شورای شهر

حجت نظری: طرح تصمیم‌سازی را تا پایان سال اجرایی می‌کنیم

رییس ستاد سمن‌های شهر تهران گفت: ما همواره نقش تسهیل گری خودمان را ولو با نواقص یا ایراداتی ایفا کرده‌ایم و نیز در موضوعاتی مانند بحث سمن‌سراها جدی هستیم. در موضوع طرح تصمیم‌سازی امیدواریم که این طرح تا پایان سال اجرایی شود.

به گزارش شوراآنلاین و به نقل از روابط عمومی ستاد حمایت از سمن‌های شهر تهران، حجت نظری رییس ستاد توان‌افزایی و حمایت از فعایت سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران در جلسه « سازمان‌های مردم‌نهاد؛ دیده‌بانی و اجرا در مدیریت شهری» که در سالن همایش‌های ستاد سمن‌های شهر تهران برگزار شد، ضمن خوشامدگویی به نمایندگان سمن‌های شهر تهران، گفت: من به عنوان یکی از اعضای شورای شهر و نماینده ایشان در ستاد تاکید دارم که آنچه امروز به عنوان مشارکت و سمن‌ها شاهد هستیم در قالب برنامه پنج ساله سوم از ابتدا تا آخر در صحن شورای شهر تهران بسته شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با بیان اینکه مصوبات شورا در برنامه پنج ساله سوم اولین گامی بود که در جهت حمایت از سمن‌ها برداشته شد، تصریح کرد: ما به دنبال آن هستیم تا همان اراده‌ای که در این برنامه ایجاد شد به ویژه در بحث مشارکت و پویایی سمن‌ها اجرایی شود. لذا ما در ستاد سمن‌ها در قالب کارگروه‌هایی متناسب با اولویت‌های شورا و البته اولویت‌های شهروندان وارد عمل شده و این کارگروه‌ها را به رای اعضای مرکزی ستاد رساندیم.

وی افزود: امروز کارگروه‌ها در حال تشکیل هستند و تلاش می‌کنیم تا از این طریق مسیر را برای فعالان و کنش‌گران در جهت حضور و تعامل با کمیسیون‌های شورای شهر فراهم کنیم. این طرح بر اساس تقاضای سمن‌ها به عنوان نمایندگان مردم و افکار عمومی دنبال شده و هدف ما این است که سمن‌ها در عین حضور در شورای شهر بتوانند هم در نظارت و هم در اجرا به عنوان بازوی کمکی و نه پیمانکار فعالیت کنند.

نظری با بیان اینکه ماده ۷۰ برنامه پنج ساله سوم مصوب بهمن‌ماه ۹۷ است که از اسفندماه ۹۷ لازم‌ الاجرا شده است، گفت: باید توجه داشته باشیم که هنوز از این مصوبه زمان زیادی نگذشته است و ما امروز به دنبال آن هستیم تا شرایط را برای هرچه بهتر اجرا شدن این مصوبه فراهم کنیم. علاوه بر این نیز ما طرح تصمیم‌سازی و شفاف سازی را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم که البته در جلسه امروز کمتر مورد توجه قرار گرفت.

رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان‌های مردم نهاد شهر تهران افزود: ما در طرح تصمیم‌سازی به ضرورت ایجاد تعامل بین شورای شهر و سمن‌ها و در طرح شفاف سازی بحث نحوه تعاملات بین شهرداری و سمن‌ها را مورد پیگیری و بررسی قرار داده‌ایم که البته همه این موارد در نهایت منوط به اجرای درست ماده ۷۰ برنامه پنج ساله سوم توسعه است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نیاز سمن‌ها به تریبون‌ رسمی و رسانه برای معرفی خودشان نزد اذهان عمومی، گفت: ستاد امروز امکانات حداقلی در این زمینه دارد که بارها اعلام کردیم این امکانات حداقلی از جمله سایت خبری و صفحات مجازی در اختیار سمن‌ها است و اگر اشاره دوستان به بحث بولتن خبری بوده که اگر پیشنهادی در این زمینه وجود دارد، دوستان می‌توانند پیشنهادات خودشان را در این خصوص ارایه کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران همچنین با بیان اینکه ستاد سمن‌ها در دوره جدید قصد حمایت مالی از هیچ سمن‌ و انجمنی را ندارد، گفت: ما بارها این مساله را عنوان کردیم ولی در بحث‌های غیرمالی ما همواره نقش تسهیل گری خودمان را ولو با نواقص یا ایراداتی ایفا کرده‌ایم و نیز در موضوعات مانند بحث سمن‌سراها به صراحت جدی هستیم و در موضوع طرح تصمیم‌سازی امیدواریم که این طرح تا پایان سال اجرایی شود.

نظری همچنین به برگزاری جلسات مشورتی بین اعضای ستاد سمن‌ها با نمایندگان سمن‌ها اشاره کرد و افزود: ما بنای آن داریم که این جلسات شکل کاربردی‌تر و فنی‌تر پیدا کند و خوشحالیم که رفته رفته جلسات به این سمت پیش رفته است و ما به بهانه‌های مختلف این جلسات را برگزار کردیم تا در خدمت سمن‌ها بوده و از نظرات ایشان استفاده کنیم.

رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان‌های مردم نهاد شهر تهران همچنین در پاسخ به انتقاد یکی از حاضرین در جلسه به عدم مناسب‌سازی معابر شهری برای معلولان، اظهار کرد: ما درباره این موضوع در شورای شهر تهران مصوب کردیم که بخش مشخصی از بودجه عمرانی هر پروژه به مناسب‌سازی آن پروژه برای تردد معلولان اختصاص پیدا کند.

وی در پاسخ به یکی از حاضرین در جلسه مبنی بر نقش اجتماعی سمن‌ها و تاثیرپذیری این نقش از اتفاقات سیاسی، گفت: متاسفانه تولیت سمن‌ها و انجمن‌ها به عنوان اجتماعی‌ترین رکن در اختیار سیاسی‌ترین بخش کشور یعنی وزارت کشور قرار گرفته است که طبعا همین مساله باعث ایراداتی می‌شود ولی ما با همکاری یکدیگر می‌توانیم این دغدغه را در شهرداری و شورای شهر به عنوان مدنی‌ترین رکن حاکمیت برطرف کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا