تصویب پیشنهاد شهرداری تهران در شورا
به گزارش پایگاه خبری شورا آنلاین نرخ جدید استفاده از پارکینگ میدان مرکزی میوه و تره بار شهر تهران که از سال ۸۹ بدون تغییر باقی مانده بود به تصویب رسید.
رحیمی، مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در تشریح فعالیتهای این سازمان گفت: میدان مرکزی میوه و تره بار شهر تهران فضایی به وسعت ۲۷۵ هکتار دارد که خود به منزله یک شهر است.
وی ادامه داد: در سطح شهر تهران ۲۰۰ بازار میوه و تره بار وجود دارد که با توجه به اینکه شهروندان با حضور در این میادین مایحتاج خود را تهیه میکنند نرخ پارکینگها با کمترین هزینه مصوب دریافت میشود.
وی تاکید کرد: این لایحه تنها مربوط به میدان مرکزی میوه و تره بار است که در حقیقت مصرف کنندگان در این میدان حضور ندارند.
رحیمی با تاکید بر سختی اجرای این مصوبه اظهار داشت: شهرداری تهران هیچ درآمدی از این محل ندارد و تمام آن، محل هزینه است حتی پیمانکاران در حال ضرر دهی هستند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به هوشمند سازی سیستم تردد در این میدان اشاره کرد و اظهار داشت: با اجرای این کار میزان توقف خودروها برای ورود و خروج از پارکینگها به حداقل خود می رسد.
احمد دنیامالی، با تشریح بررسی این لایحه در کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: این نرخ ها از سال ۸۹ تغییر نکرده است و پیشنهاد شهرداری برای این موضوع افزایش سالیانه در حدود ۲۰ درصد است که در مجموع افزایشی در حدود ۱۰۰ درصد را شامل می شود.
وی تصریح کرد: بر اساس این پیشنهاد نرخ ورود کامیون به میدان مرکزی میوه و تره بار از ۹۰۰ تومان به ۱۹۰۰ تومان می رسد.
دنیامالی اعلام کرد: کمیسیون عمران و حجمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بررسی شرایط موجود این پیشنهاد را در حدود ۵۰ درصد کاهش داد و پیشنهاد افزایشی ۵۰ درصدی را برای این موضوع در نظر گرفت که بر اساس آن هزینه ورود کامیون به میدان میوه و تره بار در حدود ۱۴۰۰ تومان می شود.
علیرضا دبیر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن نظرات اتحادیه های مرتبط گفت: این لایحه مربوط به دو موضوع نرخ ورود و نرخ ساعات توقف می شود که پیشنهاد این کمیسیون برای نرخ ورودیه در حدود ۸۰ درصد و برای توقف بالای ۲۴ ساعت در حدود ۱۱۰ درصد است.
محسن سرخو و مهدی چمران دو عضوی بودند که در همین خصوص بر لزوم عدم افزایش بالای نرخ ها تاکید کردند.
پس از ارائه نظرات دو کمیسیون دستور جلسه وارد صحبت های مخالفان و موافقان طرح شد که احمد حکیمی پور نخستین عضو مخالف با این لایحه گفت: مردم تهران به صورت سالیانه عوارض خود را می دهند و شهرداری تهران نباید تنها نگاه درآمدی به موضوعات داشته باشد.
رضا تقی پور عضو شورای اسلامی شهر تهران به عنوان موافق این طرح اظهار داشت: خدمات ارائه شده در این میدان خدماتی نیست که تمامی شهروندان از آن استفاده کنند و تنها گروهی خاص از این امکان استفاده می کنند و نباید به این مکان یارانه مدیریت شهری تعلق گیرد.
وی اظهار داشت: شهرداری می بایست هزینه های این میدان را از خود میدان تامین کند و از سایر بودجه های شهر را در آن هزینه نکند و در حقیقت شهرداری در این محل به دنبال سود آوری نیست.
محسن پیرهادی نیز در این خصوص اظهار داشت: نرخ های کنونی که در این مکان دریافت می شود بسیار پائین است این در حالی است که میدان مرکزی میوه و تره بار در حقیقت بنگاهی اقتصادی برای کارهای کلان اقتصادی است.
وی اظهار داشت: شرایط کنونی به گونه ای است که برخی به خاطر نیازهای کوچک به این میان تردد می کنند و دلیل آن این است که شرایط یک بنگاه بزرگ برای این میدان تعریف نشده است.
وی بر لزوم عدم ارائه یارانه به این مکان تاکید کرد و گفت: باید نرخ های این پارکینگ هماهنگ با سایر پارکینگ های سطح شهر باشد.
محمد حقانی نیز در همین خصوص با تاکید بر لزوم تمرکز درآمدهای سازمان میادین در خود سازمان تاکید کرد و موافقت با این لایحه را اعلام کرد.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان این دستور جلسه اظهار داشت: پیشنهاد شهرداری، پیشنهادی منطقی است اما نکته اینجاست که هرچند درصد های تعیین شده تاثیر ریالی بالایی را ندارد اما دربر دارنده تاثیرات روانی است و پیشنهادهای کمیسیون های شورای شهر تهران نیز بر همین اساس است.
در نهایت مصوب شد تا نرخ ورودیه به این پارکینگ افزایشی ۵۰ درصدی، نرخ توقف تا ۲۴ ساعت افزایشی ۸۰ درصدی و نرخ توقف بالای ۲۴ ساعت افزایشی ۱۰۰ درصدی را داشته باشد.