شاهد تولید بنزین یورو ۴ هستیم، افزود: خودروها با توان داخلی به استاندارد یورو۴ رسیدهاند ولی متاسفانه عدهای ادعاهایی که هیچ پایه علمی و اجرایی ندارد مطرح میکنند. در ایام اخیر یک فرد ادعا کرد که ۴۴۱ نفر به خاطر آلودگی هوا فوت کردهاند. سوال اینجاست که چه کسی میتواند طی یک هفته چنین اطلاعاتی ارائه دهد؟ در حقیقت مدلهای گوناگونی وجود که میتواند میزان فوت و مرگ ناشی از آلودگی هوا را تخمین بزند ولی کسی نمیتواند ادعا کند که ۴۴۱ نفر طی هفته گذشته به خاطر آلودگی فوت کردهاند یا کس دیگری ادعا میکند که شاخص ۱۸۰ در آلودگی هوا به معنای بمب اتم است. شاخصهای آلودگی هوا تقسیم بندی مشخصی دارد و روشن است که در هر مرحله چه اتفاقاتی میافتد و چه توصیههایی باید داشته باشیم.
وی افزود: شاخص بالای ۱۵۰ برای همه گروهها مضر است ولی اگر شاخص بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ باشد برای گروههای حساس آسیب زا و خطرناک است. این گروه شامل ورزشکاران حرفهای، بیماران قلبی و تنفسی، زنان باردار، کودکان و سالمندان است. این افراد برای شبکههای معلوم الحال که برای براندازی نظام حرکت میکنند خوراک تهیه میکنند. این حرفها مبنا ندارد، این افراد کسانی نیستند که برای حفظ نظام و کمک به ارتقای محیط زیست فعالیت کنند و در حقیقت تلاش جوانان و برنامه ریزان این کشور را هدر میدهند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه اینورژن (وارونگی دما) یک پدیده طبیعی است و کسی نمیتواند برای آن راهکار داشته باشد گفت: باید تلاش کنیم کمترین انتشار آلودگی صورت گیرد که با اقداماتی چون تعطیلی مدارس و علت یابی این موضوع سعی داریم انتشار آلودگی را کاهش دهیم. کشور ما از سال ۱۳۵۰ دچار آلودگی هوا بوده است و هر شهری که به کلانشهر تبدیل شده در زمره شهرهای آلوده قرار گرفته است ولی در این مدت تصمیمات و تلاشهای درستی برای مقابله با آلودگی هوا اتفاق نیفتاده تا اینکه در سال ۷۹ برنامهای برای کاهش آلودگی هوا طراحی شد که این برنامه ۱۰ ساله تنها تا سال ۸۴ اجرا شد.
متصدی با اشاره به اینکه مدیریت کنترل و کاهش آلودگی هوا جزو مصوبههای دولت است گفت: ۴۷ برنامه تدوین شده و در دست اجراست و بسیاری نیز به نتیجه رسیده است. حذف بنزین پتروشیمی از جمله این اقدامات مهم است که در نتیجه این اقدام میزان بنزن هوا از ۶۰۰ ppm به ۳۰ ppm رسید بنابراین چه کسی میتواند منکر این اقدامات و تاثیرات مثبت ناشی از آنها شود.
متصدی در ادامه با ارائه نمودارهای مربوط به روزهای سالم و پاک و ناسالم هشت کلانشهر کشور طی سالهای ۹۱ تا ۹۵ اظهار کرد: به قطع تعداد روزهای سالم و پاک در تهران و سایر کلانشهرها نسبت به سالهای ۹۱ و ۹۲ افزایش داشته است. در تهران در سال ۹۲، ۲۰۲ روز سالم، در سال ۹۳، ۲۳۳ روز سالم، در سال ۹۴ نیز ۲۱ روز پاک و ۲۳۳ روز سالم داشتیم. این موضوع نشان دهنده فعالیت و اقدامات دستگاههای مختلف و نظارت دقیق سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه کاهش آلودگی هوا است.
متصدی بااشاره به اینکه از ابتدای امسال تا اول آذر ۲۰۵ روز پاک و سالم داشتهایم گفت: چرا باید وقتی یک پدیده طبیعی مثل اینورژن اتفاق میافتد و آلودگی بالا میرود تمام فعالیتهای دستگاهها و سازمان محیط زیست را زیر سوال برد؟