مدیریت شهری

روز شهرداری‌ها روزی برای شهروندان

فارغ از این جملات تیتر وار و شعاری شاید این روز فرصتی باشد برای بررسی و تفکر بیشتر در موضوع مهم «مدیریت شهری» مدیریتی که نه به آن برچسب سیاسی می‌بایست زد و نه اتهام کهنگی. مدیریتی که الزاماً بر بستر دموکراسی شکل می‌گیرد و قائل به یک فرد نیست. بدیهی است که مشخصات و ساختار نهادهای قانونی اداره‌کننده شهر از کشوری به کشور دیگر تفاوت دارد و هر جامعه‌ای با توجه به ساختار اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، مذهبی و فرهنگی خود تعریف یا تلقی ویژه‌ای از مدیریت شهری دارد اما یک اصل پذیرفته‌شده و جهانی در این ارتباط وجود دارد و آن ایجاد شرایط بهینه زندگی برای شهروندان است و این شرایط ایجاد نخواهد شد جز آنکه با حضور حداکثری مردم در تصمیمات شهری و بسیج منابع و امکانات شهر زندگی مطلوب را ترسیم و مدیریت نمود.

مدیران شهری اعم از شهرداران و اعضای شوراهای شهر باید به‌خوبی این نکته را درک کنند که شهر با تمام زیرساخت‌هایش اعم از سرمایه‌های فیزیکی و یا معنوی خود، چون امانتی در دستانشان است و امروزه دوره کدخدایی و داروغه‌ای و میرغضبی گذشته است. امروز مدیر شهری نماینده‌ای است که از جانب مردم فارغ از گرایش‌های سیاسی برگزیده می‌شود تا سامان‌دهی، برنامه‌ریزی و حفظ حراست یک شهر با تمام ابعادش را انجام دهد.

شهر متشکل از انبوهی آدم‌ها با ذائقه و گرایش و تمایلات خاص است و وظیفه مدیران شهری ایجاد برابری و عدالت اجتماعی، کالبدی، فضایی و منابعی و امکاناتی در یک شهر است. مدیریت یک شهر را یک شغل جدی و ثابت به‌حساب بیاوریم. خواه این مدیریت در عرصه اجرایی باشد به نام شهرداری و خواه در عرصه سیاست‌گذاری و نظارتی به نام شورای شهر

باید بپذیریم تمام اتفاقات کوچک و بزرگ و تلخ و شیرین یک شهر به‌صورت مستقیم و یا غیرمستقیم به مدیران آن ارتباط پیدا می‌کند و این گوی و این میدان چون امانتی در دست آن‌هاست؛ و اگر کسی دغدغه‌ای جز شهر و شهروند دارد جای او در مجموعه مدیریتی شهر نیست. امروز روز شهرداری‌هاست و این گوی و این میدان…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا