آمار ۵۰ میلیونی موش در حد لطیفه است!
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین مجتبی عبداللهی در نشست خبری صبح امروز خود با اشاره به اقداماتی که در راستای طرح استقبال از مهر توسط زیرمجموعه های معاونت خدمات شهری انجام شده، گفت: ما سالانه ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای آماده سازی مدارس در آستانه سال تحصیلی داریم، اما معمولا بودجه ای که صرف طرح استقبال از مهر می شود، از این رقم فراتر می رود.
وی ادامه داد: مابه التفاوت بودجه مصوب شورای شهر برای این طرح و بودجه هزینه شده، از محل بودجه عمرانی مناطق تامین می شود؛ زیرا بسیاری از اقداماتی که ما در مدارس انجام می دهیم، جنبه عمرانی دارد.
مانور آتش نشانان در نماز جمعه
عبداللهی درباره برنامه های معاونت خدمات شهری برای روز آتش نشان گفت: هفتم مهر روز آتش نشان است که به این مناسبت، برنامه های متنوعی را تدارک دیده ایم، از جمله مانور خودروهای آتش نشانی در خیابان انقلاب در جمعه این هفته و شرکت در نماز جمعه، گردهمایی و تقدیر از خانواده های آتش نشانان که فردا در برج میلاد برگزار می شود، حضور مدیران ارشد آتش نشانی در جلسه شورای شهر، حضور مدیران و پرسنل آتش نشانی در مقبره شهدای آتش نشانی و شهدای دفاع مقدس در بهشت زهرا (س) و حرم مطهر حضرت امام که روز پنج شنبه انجام می شود.
معاون خدمات شهری شهرداری اضافه کرد: طبق برنامه پنج ساله دوم شهرداری، تا پایان سال تعداد ایستگاه های آتش نشانی شهر تهران باید به ۱۲۰ ایستگاه برسد که در همین راستا، ایستگاه های لقمان، وردآورد، هاشم آباد، جیحون و زنجان به ایستگاه های تهران اضافه می شوند. همچنین تا پایان برنامه، باید ۱۵۰ ایستگاه در تهران داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: بر اساس استانداردهای بین المللی، به ازای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت، باید یک ایستگاه آتش نشانی وجود داشته باشد که ما در حال حاضر از این نظر در وضعیت خوبی به سر می بریم. همچنین جانمایی و تملک ایستگاه های جدید در حال انجام است.
مردم از مراکز مجاز دام بخرند
عبداللهی با اشاره به عید قربان در یکشنبه هفته آینده درباره عرضه دام توسط شهرداری گفت: ما هر سال برای تامین دام مورد نیاز قربانی حاجیان اقداماتی انجام می دهیم که امسال نیز طبق همین روال، تدارکات وسیعی را برای این موضوع پیش بینی کرده ایم. از جمله ۱۷ مکان برای خریداری و ذبح دام در نظر گرفته ایم که سه مورد از آنها در طول سال ثابت و ۱۴ مکان موقتی است.
وی افزود: البته علاوه بر شهرداری، ۱۲ مکان مربوط به بهزیستی و کمیته امداد برای عرضه و ذبح دام برای خیریه ها در نظر گرفته شده که در مجموع ۲۹ مکان می شود. اما ۵۰ درصد ذبح در مراکز وابسته به شهرداری انجام می شود. این کار با همکاری سازمان دامپزشکی صورت گرفته و ۲۳۰ دامپزشک در این مراکز مستقر می شوند و دام را قبل از ورود به مراکز فروش و بعد از ذبح از نظر سلامت چک می کنند و در صورتی که مشکل یا بیماری مشاهده شود، دام ضبط می شود.
معاون خدمات شهری شهرداری اضافه کرد: همچنین ۳۰ ناظر شرعی و روحانی برای نظارت بر مسائل شرعی و فرهنگی ذبح در نظر گرفته شده است. البته باید اذعان داشت که این کار برای شهرداری در مجموع هزینه آور است، اما از آنجا که اقدامی فرهنگی است، ما آن را انجام می دهیم و در کنار مراکز ذبح نیز ایستگاه های فرهنگی برای خانواده ها دایر می کنیم.
عبداللهی تاکید کرد: چند سالی است که ما این خدمات را با محوریت سازمان میادین میوه و تره بار ارائه می دهیم و هر سال کیفیت آن بهتر و ابعاد آن گسترده تر می شود و رضایتمندی مردم را به همراه داشته است. البته ما بر قیمت دام و گوشت نظارت داریم و با همکاری سایر مراکز، قیمت گذاری را انجام می دهیم که از قیمت های بازار پایین تر است.
وی در ادامه گفت: در مراکز ما ترازوهای دیجیتالی نصب می شود و هر کس تمایل داشته باشد، می تواند شخصا دام را وزن کند تا از برخی مشکلاتی که در مراکز خصوصی در این زمینه ایجاد می شود، جلوگیری کنیم. مناطق ما با شوق و شور مراکز ذبح را با میزهای استیل و کف های سرامیکی آماده کرده اند و با همکاری مراجع قضایی، ذبح دام به صورت غیرمجاز و غیربهداشتی در سطح شهر را کنترل کرده و در صورت مشاهده تخلف، دام را جمع آوری می کنیم. در مجموع در مناطق ۲۲ گانه، حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر از نیروهای شهرداری درگیر تدارک عرضه و ذبح دام در عید قربان هستند.
آمار ۵۰ میلیونی موش خنده دار است!
معاون خدمات شهری شهرداری در ادامه، اعلام آمار ۵۰ میلیونی موش در شهر تهران را خنده دار و در حد لطیفه دانست و گفت: برخی افراد فرصت طلب برای تامین منافع خود اقدام به انتشار این آمار جعلی می کنند که به هیچ وجه صحت ندارد و ما به دنبال جمع آوری آمار صحیح از جمعیت موش های تهران هستیم.
وی افزود: شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل به عنوان مرجع مبارزه با موش، در ۶-۷ ماه اخیر اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده و کاهش پیام های مردمی در شکایت از موش در سامانه ۱۳۷، گواه این موضوع است.
سفیدبالک خطرناک نیست
عبداللهی درباره حشره سفید بالک نیز گفت: ستاد محیط زیست و سازمان پارک ها چندین بار درباره حشره سفید بالک که از آن به عنوان مگس سفید نیز نام می برند، اطلاع رسانی کرده اند. جمعیت این حشره بر اثر تغییرات اقلیمی، گرمای هوا و تغییرات اکوسیستمی در مزارع و گلخانه های اطراف شهر تهران و همچنین سمومی که بیش از حد استفاده می شوند، رشد کرده است. اما این حشره هیچ مشکل نگران کننده ای برای شهروندان و گیاهان شهر ایجاد نمی کند.
وی افزود: حشره سفیدبالک بر اثر سرما و همچنین آب شویی از بین می رود که اخیرا نیز با خنک تر شدن هوا و آب شویی که ما در پی دریافت گزارش هایی از مناطقی مثل ۶، ۱۲ و ۱۸ انجام داده ایم، جمعیت آن کاهش یافته است. با این همه لازم است یادآوری کنم که ما هر سال در فصل گرما و در ماه های تیر و مرداد، برای زدودن گرد و غبار از درختان و زنده کردن آنها، آبشویی درختان را انجام می دهیم و این کار فارغ از حشره سفید بالک هر سال انجام می شود. اما امسال آب شویی با یک نوع صابون ضعیف که مقدار ۲ لیتر از آن در ۱۰۰۰ لیتر حل می شود، انجام شده و این سم ضعیف به هیچ وجه برای شهر خطری در پی ندارد.