برنامه های معاونت فرهنگی شهرداری برای ارتقای فرهنگ شهروندی چیست؟
معاون اجتماعی شهرداری تهران بر تعامل دو سویه حوزه فرهنگی شهرداری با بخش دانشگاهی در ارتقای فرهنگ شهروندی تأکید کرد.
ولی الله شجاع پوریان در نشست هماهنگی و راهبردی جشنواره «سکانس ۵۹ ثانیه» از شهرداری تهران به عنوان یک نهاد بزرگ اجتماعی و فرهنگی دارای فعالیتهای متعدد و تأثیرگذار بر تمام ابعاد زندگی شهروندان یاد کرد و افزود: معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران مأموریتهای متنوع در حوزههای مطالعاتی، آموزشی، فرهنگی، دینی، ورزشی، گردشگری، سلامت و… را دنبال میکند.
وی با اشاره به رویکرد حمایتی از ایدهها و توانمندیهای دانشآموزی، دانشجویی و عموم شهروندان اظهار داشت: بهرهگیری از ظرفیت عظیم دانشگاهها و ایجاد پل ارتباطی بین مدیریت شهری و دانشگاهی جهت برقراری تعامل در راستای تأمین منافع شهروندان از جمله وظایف ذاتی ما است که به طوری جدی مدنظر قرار دادهایم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پرهیز از تصدیگری و زمینهسازی برای تسهیلگری را از جمله رویکردهای جدید مدیریت شهری عنوان کرد و گفت: با بهرهگیری از تجربه کشورهای موفق بنا داریم از ظرفیت انجمنهای صنفی، دانشجویی و دانشآموزی و سمنها را در مسیر اهداف کلان شهری استفاده کنیم و زیرساختهای کالبدی را در اختیار آنان قرار دهیم تا در موضوعات شهری مساعدت کنند.
وی، نقش جامعه دانشگاهی را در ترسیم مسیر صحیح و علمی فعالیتها در مدیریت شهری مهم دانست و افزود: ما در دوره جدید مدیریت شهری تلاش کردیم در بدنه مدیریتی و اجرایی این معاونت از اعضای فرهیخته هیأت علمی و نخبگان دانشگاهی استفاده کنیم و با کمک و مشارکت دانشگاهیان فصل نوینی از برنامههای فرهنگی- اجتماعی را در سطح شهر تهران رقم بزنیم.
شجاع پوریان همچنین با اشاره به تلاش اداره کل آموزش و مشارکتهای اجتماعی در ارتباط با مدارس و جامعه دانشگاهی، افزود: علاوه بر شهروندان، دانشجویان، دانشآموزان و جوانان، پرسنل شهرداری تهران و خانوادههای آنان نیز یک جامعه هدف مناسب برای توسعه آموزشهای همگانی در سطح پایتخت و مجموعه مدیریت شهری هستند و دانشگاهها میتوانند به ما در برگزاری جشنوارههایی چون سکانس ۵۹ ثانیه، کارگاههای آموزشی، طراحی دورهها و ارائه خدمات فرهنگی- اجتماعی به جامعه مخاطبان مدیریت شهری یاری رسانند.
در این نشست فرزانه فرهادیان معاون اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران توضیحاتی در خصوص جشنواره هنری فیلم کوتاه «سکانس ۵۹ ثانیه» ارائه داد و با اشاره به محورهای ۷ گانه این جشنواره گفت: فیلمهای شرکتکنندگان در این جشنواره باید در محورهای اصلی چون ارتقای آگاهی شهروندان از حقوق و تکالیف شهروندی، تعلق محلی، بهبود کیفیت زندگی و رضایتمندی شهروندان، بهبود و ارتقای بهداشت روانی، سلامت جسمانی و روابط اجتماعی، ایمنی و بحران، پسماند و محیط زیست شهری، آشنایی با مهارت های اخلاق شهروندی و ارتقای اخلاق و انضباط ترافیکی تولید و ارسال شود.
وی افزود: این پویش در قالب فیلم کوتاه، انیمیشن، موشن گراف، تیزر و کلیپ و نماهنگ در سه بخش دانشآموزی، دانشجویی و عمومی برگزار میشود.
همچنین معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای امیرکبیر، تربیت مدرس، خواجه نصیر، علم و صنعت، سوره، خوارزمی، شاهد، خاتم، علم و فرهنگ، علمی کاربردی شهرداری و… نیز به بیان نقطه نظرات خود در خصوص این جشنواره پرداختند و آمادگی خود را برای همکاری با اداره کل آموزش های شهروندی شهرداری تهران اعلام کردند.
این نشست با ارائه پیشنهادات برای افزایش سطح همکاریهای دانشگاهها با معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در زمینهها و موضوعات مختلف پایان یافت.