اجتماعی و فرهنگیصفحه اصلی

دکتر چوبینه هشدار داد: بیماری‌های صعب‌العلاج در انتظار مردم شهرهای آلوده

به گزارش شوراآنلاین، مدیرعامل شرکت شهر سالم گفت: در بحث آلودگی هوا توصیه ما به شهروندان، تردد کم در سطح شهر است به این علت که سطح اکسیژن بدن پایین می‌آید و برای بیمارانی که دچار بیماری‌های قلبی و ریوی هستند منجر به درد های مختلف از جمله سردرد خواهد شد و یا اضطراب ایجاد می شود و تاثیرگذاری بر اعصاب و روان افراد بیشتر می‌شود و حتی امکان دارد بر اثر آلودگی هوا بیماری‌های دیگری برای افراد به وجود بیاید.

دکتر چوبینه افزود: هر کدام از المان‌های موجود در هوای آلوده می‌تواند یک بخش از بدن را به خطر بیندازد از این رو توصیه این است که در این فضا از تردد بی‌مورد در شهر خودداری کنیم. آقای شهردار اشاره داشتند که هر شهروند ایرانی می‌تواند یک درجه گرمای منزل خود را کاهش دهد. باید از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد تا بحث نیاز به سوخت‌های بیشتر را در سطح شهر تهران کمتر کنیم و خداوند باران رحمت خود را نازل کند تا هرچه زودتر از این شرایط خاص دور شویم.

وی درباره اینکه آیا استفاده بیشتر از خودرو شخصی به جای وسایل حمل و نقل عمومی در دوره کرونا می‌تواند به آلوده‌تر هوا بیانجامد؟ گفت: بله ولی من درصد آلودگی حوزه‌های مختلف و سوخت‌های مختلف را نمی‌دانم ولی خودروها و موتورسیکلت‌ها می‌توانند در آلودگی هوا تاثیر داشته باشند و آلودگی را بیشتر کنند. اگر تردد کمتر باشد خودرو کمتری وارد شهر می‌شود. مسئله سوخت مازوت هم تاثیرگذار است که هم در تهران و هم در شهرهای اطراف که مسیر گردش‌هایشان به سمت تهران است استفاده می‌شود. همه این موارد موجب می‌شود در درازمدت همه تحت تاثیر آلودگی هوا قرار بگیریم و حتی کسانی که سالم هستند نیز دچار بیماری‌های صعب العلاج خواهند شد و آسیب‌های جدی می بینند.

مدیرعامل شرکت شهر سالم درباره تاثیر آلودگی تصریح کرد: این‌ بحث‌ها مطالعات کامل‌تری می‌خواهد که هر گاز چه تاثیری و چه آسیب‌هایی دارد. توصیه من این است که از دوستان محیط زیستی کمک بیشتری بگیریم. هم شرکت آلودگی هوا که در شهرداری است این نوع کارها پکیجی جمعی و سیاست‌ورزی چند منظوره است. یعنی همگرایی تاثیرگذار چندین سازمان می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی درباره اینکه آیا مطالعه‌ای وجود دارد که تاثیر وسایل حمل و نقل عمومی بر شیوع کرونا را تایید کند، گفت: هر جایی که ازدحام وجود دارد منبع آلودگی است. در هر جایی که گردش هوا کمتر باشد آلودگی و احتمال ابتلا بیشتر است. شاخص‌های ازدحام و عدم گردش هوا و ماندگاری در فضای بسته ضریب ابتلا را بالا می‌برد. البته اینکه بگوییم اگر در خیابان راه می‌رویم و فردی کرونایی با فاصله‌ای نزدیک به ما قرار دارد و ما مبتلا نمی‌شویم این یک اشتباه است. اما ضریب ابتلا اینجا کمتر است. ضریب ابتلا در محیط پرتراکم و بسته ۱۰۰ است اما در محیط‌های باز و کم تراکم ابتلا کمتر است. کسانی که از ماسک استفاده می‌کنند ضریب ابتلا را کم کرده‌اند. نمی‌توان گفت از ماسک استفاده کنیم و وارد جاهایی شلوغ و پر تراکم بشویم و مبتلا نخواهیم شد.

دکتر چوبینه درباره کنترل بر اتوبوس و مترو گفت: شهرداری تهران در حال کنترل است و سعی می‌کند شرایطی برای مردم فراهم کند که در اتوبوس و مترو از ماسک استفاده کنند. حتی نمایشگاه‌های فرهنگی ایجاد کرده و بحث آموزش و کنترل وجود دارد. مردم خود در این زمینه باید دقت کنند تنها عاملی که در سلامتی هر شخص حرف اول را می‌زند دقت و توجه خود او به موضوع سلامتی فردی است. من احساس می‌کنم در بحث ویروس کرونا عمده مردم از بحث خطرات وحشتناک این ویروس مطلع هستند. بحث این است که یک بخش مردم هستند و یک بخش ضرورت‌هایی است که ناچارا مردم را در این شرایط قرار می‌دهد دولت و سیستم‌ها باید این ضرورت‌ها را به حداقل برساند و افراد برای سلامتی خود توجه خود را بالا ببرند.

وی درباره عملکرد شرکت شهر سالم در مقابله با کرونا گفت: از جمله کارهای ما نزدیک به ۱۹ مرکز درمانی و چندین پایگاه اورژانس است که به همکاران شهرداری تهران و بازنشستگان سرویس می‌دهیم. در بحث پزشک خانواده به همکاران شهرداری تهران و بازنشسته‌ها سرویس می‌دهیم و کلینیک‌ها برای عموم همکاران است. در پایش غربالگری به سرویس‌های داخل شهرداری تهران این امکان را می‌دهیم که در مراوده با مردم هستند و سلامتی آنها برای ما مهم است. در بحث آموزش‌ها به همکارانمان از جمله همکاران اتوبوس‌رانی و مترو آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهیم. میزان ابتلا در جامعه درون شهرداری تهران به نسبت ابتلا در جامعه به صورت عام خوشبختانه کمتر بود و این به دلیل مسائل کنترل و نظارت بر وضعیت سلامتی همکاران بود که از روزهای اول شیوع انجام شد. ما پایش و جداسازی و غربالگری بیماران را در اولویت‌های قرار دادیم و سریع و سیر اقدام کردیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا