اجتماعی و فرهنگی

نام جرج جرداق در پایتخت نقش می بندد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین  جورج سمعان جرداق در سال ۱۹۳۱ میلادی در منطقه «مرجعیون» لبنان و در یک خانواده مسیحی ارتدوکس و اصیل متولد شد. پدر و مادر وی اگرچه مسیحی بودند؛ اما به امام علی (ع) عشق می‌ورزیدند و این عشق در منزل آنها متجلی بود به نحوی که بر سر در خانه خود عبارت «لا فتی الا علی، لا سیف الا ذوالفقار» را نصب کرده بودند.

خانواده و اقوام جرداق همه از تحصیلکردگان و روشنفکران محل تولد وی بودند. پدر جرداق مهندس و عمویش دانشمند بزرگ ریاضی بود. اما جرج کوچک تحت تاثیر شدید برادر روشنفکرش «فواد» بود . فواد نیز به شدت از جرج حمایت می کرد و وی همان کسی بود که بارقه‌های اول عشق به تالیف و تحقیق در مورد امام علی (ع) را در ذهن جرج با اهدای یک نهج البلاغه به وی در همان سنین کودکی روشن کرد. جرداق پس از گذراندن تحصیلات اولیه در محل تولدش وارد کالج کلیسایی آن زمان لبنان شد و پس از فارغ‌التحصیلی در تعدادی از دانشگاه‌های بیروت به تدریس ادبیات عرب و فلسفه مشغول شد. البته وی در کنار تدریس، به تالیف، نویسندگی، همکاری با روزنامه و مجلات و رادیو نیز مشغول بود.

جرداق نویسنده، شاعر و نمایشنامه نویس لبنانی که بیش از ۳۰ جلد کتاب تالیف کرده است. جرج جرداق در تمامی تالیفات خود تنها درباره امیرالمومنین نوشته است و از هیچ شخصیت دیگری کتابی تالیف نکرده است.

وی در تشریح این موضوع می گوید: عده‌ای از مردم کشورهای حوزه خلیج فارس و مصر به من پیشنهاد می‌کردند که مثلاً در مورد عمر و یا دیگران بنویسم… اما من نپذیرفتم نه به این خاطر که بخواهم بگویم عمر و یا کس دیگری بد است نه اصلاً اینطور نبود؛ بلکه من پس از علی ( علیه السلام ) کسی را شایسته نوشتن ندیدم و تصمیم گرفتم که جز در مورد علی (ع) ننویسم… انقلاب علی علیه السلام انقلاب انسانی، اجتماعی، فکری و فرهنگی بود و در آن، بین دو جبهه فسق و قتل و قاچاق انسان و برده و مرگ از یک طرف و جبهه دین و رحمت و عدالت و انسانیت و آزادی و حیات فاصله‌های زیادی بود. موظف شدم که جبهه علی را که خالص ترین جبهه‌ها است، مورد بررسی و تحلیل قرار دهم. این جبهه راه را برای من روشن کرد و چراغ راهم شد.

جرداق نویسنده‌ مسیحی و از پژوهشگران بنام لبنان با نگارش کتاب وزین “الامام علی صوت‌العداله الانسانیه” عشق و علاقه‌ی خود را به شخصیت این امام و زندگی و اندیشه‌ او ابراز کرده است.

وی در این کتاب پنج جلدی که “هادی خسروشاهی” از ایران آن را در سال ۱۳۴۴ ‪ با عنوان “امام علی (ع) صدای عدالت انسانی” ترجمه و چاپ کرده است، عاشقانه به تفکر انسانی و دوران زمامداری نخستین امام شیعیان پرداخته است کتاب. علی و حقوق بشر، علی و انقلاب فرانسه، علی و سقراط، علی و عصر او، علی و ملیت عرب ، پنج جلد “صوت العداله الانسانیه” است که جرج جرداق مسیحی ، بهترین سال‌های جوانی‌اش را صرف تحقیق و نگارش آن کرده است.

این نویسنده لبنانی در ۱۴ آبانماه ۱۳۹۳ در سن ۸۸ سالگی بدرود حیات گفت.

وی اگرچه یک مسیحی شمرده می‌شد اما به قول خودش عاشق مرام و انسانیت علی(ع) بود و وی خود را یک شیعه و علوی می‌دانست. او همان کسی است که ته دل آرزو می‌کند ای کاش روزگار به ما یک امام علی (ع) دیگر می‌داد.

به گزارش ایسنا، حال که قرار است خیابانی در منطقه ۶ تهران به نام این نویسنده مسیحی نام گذاری شود شهردار منطقه ۶ درباره وی می گوید: جرداق خدمات ارزنده ای برای شناخت اسلام به بشریت کرد.

وی ادامه داد: پاسداشت حرمت و قدردانی از فرهیختگانی چون جرج جرداق موجب تحکیم دوستی کشورها و ایجاد انگیزه در میان فرهیختگان جهانی برای توجه هرچه بیشتر به دین مبارک اسلام می شود و از همین رو  یکی از خیابان های منطقه ۶ به نام جرج جرداق محقق مطرح مسیحی لبنانی پلاک کوبی می شود.

به گزارش ایسنا، پلاک معبر مورد نظر طی مراسمی با حضور اعضای مجلس شورای اسلامی و شورای شهر تهران، اعضای هیأت نمایندگی لبنان و برخی تشکل های لبنانی در روز یکشنبه 28 شهریور ساعت ۱۶ نصب و از آن پرده برداری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا