بازسازی ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس درونشهری
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین علی نوذرپور با اشاره به نوسازی ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس درون شهری گفت: دراجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، در راستای تقویت و بروزرسانی اتوبوس های موجود حمل و نقل عمومی درون شهری با امکانات موجود داخلی، طرح بازسازی ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس متوقف شهری جهت افزایش ظرفیت جابجایی مسافر در سامانه اتوبوس رانی شهری در سال ۱۳۹۵ اجرایی می شود.
وی افزود: مطابق شیوهنامه اجرایی این طرح، حداقل الزامات بازسازی ناوگان شامل تعویض لاستیک، تعویض باطری، چراغ ها تماما سالم، تعویض تیغه های برف پاک کن، نقاشی کامل بدنه و سقف، تعویض سپر، شیشه ها تماما سالم، صندلیها تماما سالم و تمام قسمتهای سقف، جلوداشبورد و فضای داخلی سالم میشود.
نوذرپور درادامه گفت: به منظور اجرایی شدن این طرح، کمیته فنی شامل یک نفر نماینده سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، یک نفر ناظر مقیم برای هر منطقه بازسازی ویک نفر از اتحادیه اتوبوسرانی های شهری کشور تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: اعضاء کمیته فنی هرمنطقه موظفندتعداد اتوبوس مورد نظر را به تعداد مندرج درتفاهم نامه با شهرداری که قابلیت بازسازی دارند را با تنظیم صورتجلسه در قالب فرم بازدید کمیته فنی قبل از بازسازی تحویل و نیازهای ناوگان را برای بازسازی مشخص نمایند.
وی افزود: مرکز بازسازی براساس صورتجلسه تنظیمی و زمانبندی مورد توافق نسبت به آغاز کار بازسازی اقدام می نماید.
نوذرپور در ادامه گفت: مرکز بازسازی موظف است گزارش هفته ای خود را به همراه مستندات به مدیر کمیته فنی تحویل نماید و مدیرکمیته فنی موظف است گزارش هفته ای خودرا از روند کار به دفتر حمل ونقل عمومی وترافیک شهری سازمان شهرداریهاودهیاریهای کشور ارسال نماید.
وی ادامه داد: کمیته فنی موظف است در مراحل مختلف بر روند بازسازی نظارت کامل داشته و چگونگی اجرایی کار را صورتجلسه و به مدیر طرح گزارش نماید.
نوذرپور تصریح کرد: پرداخت مرحله ای وجوه به مراکز منوط به تائید عملکرد آنها از سوی کمیته فنی است.
وی گفت: پس ازاتمام طرح بازسازی کمیته فنی موظف است با تنظیم صورتجلسه ای نسبت به تحویل ناوگان بازسازی شده در قالب فرم بازدید کمیته فنی بعداز بازسازی اقدام نمایند.
نوذرپور همچنین اعلام کرد: مرکز بازسازی موظف است ضمن تهیه شناسنامه بازسازی، ناوگان بازسازی شده را در بخشهای مورد بازسازی تا شش ماه گارانتی نماید.
معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در ادامه در زمینه اقدامات صورت گرفته در اجرای این طرح گفت: میانگین سن ناوگان اتوبوسرانی مورد هدف این طرح اتوبوس هایی است که عمر آنها بین ۱۰ تا ۱۵ سال می باشد.
وی افزود: درحال حاضر ۴۷۰ دستگاه اتوبوس در پنج مرکز بازسازی اتوبوس ها در شهرهای اصفهان، اهواز، تهران، قزوین و مشهد در حال بازسازی است.
نوذرپور توضیح داد: در حال حاضر ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در مرکز بازسازی اصفهان، ۱۰۰ دستگاه در اهواز، ۷۰ دستگاه در تهران، ۱۳۰ دستگاه در مشهد و ۷۰ دستگاه در قزوین در حال بازسازی است.
وی افزود: طی نامه ای خطاب به مدیران عامل اتوبوسرانی های پنج مرکز بازسازی مرحله نخست اجرای طرح، بر رعایت کیفیت و تهیه لوازم مرغوب و اصلی تاکید شده است.
وی همچنین اعلام کرد که از مراکز بازسازی خواسته شده که ناوگان تحویلی باید مجهز به سامانه های هوشمند، دارای معاینه فنی و بیمه شخص ثالث بوده و مشخصات فنی اتوبوس و رنگ آن باید با مدارک شناسایی همخوان باشد.
وی اضافه کرد: این اتوبوس ها بعد از خاتمه بازسازی، بین شهرهای کشور به غیر از کلانشهرها توزیع می شود.
وی از پرداخت اعتبارات مرحله اول طرح بازسازی ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس شهری به پنج مرکز در کشور به منظور بازسازی ۴۷۰ دستگاه اتوبوس خبر داد و گفت: سرانه بازسازی هر دستگاه اتوبوس حداقل ۳۰ میلیون تومان است.
نوذرپور همچنین اعلام کرد: دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به منظور تأمین ناوگان مورد نیاز در مرحله دوم طرح بازسازی ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس فرسوده در حال شناسایی این ناوگان در سازمانهای اتوبوسرانی است.
وی افزود: در این مرحله پس از شناسایی ناوگان، اعضاء کمیته فنی در محل حاضر خواهند شد و با بررسی وضعیت فنی این ناوگان، اتوبوسهایی را که امکان بازسازی آنها وجود دارد را انتخاب مینمایند و اتوبوسهای فوق طی تفاهم نامه مشخصی جهت بازسازی به مراکز مربوطه منتقل خواهند شد.
نوذرپور اضافه کرد: ظرفیت مراکز بازسازی اتوبوس در مرحله دوم اجرای طرح بازسازی ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس درونشهری در سال ۹۵ بر اساس نیازهای استانها و مناطق همجوار این مراکز تعیین می شود.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، وی تصریح کرد: با توجه به بعد مسافت پنج مرکز فعلی در طرح بازسازی۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس درونشهری در سال ۹۵ با برخی شهرهای واجد شرایط، در مرحله دوم اجرای طرح یک مرکز بازسازی به سایر مراکز اضافه خواهد شد که پس از ارزیابی های مراکز پیشنهادی، مرکز مورد نظر اعلام می شود.