شورای شهر

تاکید بر نماد اسلامی و هویت دینی مساجد

به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین حجت الاسلام ناصحی رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در جریان دویست و هشتاد و چهارمین جلسه شورا و در آستانه فرارسیدن هفته جهانی مساجد، به چگونگی و نحوه نامگذاری این هفته اشاره کرد و گفت : سازمان کنفرانس اسلامی بنا به پیشنهاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، سی ام مردادماه که روز به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست ها بوده است را به عنوان " روز جهانی مسجد " اعلام کرد . این موضوع در جریان سی امین اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو کنفرانس اسلامی که از هفتم لغایت نهم خردادماه سال ۱۳۸۲ در تهران برگزار شد به تصویب رسید.در این اجلاس شرکت کنندگان برجایگاه رفیع مسجد به عنوان رمز وحدت و برادری در جهان اسلام تاکید کردند. در این اجلاس تصویب شد که ۲۱ آگوست هرسال، مطابق با ۳۰ مرداد ماه، که مصادف با خاطره به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط تندروهای صهیونیست است ، به عنوان روز جهانی مساجد اعلام شود .همچنین در این اجلاس از کشورهای عضو خواسته شد با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صیانت از آنها به عنوان اماکن مقدسه ، در احیاء و تجلیل این روز تلاش نمایند همچنین گفته شده است که سی ام مرداد ماه مصادف با حمله عوامل رضاخان به مسجد گوهرشاد و کشتار مردم بیگناه در سال ۱۳۱۴ است.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه ضمن تبیین جایگاه حائز اهمیت مساجد در نظام اسلامی اظهار داشت : پیامبر گرامی اسلام (ص) پایه‌گذار اولین مسجد است. او مکانی را پایه‌گذاری کرد که علاوه بر عهده‌دار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیت‌های اجتماعی مسلمانان نیز به شمار می‌رفت. به همین دلیل مسجد در طول تاریخ اسلام از ویژگی برجسته‌ای برخوردار بوده است. در صدر اسلام مسجد به عنوان دارالفتوا، دارالقضا، مرکز اصلی مدیریت شهر و جامعه اسلامی و حتی مرکز تجهیز نظامیان بوده و در نقطه مرکزی شهر قرار داشته که خیابانها، بازارها و … همه به مسجد ختم می شده است. با گذشت زمان و محدودیت های ایجاد شده توسط حکام جور، مسجد آن جایگاه شایسته و بایسته خود را از دست داد و بیشتر به عنوان دارالعباده محض قلمداد گردید. اما با شروع نهضت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب، مجدداً تلاش جهت محوریت مسجد آغاز شد تا جایی که کلیه امور، برنامه ریزی ها و ساماندهی انقلاب در مساجد متمرکز و راهبری می شد و همچنین قسمت قابل توجهی از تلاش مسئولان بر اساس رهنمودها و منویات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت ا.. العظمی خامنه ای مدظله العالی، حول محور اعتلای جایگاه مساجد بوده و بحمدا.. تا کنون در این مسیر زحمات و مساعی زیادی مصروف و توفیقات گسترده ای حاصل شده است.
حجت الاسلام ناصحی در ادامه گفت: مجموعه مدیریت شهری با هدف رسیدن به چشم انداز تهران ام القری جهان اسلام موضوع اعتلای جایگاه مساجد با کاربری های عظیم فرهنگی و اجتماعی را به صورت ویژه سرلوحه کار خود قرار داده است و  به صورت مستمر و پیوسته کمک به احداث، توسعه ، تکمیل، نوسازی، بهسازی، مقاوم سازی، تجهیز و تعمیر مساجد را در دستور کار خود داشته و بحمدا.. طی ۱۰ سال گذشته به نحو احسن درتمامی مساجد تهران ورود پیدا کرده و به طور ویژه نسبت به اعتلای جایگاه عمرانی و معنوی مساجد نقش برجسته ای ایفا کرده و اقدامات گسترده ای معمول داشته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به احداث ۴۰۰ مسجد اشاره کرد و افزود : از دیگر اقدامات و مصوبات مهم و شاخص شورای اسلامی شهر تهران موضوع احداث ۴۰۰ باب مسجد در برنامه پنجساله دوم شهرداری و توجه به نماد اسلامی و هویت دینی مساجد و تصویب لایحه مقاوم سازی مساجد می باشد.
حجت الاسلام ناصحی در پایان گفت: مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و حضور در مسجد و اقامه نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر این هماهنگی و انسجام می باشد. در مساجد است که افراد نمازگزار همچون قطره‌های آب به یکدیگر می‌پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش درآورند. همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا به نماز و عبادت پرداخته و سرود توحید را زمزمه می‌کنند. لذا توجه به مساجد و تلاش و اهتمام ویژه جهت تعالی این بیوت الهی، وظیفه ای است که در نظام اسلامی بر دوش همه کارگزاران و مسئولین سنگینی می کند. انشاءا.. با عنایت خداوند سبحان بتوانیم بیش از پیش جهت شکوفایی و اعتلای بعد ظاهری و معنوی مساجد ساعی و خدمت گذار باشیم. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا