سیاسیشورای شهرصفحه اصلی

واکنش چمران به طرح جدایی ری از تهران: دست از ناسیونالیستی محلی برداریم/ بعد از ری نوبت شمیرانات است!

رئیس پیشین شورای شهر تهران اعلام کرد که در موضوع جدایی ری از تهران باید از ناسیونالیستی محلی دست برداشت.

به گزارش شوراآنلاین، مهدی چمران در مورد مطرح شدن مجدد موضوع جدایی ری از تهران با بیان این‌که پیش از این نیز در دوره‌های گذشته موضوع جدایی ری از تهران مطرح شده بود، گفت: رییس جمهور پیشین هنگامی که در قالب‌ سفرهای استانی به شهر ری سفر کرد گروهی از مردم از وی درخواست کردند که شهر ری به یک شهر مجزا تبدیل شود و آن موقع نیز ما به دلیل مشکلاتی که ممکن است این جدایی ایجاد کند با این موضوع مخالفت کردیم.

وی با بیان این‌که معتقدم که جدا شدن ری از تهران موجب آسیب دیدن ری می‌شود، اظهار کرد: درآمدی که شهر ری کسب می‌کند کمتر از آن است که بتوان یک منطقه تهران را اداره کرد چه برسد به این‌که بخواهند یک شهر را اداره کنند.

رییس پیشین شورای شهر تهران با بیان این‌که شهرهای کوچک و بزرگ که دقیقا در کنار یکدیگر قرار دارند، اگر حکمرانی آنها یکسان نباشد قطعا آسیب می‌بیند و بیشترین آسیب نیز متوجه شهرهای کوچک است، ادامه داد: چه‌طور می‌شود یک منطقه‌ شهر تهران را که امکانات در تهران ادغام شده و وابسته به تهران است را به یکباره جدا کرد؟ به عنوان مثال شما نمی‌توانید شبکه مترو و اتوبوس را جدا کنید.

چمران با بیان این‌که جدا شدن ری با تهران سرآغاز جدایی تجریش از تهران است، اظهار کرد: اگر شهر ری از تهران جدا شود مطمئن باشید بعد از مدتی شمیرانات نیز خواهان جدایی از تهران است و بعد از آن مناطق دیگر نیز می‌توانند با شهرهای در حریم ادغام شده و از تهران جدا شوند و آیا افرادی که خواهان این جدایی هستند تا به حال فکر کرده‌اند چه بلایی ممکن است بر سر تهران بیاید؟.

رییس پیشین شورای شهر تهران با بیان این‌که مگر می‌شود میان شمیران و قلهک و یا در اتوبان آزادگان دیوار کشید و شهرها را از هم جدا کرد؟ گفت: مدیریت اینگونه بسیار آسیب‌زا است و عمدتا بیشترین آسیب را نیز شهرهای کوچک می‌بینند.

وی با بیان این‌که در تهران رشد جمعیت کمتر از ۲ درصد است اما در شهرهای اقماری این رشد حتی تا ۱۲ درصد نیز می‌رسد، ادامه داد: رشد بالای جمعیت می‌تواند به تهران آسیب بزند و این در حالی است که به دلیل امکانات کم و نامناسب است. شهرهای اقماری عمدتا ساکنین این شهرها برای رفع نیازشان به تهران می‌آیند و این مساله برای تهران مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد، چرا که باید به شهروندان شهرهای مجاورش نیز خدمات ارائه کند.

چمران با بیان این‌که جدایی ری از تهران را باید منطقی و به دور از فضای سیاست‌زده و قومی ـ قبیله‌ای بررسی کرد، گفت: ما نمی‌دانیم براساس چه مبنایی الان موضوع جدایی ری از تهران علم شده است؟ چرا که شهر ری آمادگی لازم برای جدایی از تهران را ندارد.

رییس پیشین شورای شهر تهران با بیان این‌که متاسفانه برخی از اعضای شورای شهر تهران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که خواهان جدایی شهر ری از تهران هستند، مباحث فنی را در نظر نمی‌گیرند و به نظر نمی‌رسد تنها دلیل‌شان برای این جدایی کاهش هزینه‌های شهرداری است، چرا که در صورت تبدیل شهر ری به یک شهر دیگر بودجه تهران قطع می‌شود، گفت: اگر واقعا می‌خواهند به شهر ری کمک کنند می‌بایست بودجه بیشتری را در اختیار این منطقه قرار دهند تا بتواند پروژه‌های عمرانی و زیرساختی خود را پیش ببرد نه این‌که فریاد جدایی سردهند.

وی ادامه داد: مگر ممکن است شهری را که در هم تنیده است و عملا یک شهر است را بخاطر خود نمائی چند نفر، قطعه قطعه و بر خلاف طبیعت، آن از هم جدا کرد؟. ممکن است که با یک مصوبه شهری را تکه پاره کرد ولی چون بر خلاف طبیعت شهر و عملکرد شهر شده است نمی تواند موفق شود. آیا می‌توان آب شهر، برق شهر، گاز شهر، اتوبوسهای شهر، مترو شهر را از هم جدا کرد؟ از همه مهمتر مدیریت چندگانه است که نیازی به بحث ندارد. بهتر است از ناسیونالیستی محلی دست بر داریم و زندگی مردم را خراب نکنیم.

چمران با بیان این‌که تفکر جدا کردن شهرها بدون توجه به مباحث فنی، تفکر ضد انسجام ملی است، اظهار کرد: جدایی ری از تهران، قطعا زمینه‌ساز جدایی شمیرانات نیز است و این به نظر می‌رسد اعضای شورای شهر به جای سخنرانی، تذکر و نطق شورا و یا حتی توییت بهتر است با نمایندگان مجلس شورای اسلامی رایزنی کنند و ابعاد مختلف این جدایی را برای آنها توضیح دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا